امروز سه شنبه  ۲۹ اسفند ۱۴۰۲

نوروز نماد همدلی، وحدت و میراث معنوی مشترک کشورهای حوزه تمدنی ایران

مشاهده ۳۰۷
۱۴۰۲/۰۱/۱۴- ۱۰:۵۵

رایزن فرهنگی سفارت تاجیکستان در تهران در سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: نوروز نماد همدلی، وحدت و میراث معنوی مشترک یک حوزه تمدنی بزرگ است است.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، مظفر محمدی، رایزن فرهنگی تاجیکستان در جمهوری اسلامی ایران که در اقدامی خلاقانه به دعوت مدیرکل صداوسیمای استان کهگیلویه و بویراحمد به این استان سفر کرد، با حضور در جمع مدیران شبکه دنا و حضور در ویژه برنامه‌های تحویل سال رادیو و تلویزیون این شبکه به توصیف اشتراکات فرهنگی نوروز در کشورهای فارسی زبان پرداخت. محمدی با اشاره به اینکه جشن نوروز از بزرگترین اشتراکات فرهنگی بین دو کشور است، افزود: بسیاری از آداب و رسوم ها و جشن‌هایی که به مناسبت نوروز در تاجیکستان برگزار می‌شود، با جشن‌های ایرانیان در نوروز مشابهت های زیادی دارد.

رایزن فرهنگی سفارت تاجیکستان در تهران به مانایی زبان فارسی از دیرباز از جمله در نسخه‌های کتب خطی قدیمی در این کشور و اهمیت پاسداشت زبان فارسی در تاجیکستان اشاره کرد و گفت: اولین اقدام رئیس جمهور تاجیکستان رسمیت بخشیدن به زبان فارسی در این کشور بود.

محمدی گل گردانی، چیدن سفره هفت سین و هفت شین ، خانه یا بوریا تکانی، سبزه گزاری، مسابقه‌های محلی اسب دوانی، کشتی بین جوانان، پخت غذای سنتی و محلی را از جمله رسوم نوروز در تاجیکستان عنوان کرد و گفت: این جشن‌ها و مراسمات با آنچه در ایران برگزار می‌شود، در بسیاری از زمینه‌ها مشترک است.

وی به مشترکات فرهنگی بین دو کشور و مناسبت‌های دوجانبه که در چند سال اخیر به طور فزاینده‌ای رشد داشته است اشاره کرد و اولین سفر خارجی آقای رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به کشور تاجیکستان را نشان از مهم بودن مناسبات میان دو کشور دانست.

وی با بیان اینکه پس از این سفر ارتباطات دو کشور در زمینه‌های صنعتی، علمی، فرهنگی از جهش چشمگیری برخوردار و بیش از ۱۲۰ توافقنامه بین ایران و تاجیکستان منعقد شد، افزود: این تعداد قرارداد در تاریخ مناسبات تاجیکستان با دیگر کشور‌ها بی نظیر بود. محمدی ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک شاهد افزایش بیشتر تبادلات فرهنگی بین دو کشور باشیم. وی با اشاره به شرایط خاص جهانی، بحران‌ها و جریان‌های اخیر در منطقه و جهان بر ارتباط و پشتیبانی دو کشور از همدیگر با توجه به اشتراکات زبانی، ملی، مذهبی و فرهنگی تاکید کرد.

رایزن فرهنگی تاجیکستان در کشورمان، ایران را کشوری غنی و دارای ظرفیت‌های زیادی در بخش‌های مختلف دانست و اضافه کرد: به رغم همه تحریم‌ها و فشار‌های بین المللی جمهوری اسلامی ایران توانست با همراهی مردم از بسیاری از آزمون‌ها سربلند بیرون بیاید.

وی با بیان اینکه مردم ایران مردمی هوشمند، خوش زبان، مهربان و خوش رو هستند گفت: رشد ایران در برخی از زمینه‌ها از جمله تولید خودرو، پهپاد، هواپیما و کارخانجات صنعتی بزرگ و جهش علمی‌برای ما افتخاری بزرگ است و از اینکه ما از نژاد ایرانیان هستیم احساس غرور می‌کنیم.

محمدی با بیان اینکه امروز حرف ایران حرف اول دنیاست اضافه کرد: باید هشیار و صبور بود و با وجود فتنه‌های فراوان نباید هشیاری سیاسی را از دست داد.

مدیرکل صدا و سیمای استان کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست با اشاره به اشتراکات فراوان فرهنگی میان ایران و تاجیکستان افزود: این دو کشور یک روح در دو کالبدند و نوروز نماد یکدلی و مودت و دوستی کشورهای حوزه تمدنی ایران است و زبان فارسی نماد هویت کشورهای فارسی زبان قلمداد می‌شود و باید از این میراث بزرگ معنوی و هویتی صیانت و محافظت نمود.

رئوف با اشاره به اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد جاذبه‌های گردشگری فراوانی دارد و به عنوان یکی از مناطق گردشگری ایران محسوب می‌شود افزود: در واقع این استان چهارفصل با دو اقلیم متفاوت سردسیری و گرمسیری به پایتخت طبیعت ایران معروف است.

وی با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی‌کهگیلویه و بویراحمد رشد چشمگیری در زمینه‌ها و بخش های مختلف داشته است، افزود: تأسیس دانشگاه‌های بزرگ و مادر در این استان و ظرفیت‌های عظیم تولید نفت و گاز و وجود معادن غنی از جمله مزیت های این استان است که به همت جوانان چهره استان را دگرگون خواهد کرد.

امیر رئوف با اشاره به اینکه بر اساس اعلام موسسات علم سنجی بین المللی، دانشگاه یاسوج جز پانصد دانشگاه برتر دنیا معرفی شد، گفت: در حوزه‌های پزشکی امثال پروفسور سید علی ملک حسینی پدر پیوند کبد ایران، دکتر امین الله نیک اقبالیان در حوزه چشم پزشکی، دکتر سامان نیک اقبالیان در حوزه پیوند و پروفسور قائدی در رشته شیمی از جمله دانشمندان و سرآمدان این خطه و دیار هستند که جایگاه ایران را در دنیا ارتقاء داده اند.

وی در ادامه به نقش و جایگاه و ماموریت شبکه‌های استانی و محلی در کشورمان اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگی‌های مهم شبکه‌های استانی تقویت هویت ملی در قالب معرفی و احیاء خرده فرهنگ های نیکو و با اصالتی است که همواره مقوم فرهنگ و هویت ملی بوده است.

تصاویر

امتیاز شما