امروز جمعه  ۱۰ فروردين ۱۴۰۳

شما از چه رژیم رسانه‌ای پیروی می‌کنید؟

مشاهده ۲۱۱
۱۴۰۲/۰۳/۱۶- ۱۲:۰۹

همانطور که برای سلامت جسم باید به رژیم غذایی مناسب پایبند باشیم رژیم رسانه ای هم برای سلامتی روح لازم است.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی به نقل از سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، منظور از رژیم مصرف رسانه‌ای چیست و چرا باید از رژیم مصرف رسانه‌ای پیروی کنیم.

رژیم مصرف رسانه‌ای
همه‌ی ما با شنیدن کلمه‌ی رژیم، یاد رژیم غذایی می‌افتیم که دکتر‌های تغذیه می‌دهند و این‌که در رژیم ما، چه چیز‌هایی ممنوع شده است و نباید خورده شود. این ذهنیّت کامل نیست؛ چراکه رژیم غذایی معنایش فقط نخوردن یک‌سری خوردنی‌ها نیست، بلکه درست خوردن است.
ما چه خیلی لاغر باشیم و بخواهیم چاق شویم و چه خیلی چاق باشیم و بخواهیم لاغر شویم، بایست رژیم غذایی داشته باشیم؛ یعنی بایست برنامه‌ی غذایی خودمان را اصلاح کنیم. اتّفاقاً در رژیم‌های غذایی، خیلی اوقات، دکتر تجویز می‌کند که خیلی چیز‌ها را بخوریم.
پس رژیم، در واقع یک برنامه است؛ برای این‌که هم نظم داشته باشیم و هم درست استفاده کنیم.
حالا جالب است که بدانیم رژیم مصرف رسانه‌ای چیست؟
رژیم مصرف رسانه‌ای، یعنی چگونه از رسانه‌ها درست و به اندازه استفاده کنیم که آسیب‌هایش به حدّاقل و بهره‌وری ما به حدّاکثر برسد.
بیایید کمی این مسئله را بازتر کنیم. در رژیم غذایی می‌گویند برخی چیز‌ها مثل زهر و کثافات را به هیچ عنوان نبایست خورد؛ چون امکان دارد صدمات جبران‌ناپذیری ببینیم. در بحث رسانه هم، برخی از بازی‌های رایانه‌ای، فیلم‌ها یا انیمیشن‌ها ممنوع است و ممکن است صدمات جبران‌ناپذیری به روح ما بزنند؛ البتّه، چون اثرش را بلافاصله نمی‌بینیم، متوجّه نمی‌شویم و خیلی وقت‌ها، زمانی می‌فهمیم که کار از کار گذشته است!
عملکرد رسانه چیست؟
درباره‌ی رسانه بایست اطلاع داشته باشیم که هر چیز چه عملکردی دارد و برای ما چه فایده یا ضرری دارد؛ مثلاً خیلی‌ها می‌گویند چیپس و پفک و نوشابه و سوسیس و کالباس ضرر دارد؛ ولی آیا با خوردن این‌ها می‌میریم؟! آیا بلافاصله سرطان می‌گیریم؟!
خیر! این‌ها یکی از عواملی هستند که در استفاده‌ی بیش از حدّ آن‌ها، زمینه‌های سرطان را فراهم آورده، به پیدایش یک‌سری از بیماری‌ها در بدن ما کمک می‌کنند و عملکرد بدن را دچار مشکل می‌سازند. در رسانه‌ها هم برخی از آهنگ‌ها، برخی از برنامه‌های تلویزیونی یا ماهواره‌ای و... شاید به ظاهر مشکلی نداشته باشند و در کوتاه مدّت برای ما مشکلی نسازند، ولی می‌توانند ریشه‌های تفکّرات آینده‌ی ما بشوند.
چه محتوایی مصرف می‌کنید؟
حال این‌جا مهم است که شما چه محتوایی از رسانه‌ها دریافت می‌کنید و خوراک روح شما چیست! شما می‌توانید محتویّات سالم دریافت کرده، به انسان بهتری تبدیل بشوید و ممکن است محتویّات نامناسبی دریافت کرده، تأثیرات بدی بپذیرید.
رسانه شما را مدیریت می‌کند یا بالعکس؟
 
شما از چه رژیم رسانه ای پیروی می‌کنید؟باید حواس‌مان به میزان استفاده از رسانه، نحوه‌ی استفاده از رسانه و محتویات دریافتی از رسانه‌ها باشد و ما حاکم رسانه باشیم و نگذاریم رسانه‌ها، زندگی ما را مدیریت کنند تا با مدیریّت رسانه، آسیب‌های رسانه را به حدّاقل و بهره‌وری‌مان را به حدّاکثر برسانیم.
نمونه ای از عملکرد رسانه
قابل توجّه کسانی که می‌گویند مگر این برنامه‌ها چه تأثیری دارد، لازم است یادآوری کنم، زمانی اگر کسی شلوارش پاره بود، خجالت می‌کشید وارد اجتماع بشود؛ امروز افرادی هستند که هزینه‌ی بیش‌تری پرداخت می‌کنند تا یک شلوار پاره‌ی نو بخرند و با افتخار، با شلواری پاره در خیابان راه می‌روند!
تغییر ذائقه مهمترین کارکرد رسانه
یکی از کارکرد‌های مهمّ رسانه، تغییر ذائقه‌هاست. امروز شلوار پاره کم‌کم دارد به عرف جامعه تبدیل می‌شود و مردم در برابرش موضع خاصّی ندارند. 
در واقع رسانه‌ها با روح و روان ما کار دارند و آینده‌ی ما را می‌سازند و امروز دشمن تمام همّتش را گذاشته تا از طریق جنگ روانی وارد منازل ما شده، بدترین تفکّرات را به ما القا کند و متأسّفانه موفّقیّت‌هایی هم داشته است؛ موفّقیّت‌هایی که در جامعه به وضوح شاهد آن هستیم؛ بنابراین برای رژیم مصرف رسانه‌ای صحیح باید دو نکته را در نظر گرفت: ۱) استفاده متناسب و به اندازه از رسانه‌ها؛ ۲) استفاده از مواد (محتوا) رسانه‌ای مفید
مثال و توضیح بیشتر 
آیا می‌توان به کودک شش ماهه چلوکباب داد؟ بله قطعا می‌شود چلو کباب داد، اما سلامتی او در معرض خطر است و ممکن است بمیرد. این چلو کباب حتی اگر با بهترین گوشت و به بهترین شکل پخته شود، خوردن زیاد آن به بزرگسالان آسیب می‌رساند! یعنی در مصرف مواد غذایی، باید مشروط و هم محدود عمل کرد.
اصول و قواعد رژیم مصرف رسانه‌ای چیست و چگونه رژیم بگیریم؟
 ۱) ساعت مشخصی را صرف فضای مجازی کنید؛ ۲) به فضا‌های مورد نیاز وارد شوید؛ ۳) همه چیز را نخوانید؛ ۴) به خانواده برگردیم؛ ۵) دروازه‌بانی کنیم؛ ۶) به فکر جایگزین باشیم.
پیچیدگی جنگ نرم
زیرا در جنگ نرم، به راحتی نمی‌توان دوست را از دشمن تشخیص داد. اسلحه‌اش قلم است و تیزتر از تیر تفنگ! مراقب باشید که در جنگ نرم کشته نشوید که اگر کشته شدید، جسم‌تان سالم است و پروار، ولی روح‌تان می‌رود به قعر جهنّم و بدون این‌که متوجّه باشید، خودتان به افسر جنگ نرم دشمن، در خانواده‌ی خودتان تبدیل شده‌اید.
خوشا به حال آنان که در جنگ سخت هشت ساله‌ی دفاع مقدّس، به خاطر ایستادگی بر باورهای‌شان، جسم شان به خاک و خون کشیده شد؛ ولی روح‌شان پرواز کرد و به بهشت رفت.
به نظرتان وقتش نرسیده سراغ سواد رسانه بروید و رژیم مصرف رسانه‌ای خودتان را شروع کنید؟!
 

امتیاز شما