امروز جمعه  ۱۰ فروردين ۱۴۰۳
در نشست نقد و بررسی مستند «بی دربار» عنوان شد؛
در نشست نقد و بررسی مستند «بی دربار» عنوان شد؛

اهتمام به روایت تاریخ انقلاب اسلامی ضرورت است

مشاهده ۷۱۲
۱۴۰۰/۱۱/۱۸- ۱۷:۳۴
تعداد بازدید:712

درنشست نقد و بررسی مستند «بی دربار» حاضران اهتمام به روایت تاریخ انقلاب اسلامی در سطح رسانه‌ها را ضروری توصیف کردند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی رسانه ملی ؛ نشست نقد و بررسی مستند «بی دربار» امروز 18 بهمن با حضور مهدی نقویان کارگردان مستند یاد شده، موسی حقانی استاد تاریخ، محمدحسین نیرومند مشاور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز حسین قرایی مدیر کل روابط عمومی رسانه ملی برگزار شد.

  مهدی نقویان دراین نشست گفت: «مستند بی دربار» تلاش می‌کند پرده از فساد خاندان و درباریان و ایادی پهلوی بردارد. من و همکارانم روی تاریخ معاصر ایران تمرکز و مطالعه داریم و هر سال در دهه مبارک فجر معمولاً کاری از ما روی آنتن رسانه ملی می رود.

وی افزود : درمجموعه «در برابر طوفان» هم که سال گذشته به پخش رسید؛ از زاویه ای دیگر تاریخ دوران پهلوی را روایت کردیم. امسال زمانی که فایل صوتی برخی از نفرات اصلی رژیم پهلوی را دریافت کردم؛ مطالبی شنیدم که برایم جالب بود. معتقدم وقتی کاری برای من جذاب  است، حتماً برای مخاطب هم جالب و جذاب است.

وی با بیان اینکه مستند سازی درباره «تاریخ» مشکلات خاص خود را دارد، گفت: فیلم های آرشیوی به سختی در اختیار ما قرار می‌گیرد. ما بیشترین فیلم ها و تصاویر آرشیوی را از مؤسسات تاریخی بدست می آوریم.

موسی حقانی، استاد تاریخ هم دراین نشست، گفت: جریان معارض با انقلاب اسلامی، سابقه ای طولانی در تاریخ نگاری دارد و بخش عمده ای از تاریخ انقلاب اسلامی را با تحریف نقل می‌کند.

وی همچنین بیان کرد: مسأله استقلال برای مردم ما مهم است. ایران بعد از کاپیتولاسیون به نحوی مستعمره آمریکا شد. اینها نشانه وابستگی و دست نشاندگی پهلوی بود که باید روایت شود.

حقانی گفت: ای کاش برای هر قسمت مجموعه عنوانی انتخاب می‌شد. عنوان «بی دربار» برای کل آن کفایت نمی‌کند.

استاد تاریخ با تاکید بر ضرورت روایت جامع و روشن از تاریخ بیان کرد: در این مستند موضوع جدا شدن بحرین از ایران بخوبی روایت نشد.

محمدحسین نیرومند مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز که در ساخت بی دربار نقشی اصلی داشت، گفت: حدود یک دهه پیش که من در مؤسسه‌ای کار می‌کردم نوار گفتگو با تنی چند از کارگزاران رژیم پهلوی بدستم رسید.

وی افزود: از میان ۱۳۴ گفتگو، حدود ۵۴ گفتگو را انتخاب و مصاحبه‌هایشان را گوش کردم و بحث‌های مربوط به سال ۵۶ تا ۵۷ را با دقت بیش‌تر بررسی نمودم. کلید واژه‌های آنها را هم آرشیو کردم. سپس ۱۰ برنامه ۳۰ دقیقه‌ای از مجموع این گفتگوها درآوردم. اولین بار بود که روایت‌هایی داشتیم از درون خود این افراد . آقای نقویان می‌خواست اسم مستند را بجای بی دربار، «اعتراف می‌کنم» بگذارد.

وی تصریح کرد: از۳۰۰ دقیقه صوتی که تدوین شد، حدود یک سوم از طرف آقای نقویان استفاده شد و من می‌خواهم صداوسیما کمک کند؛آقای نقویان بقیه کار را هم بسازد و در طول سال پخش شود .

مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما نیز در این نشست گفت: در دوره تحول صداوسیما این نخستین دهه فجری است که می‌گذرانیم. برنامه داریم آثاری که به صورت ویژه به انقلاب اسلامی می‌پردازند را در کانون توجه قرار دهیم و به همین دلیل نشست‌هایی را برای آن‌ها در روابط عمومی ترتیب می‌دهیم. «بی‌دربار» کار خوبی است و ما دوست داشتیم به چنین آثاری بیشتر ضریب دهیم.

حسین قرایی ادامه داد: روایت مستند از انقلاب اسلامی‌کم بوده و صداوسیما سعی دارد در این مدت آثاری را با این مضمون روی آنتن بفرستد. «آلزایمر» و برنامه گفت و گو محور «سرچشمه» از شبکه پنج سیما جزو همین موارد هستند که این روزها پخش می‌شوند.

وی با شرح خاطره‌ای از شهیدحججی بیان کرد: به اسوه‌های بعد از انقلاب بی‌توجهی شده است. نوجوانان و جوانان به انقلاب علاقه‌مند هستند و از میان آن‌ها می‌توان به شهیدحججی اشاره کرد که از اسوه‌های پس از انقلاب اسلامی‌بود؛ به  انقلاب علاقه داشت و برای معرفی آن تلاش می‌کرد.

وی افزود: مردم از این مستندها و  برنامه‌هایی با محور انقلاب استقبال می‌کنند.بایستی در حوزه انقلاب تلاش مضاعف کرد.

مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما در پایان گفت: چند سالی است 15 خرداد که به عنوان مبدا انقلاب اسلامی‌شناخته می‌شود، به یکی از دغدغه‌هایم بدل شده است و به نظرم باید برای آن هم کارهای بیشتری در حوزه مستند صورت گیرد.

در پایان این نشست از دست اندرکاران ساخت «مستند بی دربار» قدردانی و تجلیل شد.

مستند «بی دربار»، در هفت قسمت 20 تا 25 دقیقه ای در دهه مبارک فجر از شبکه یک سیما پخش می‌شود.

امتیاز شما