امروز جمعه  ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
تاثیر درک تشابهاتمان با جهان هستی در زندگی پس از مرگ
تاثیر درک تشابهاتمان با جهان هستی در زندگی پس از مرگ

عباس موزون: «ایرانیان اقیانوسی از تشابهات هستند»

مشاهده ۸۳۶
۱۴۰۱/۰۵/۳۰- ۱۰:۰۲
تعداد بازدید:836

عباس موزون، تهیه کننده، مستندساز و مجری برنامه زندگی پس از زندگی مهمان دیشب شبنشینی بود؛ وی در این برنامه از تجربیات خود در ایرانگردی و مفاهیم آن صحبت کرد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، عباس موزون در این برنامه به تشابهات ایرانیان و تاثیر یکی بودن در زندگی پرداخت. وی همچنین از تجربیات مراجعان برنامه زندگی پس از زندگی صحبت کرد. او گفت: تعاریف مختلفی برای تمدن و فرهنگ وجود دارد؛ اما اگر بخواهیم ساده بگوییم: دستاوردها و پذیرفتههای معنایی یک ملت را فرهنگ و دستاوردهای مادی آنها را تمدن میگویند. وسایلی مانند استکان، فرش و ظروف از مظاهر تمدن هستند. موزون ادامه داد: من در ۲۴ شهر مختلف ایران زندگی کردهام و این مسئله در جهانبینی و نوع نگاهم به دنیا بسیار تاثیر گذاشته است. روند زندگی من در شهرهای مختلف ایران از شش سالگی شروع شد و تا به امروز ادامه دارد؛ این مسئله به من آموخت که تشابهات ما ایرانیان به اندازه قطرات اقیانوس و تفاوتهایمان به اندازه یک فنجان کوچک است. برای من سوال است که چرا برخی افراد تمایل دارند بر روی تفاوت ها تمرکز کنند چرا که چنین کاری تمرکز ما را صرف موضوعات اشتباه می‌کند و به دنبال آن ما اقیانوسی از زیبایی‌ها را از دست می دهیم. وی افزود: من به هرجای ایران که رسیدم عاشقانه به دنبال تشابهات بودم و سعی کردم شباهت های مختلف بین عقاید، باورها و قومیت ها را پیدا کنم. برای مثال آب در برخی مناطق ایران او، اوُ، اِو و یا اَو نیز نام دارد؛ ما به جای دیدن تشابهات بر تفاوت ها تمرکز می‌کنیم و همین مسئله باعث می‌شود افراد هنگام رویارویی با شخصی از قوم دیگر متوجه حرفهای او نشوند. این در حالی است که با دیدن تشابهات می توانیم به این درک برسیم که ما ۹۵٪ از حرفهای یکدیگر را می فهمیم. او اظهار داشت: گاهی نیز افرادی که بر تفاوت ها تمرکز دارند به نوعی صحبت می‌کنند تا دیگران متوجه منظورشان نشود و به تفاوت خود افتخار می‌کنند، این مسئله باعث ایجاد فاصله بین انسان‌ها می‌شود. ما ایرانیان برای خودشناسی باید به تک تک میراثی که از نیاکان مان باقی مانده است توجه کنیم. زمانی که در ایران گشت وگذار داشته باشیم متوجه می‌شویم که تمامی ایرانیان یک ریشه دارند و بسیار به یکدیگر نزدیک هستند. این مجری کاوشگر گفت: من بسیار به اتحاد، صلح، یکی بودن و دوستی اعتقاد دارم؛ تمامی این موارد به شکل های مختلفی ایجاد می‌شوند اما معمولا بسیاری از این روش ها موقت هستند. اگر بخواهیم دوستی و اتحاد ماندگاری داشته باشیم می توانیم از راه‌های مختلفی اقدام کنیم که یکی از آنها دانستن یکی بودن مان در حال و آینده، در بدن و بعد از جسم، هستیم. ما باید بر روی تشابهات جسم خودمان تمرکز کنیم و برای یکی شدن در زندگی پس از مرگ آماده شویم. موزون اظهار کرد: افرادی که تجربه خروج از بدن داشتند متوجه یکی بودنشان با تمام هستی شده بودند؛ به طوری که اگر فردی می خواست جسمی را درک کند جای آن که جسم را از بیرون ببیند، خود را بخشی از آن جسم می یافت. یکی از افرادی که تجربه زندگی پس از مرگ داشت اظهار کرد که او برای درک یک گل در باغچه، درون آن حضور داشت و متوجه شد چگونه یک گل آب را از ریشههایش بالا می‌کشد. وی افزود: مستند ایرانگرد نیز برای من یک آموزشگاه بود که یکی بودن را به من آموخت. انسان با ایرانگردی به درک بالایی از یکی بودن میرسد.

گفتنی است؛ برنامه شب نشینی از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۳:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم می رود و تهیه کننده این برنامه نیزعباس درویش است. اطلاعات بیشتر درباره شب نشینی و مهمان‌های برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabneshini. irani بارگذاری می‌شود.

امتیاز شما