امروز پنج شنبه  ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳

تقویت امواج در کرانه خلیج‌فارس

مشاهده ۲۵۳
۱۳۹۸/۱۱/۱۲- ۱۳:۱۱

بیست‌وششمین گردهمایی معاونان فنی مراکز استانی و مدیران ارشد معاونت توسعه و فناوری رسانه در بوشهر برگزار شد

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، بیست‌وششمین گردهمایی معاونان فنی مراکز استانی و مدیران ارشد معاونت توسعه و فناوری رسانه، دوم و سوم بهمن به میزبانی مرکز بوشهر برگزار شد. به‌گزارش روابط‌عمومی معاونت توسعه و فناوری رسانه، این معاونت با توجه به مأموریتش و بهره‌گیری از آخرین دستاوردهای بین‌المللی حوزه فنی، برای ارتقای سطح دانش علمی و تخصصی کارشناسان و متخصصانش همه‌ساله اقدام به برگزاری نشست‌هایی با محوریت تعامل، همگرایی و تبادل اطلاعات، تجربیات و اهداف طراحی شده با مراکز استانی می‌نماید. این گردهمایی‌ها که پس از نیازسنجی‌های لازم در حوزه برنامه‌ریزی، با عنوان گردهمایی معاونان فنی مراکز استانی و مدیران ارشد معاونت توسعه و فناوری رسانه برگزار می‌شود، در سال 1398، بیست‌وششمین دوره خود را به میزبانی مرکز بوشهر تجربه کرد.

 دستاوردهایی برای استان میزبان

سیدحسین ناظر، مدیرکل مرکز بوشهر در این گردهمایی گفت‌: یکی از آثار این گردهمایی، آشنایی با جدیدترین فناوری‌های حوزه فنی رسانه است. او به تأثیر مستقیم این گردهمایی و تأثیر آن در توسعه مراکز کم‌تر برخوردار اشاره کرد و گفت: این همایش علاوه بر موضوعات آموزشی و دستاوردهای اطلاعاتی، می‌تواند دستاورد‌های تجهیزاتی را برای استان میزبان به‌همراه داشته باشد.

ناظر افزود: در حاشیه گردهمایی موفق شدیم تفاهم‌نامه‌ای را در خصوص مشارکت‌های متقابل تجهیزاتی با استاندار بوشهر امضا کنیم که موجب رشد زیرساخت‌های فنی رسانه در این استان می‌شود.

 آمادگی برای پوشش مراسم روز 22 بهمن و انتخابات مجلس

علیرضا شریفی، قائم‌مقام معاونت توسعه و فناوری رسانه نیز در این گردهمایی گفت: ما در شرف دو رخداد مهم ملی قرار داریم؛ اولی، دهه فجر است که با نمایش مناسب شور و شعور سیاسی مردم در جشن‌های پیروزی انقلاب و راه‌پیمایی روز 22 بهمن، فرصت مناسبی برای انعکاس دستاوردهای فنی سازمان در تمام مراکز استانی پیش روی‌مان قرار دارد و دیگری، انتخابات دوم اسفند است که باید راهبرد معاونت را برای پوشش هرچه بهتر و باشکوه‌تر این دو رویداد از نظر فنی، مورد بررسی قرار دهیم.

شریفی در کنار این دو موضوع به HDسازی شبکه‌ها و وضعیت سیگنال‌رسانی که ازجمله موضوعات مهم سازمان است نیز اشاره کرد و افزود: در سال 1388 طرح گذر از آنالوگ به دیجیتال آغاز شد و امروز شاهد گذر از سیگنال SD دیجیتال به HD هستیم. این گویای ارتقای دانش فنی و زیرساخت‌های فنی سازمان است.

قائم‌مقام معاونت توسعه و فناوری رسانه به ماهیت مطالبه‌گرانه این گردهمایی‌ها به‌عنوان ابزاری برای ارتقای توان تخصصی و پیگیری راهبردهای ابلاغی به استان‌ها و موضوعات مطرح‌شده اشاره کرد و گفت: موضوع تصویربرداری با ابزارهایی همچون AVI VEST (ارسال تصاویر زنده به‌صورت اینترنتی) یا تصویربرداری هوایی که در مراسم‌ راه‌پیمایی اربعین یا تشییع و بدرقه سپهبد شهید قاسم سلیمانی یا نماز جمعه تهران به‌خوبی به‌کار گرفته شد، علاوه بر نمایش عظمت حضور مردم، موجب ارتقای کیفی تصاویر شد.

شریفی به ضرورت‌های به‌روز بودن معاونان فنی به فناوری‌ها و دانش نوین رسانه‌ای نیز اشاره کرد و افزود: نظر به رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) در خصوص راه‌اندازی هیئت‌های اندیشه‌ورزی و تأکیدات رئیس سازمان در این زمینه، شورای اندیشه‌ورزی معاونت توسعه و فناوری رسانه، با عنوان «شورای راهبردی توسعه و فناوری» تشکیل شده است.

 چهار محور مهم گردهمایی بوشهر

محمدباقر درویش‌امیری، مدیرکل برنامه‌ریزی و نظارت هم یکی از دلایل انتخاب مرکز بوشهر برای برگزاری این گردهمایی را توجه به مراکز جنوبی و کم‌تر برخوردار عنوان کرد و گفت: در رویکرد جدید این اداره‌کل و هماهنگی با معاون توسعه و فناوری رسانه، به‌دنبال دو هدف مهم هستیم. اول، هماهنگی حوزه‌های ستادی با مراکز استان‌ها که نیازمند طرح موضوعات متنوع و هدفمند است. دوم، آسیب‌شناسی و نیازمندی‌های مراکز است تا موجب کاهش مشکلات در حوزه‌های فنی و اثرگذاری آن‌ها شود که در این راه با هماهنگی مراکز، جلسات مشترکی با حوزه‌های سیاسی استان از جمله استانداران و مدیران ارشد برنامه ‌و بودجه استان‌ برگزار می‌کنیم. در استان بوشهر این اتفاق افتاد و براساس هماهنگی‌های به‌عمل‌آمده در قالب تفاهم‌نامه‌ای بین معاون توسعه و فناوری رسانه و استاندار، سرمایه‌گذاری‌های مشترکی به امضا رسید.

وی افزود: در این گردهمایی، چهار محور را بررسی کردیم. محور اصلی، هماهنگی‌های ستادی بین حوزه‌های ستاد و مراکز در خصوص دهه فجر و انتخابات بود که در حوزه‌های پدافند غیرعامل اداره‌کل ارتباطات زمینی موضوعاتی مطرح شد. محور دوم، رویکردی جدید در برگزاری این نشست‌هاست که با هدف ارتقای دانش مدیریتی معاونان فنی و با همکاری حوزه آموزش، عملی خواهد شد. در این راه، بسته‌های آموزشی که با دو رویکرد حوزه‌های مدیریتی و حوزه‌های منابع انسانی تهیه ‌شده بود، در جلسه هم‌اندیشی در اختیار معاونان فنی قرار گرفت.

درویش‌امیری سومین محور را ارائه گزارش عملکرد سه مرکز، با محوریت مرکز بوشهر خواند و افزود: یکی از دغدغه‌های مهم، همیشگی و دیرینه مراکز استانی، جذب و تأمین نیروی انسانی بود که با پیگیری‌های معاون توسعه و فناوری رسانه و مساعدت اداره‌کل منابع انسانی سازمان این روند مدتی است که آغاز شده و در حال اجراست. بررسی مشکلات جذب نیرو در مراکز استان‌ها هم محور چهارمی‌بود که در این گردهمایی مورد بررسی قرار گرفت.

 بررسی جنگ سایبری

در روز نخست این گردهمایی، امید رشوند، مدیر امنیت فضای مجازی، موضوع امنیت شبکه را ارائه داد. وی درباره این جلسه گفت: موضوعات مطرح در این نشست، تهدیدات سایبری بود که در سال 1398 زیرساخت‌های سازمان را تحت‌الشعاع قرار داد. همچنین راهکارهای پیشگیرانه و بحث تأمین امنیت در سازمان و موضوع نهایی، مبحث رزمایش‌های قطعی اینترنت و رزمایش‌های سایبری بود و اضافه بر این، موضوعات نتایج عملکرد کمیته بحران در این نشست مطرح و بررسی شد.

رشوند در خصوص اهمیت برگزاری این نشست در گردهمایی معاونان فنی گفت: اوضاع کنونی کشور و تهدیداتی که به‌نوعی از ماهیت نظامی‌به ماهیت سایبری و جنگ الکترونیک تغییر یافته است، اهمیت توجه و نگاه عمیق‌تر به این حوزه را نمایان‌تر می‌کند. سازمان برای مقاوم‌سازی خود در برابر این تهدیدات در سال‌های 1397و 1398 طرح‌های زیادی را در حوزه زیرساخت فضای مجازی ایجاد و نتایج مثبتی کسب کرده است.

وی افزود: اجرای این طرح‌ها موجب شناسایی تهدیدها و آسیب‌هایی می‌شود که بر سازمان اثرگذار است. از این طریق امکان احصای این تهدیدها به‌وجود آمده است و در گزارش‌هایی به معاونت‌ها و مراکز استان‌ها، موضوع را اطلاع‌رسانی کرده‌ایم. در این گردهمایی سعی شد موارد شاخص و مهم را اطلاع‌رسانی کنیم و در توضیحات، آیین‌نامه و ابلاغیه را به معاونان فنی ارائه دهیم.

 آموزش در کنار تجربه

محمدحسن بحرینی، مدیر امور آموزش معاونت توسعه و فناوری رسانه هم در ارائه مشترکی با شریفی، قائم‌مقام معاونت، در نشست تخصصی با موضوع مدیریت در سازمان یادگیرنده گفت: در دهه گذشته، هیچ‌گونه آموزشی به‌صورت حضوری یا حتی مکاتبه‌ای برای مدیران سازمانی وجود نداشت و به‌نوعی جای آن خالی بود. مدیریت ماهیتی علمی دارد؛ لذا برای پر کردن جای خالی آموزش مدیریتی برای مدیران حوزه فنی، حرکتی را در زمینه استفاده از حداقل‌ها آغاز کرده‌ایم و مجموعه‌ای چند‌رسانه‌ای را که شامل دو لوح فشرده و همچنین متون مدیریتی، استانداردهای مطرح حوزه رسانه در موضوعات مختلف مانند صدا و تصویر، ارتباطات زمینی و ماهواره‌ای و رویدادهای مهم حوزه فناوری مثل IBC و مواردی ازاین‌دست، در اختیارشان قرار داده‌ایم تا پاسخگوی بسیاری از موضوعات مورد نیاز باشد.

بحرینی همچنین اشاره کرد: معاون توسعه و فناوری رسانه در نظر دارد پس‌ازاین، در گردهمایی‌های آتی، روند جدیدی را به‌عنوان میزان رشد مدیریتی برای ارزیابی در نظر بگیرد که به‌معنای یادگیری و استفاده از آموزه‌های ارائه شده، در خلال کار است. این ارزیابی به بررسی میزان بلوغ و رشد مجموعه در استفاده از مفاهیم مدیریتی و بهبود روند کار در مدت یک سال و در اجلاس بعدی ارزیابی خواهد شد.

وی طرح مدیریت امور آموزش معاونت توسعه و فناوری رسانه را با توجه به جمع‌آوری محتوا و رویکرد تازه آن، طرحی خلاقانه خواند و گفت: از جمله موضوعات مهم این بیانیه، گام دوم انقلاب است که بی‌شک باید نصب‌العین مدیران باشد.

هوشمندانه در میدان باشیم

فرشید بهجت‌محمدی، مدیرکل فناوری رسانه‌های نوین معاونت توسعه و فناوری رسانه نیز در خصوص هوشمندسازی در حوزه فرایندهای رسانه‌ای گفت: مجموعه‌ای از ابزارهای نرم‌افزاری ظرف چند سال گذشته در فرایندهای رسانه‌ای ورود پیدا کرده که موجب تسهیل در جنبه‌های مختلف شده است.

وی ادامه داد: یکی از این جنبه‌ها، موضوع کاهش تأثیر نیروی انسانی و تلاش بیش‌تر در حوزه هوش مصنوعی برای انجام کارهاست. ازجمله برچسب‌گذاری روی محتوا برای اطلاع از شخصیت‌ها، ثبت و ضبط مکان‌ها و فرایندهای دیگر که کار را برای دسترسی‌های بعدی آسان می‌کند.

بهجت‌محمدی به محور دیگری که تسهیل فرایندهای مدیریت محتوا در حوزه تلویزیون و رادیوست نیز اشاره کرد و گفت: اگر محتوایی از این دو رسانه پخش شود و امکان ثبت و ضبط آن‌ها در جایی میسر باشد، همچنین امکان دسترسی به آن نیز آسان شود، پس‌ازاین دسترسی به آرشیو روزهای گذشته تسهیل خواهد شد.

وی همچنین به موضوع طرح «داشبورد تحلیلی خبری هوشمند» نیز که به‌زودی در دسترس قرار خواهد گرفت اشاره کرد و افزود: این طرح این امکان را فراهم می‌سازد تا فرد به بیش از 300 وب‌سایت خبری و چند هزار حساب رسانه اجتماعی مهم در حوزه خبر دسترسی یابد و به‌صورت بهره‌برداری واحد استفاده و عملیاتی همچون جست‌وجو یا برچسب‌زنی و... برایش امکان‌پذیر باشد که موجب سرعت و افزایش دقت حوزه کار خبری خواهد شد.

مدیرکل فناوری رسانه‌های نوین، تمام موضوعات ارائه شده در این نشست را ذیل یک شعار دانست و گفت: ما هوشمندسازی را در بالا بردن سرعت، صحت، دقت و کیفیت محتوایی که تولید می‌شود مؤثر می‌دانیم و تصمیم داریم آن را افزایش و ضریب خطا را در تمام این موارد کاهش دهیم.

 وی به‌سرعت گرفتن استفاده از سرویس‌های هوشمند در حوزه فنی رسانه نیز اشاره کرد و گفت: هدف ما در این حوزه در سه لایه نمایش داده می‌شود. در لایه اول، راه‌اندازی زیرساخت‌های مدیریت محتوا؛ لایه دوم یا میانی، راه‌اندازی سرویس‌هایی است که بتواند پردازش و ارزش‌افزوده ایجاد کند؛ و لایه سوم، خدماتی است که به مخاطب داده می‌شود. این هرم هرچه شکل کامل‌تری پیدا کند، هوشمندسازی بیش‌تری را ممکن می‌سازد.

در پایان این گردهمایی، علیدادی از معاونان فنی مراکز خوزستان، مشهد، آبادان، قم و کرمان به پاس تلاش برای پوشش با کیفیت مراسم تشییع پیکر سردار شهید قاسم سلیمانی و هم‌رزمانش، قدردانی کرد.

تجهیز و تقویت زیرساخت‌های مرکز بوشهر

معاون توسعه و فناوری رسانه با استاندار بوشهر دیدار و تفاهم‌نامه همکاری مشترک امضا کردند.

رضا علیدادی در دیدار با عبدالکریم گراوند، استاندار بوشهر به‌ضرورت معرفی هرچه بهتر ظرفیت‌های این استان در رسانه‌ملی اشاره کرد و گفت: نظر به کمبود امکانات و تجهیزات رسانه‌ای صداوسیمای بوشهر، تأمین، تجهیز و تقویت زیرساخت‌های این مرکز در دستور کار قرار گرفته است. معاون توسعه و فناوری رسانه، موقعیت استان بوشهر را در هم‌جواری با خلیج‌فارس و کشورهای حاشیه جنوبی این آبراه، مهم ارزیابی کرد و گفت: تفاهم‌نامه مشترک رسانه‌ملی و استانداری بوشهر در مدت سه سال اجرا می‌شود. در این مدت پوشش دیجیتال استان با تأمین فرستنده‌های متوسط و کم‌قدرت، سیگنال‌رسانی حوزه ارتباطات زمینی و ماهواره‌ای شبکه استانی، تأمین سرورهای مجازی‌سازی خدمات سازمانی و یک واحد سیار مجهز به شش دوربین   HDو بازسازی زیرساخت‌های ساختمان و تأسیسات ایستگاه پرقدرت رادیویی محقق می‌شود. وی افزود: صداوسیمای مرکز بوشهر از نظر زیرساختی وضعیت خوبی دارد و از گروه رسانه‌ای فنی، حرفه‌ای، جوان و با استعدادی برخوردار است. استاندار بوشهر نیز در مراسم امضای این تفاهم‌نامه گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه که ۵۰ درصد تعهد را رسانه‌ملی و ۵۰ درصد را استانداری بوشهر محقق می‌کنند، زیرساخت‌های فنی رسانه‌ملی در استان توسعه می‌یابد و ضمن پوشش 100 درصدی صدا و تصویر، یک واحد سیار در اختیار صداوسیمای مرکز بوشهر قرار می‌گیرد. گراوند با اشاره به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های چشمگیر استان بوشهر، اثرگذاری‌اش در اقتصاد ملی و مرز مشترک با خلیج فارس، افزود: با تأمین زیرساخت‌های رسانه‌ملی، تأثیر رسانه‌ای صداوسیمای مرکز بوشهر در بعد فرامرزی و در حوزه خلیج فارس دوچندان می‌شود.

 

 

امتیاز شما