امروز پنج شنبه  ۹ فروردين ۱۴۰۳
تاسیس هفت هزار شرکت دانش‌بنیان طی پنج سال گذشته
تاسیس هفت هزار شرکت دانش‌بنیان طی پنج سال گذشته

حضور ایران در رتبه شانزدهم اقتصاد دانش‌بنیان جهان!

مشاهده ۸۳
۱۴۰۱/۰۴/۲۳- ۱۴:۲۷

شاخصه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان از موضوعات مطرح شده در صبح پارسی امروز بود.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی ؛ محمد ابراهیم دهدشتی، کارشناس مشاغل دانش‌بنیان مهمان امروز صبح‌پارسی بود. وی در این برنامه از شاخصه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان صحبت کرد و به حوزه‌های مختلف این شرکت‌ها پرداخت. او در ادامه از جایگاه شرکت‌های دانش‌بنیان ایران در جهان گفت و اقدامات کشور برای توسعه حوزه‌های مختلف را مطرح کرد.

 کارشناس مشاغل دانش‌بنیان گفت: شاخصه اصلی برای دانش‌بنیان شدن یک کسب‌وکار پیچیدگی و نوع محصول آن کسب و کار است. محصول یک کسب‌وکار دانش‌بنیان باید فناوری پیچیده‌ای داشته باشد و قابل کپی نباشد تا هر کسی نتواند آن را در مدت زمان کوتاه بازسازی کند.

 دهدشتی ادامه داد: طی سال‌های گذشته نزدیک به هفت هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور به ثبت رسیده که عموما در حوزه فناوری اطلاعات، برق و الکترونیک و رشته‌های زیرساخت بوده‌اند. طی پنج سال گذشته ما توانایی مقایسه و اندازه‌گیری برتری شرکت‌های دانش‌بنیان خود با کشورهای دیگر را نداشته‌ایم اما می‌توانیم با مقایسه اقتصاد مبتنی بر شرکت‌های دانش‌بنیان بین کشورها به نتیجه برسیم.

 وی افزود: ایران توانسته طی پنج سال گذشته از رتبه بیست‌ونهم در دنیا به رتبه شانزدهم اقتصاد دانش‌بنیان در بین تمام کشورها برسد. در مقایسه اقتصادی شرکت‌های دانش بنیان میزان فروش و پیچیدگی محصولات آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. دسته بندی‌های این شرکت‌ها شامل صنایع فرهنگی، فناوری اطلاعات، برق و الکترونیک و ماشین‌آلات می‌شود. امسال دسته‌بندی جدیدی به عنوان صنایع خلاق نیز در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان اضافه شده تا در بخش فرهنگی شرکت‌های بیشتری را داشته باشیم.

 او اظهار داشت: لازمه تاسیس یک شرکت دانش‌بنیان داشتن یک کسب‌وکار است؛ افراد باید ابتدا یک کسب‌وکار داشته باشند تا بتوانند آن را به شرکت دانش‌بنیان تبدیل کنند. زمانی که صاحبان مشاغل تصمیم به توسعه شرکت خود می‌گیرند می‌توانند پارامترهای کسب‌وکار دانش‌بنیان را پشت سر بگذارند و در این حوزه قدم بگذارند. صاحبان مشاغل می‌توانند با جابه‌جایی فناوری بین کشورها یا انتخاب یک مسئله و ارائه راه حل برای آن شرکت خود را در مسیر دانش‌بنیان شدن قرار دهند.

 کارشناس مشاغل دانش‌بنیان گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان انواع مختلفی دارند و هر دو سال مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرند تا دانش‌بنیان بودن آن‌ها مورد تایید قرار بگیرند. شرکتی که یک بار دانش‌بنیان نام گذاری شده است قرار نیست تا ابد به این نام شناسایی شود و باید همواره خود را در این مسیر ثابت کند.

 دهدشتی اظهار کرد: معاونت علمی فناوری تقریبا صد و بیست نوع حمایت برای شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه کرده که شامل معافیت‌های مختلف مانند معافیت از مالیات می‌شود. شرکت‌های دانش‌بنیان نیز می‌توانند یک نیروی خود را به عنوان کارمند اصلی خود معرفی کنند و معافیت خدمت سربازی او را بگیرند. همچنین برای هر پانصد میلیون تومان گردش مالی شرکت یک نفر بیشتر می‌تواند امریه سربازی در این شرکت دانش‌بنیان بگیرد.

 برنامه صبحگاهی "صبح پارسی"که از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۹ صبح به تهیه کنندگی حسین قطبی زاده از شبکه جام جم پخش می‌شود، امروز با موضوع شرکت‌های دانش‌بنیان بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتم‌ها و نماهنگ صبح پارسی؛محمد قاسمی و کیمیا گیلانی با محمد ابراهیم دهدشتی، کارشناس مشاغل دانش‌بنیان به گفت و گو نشستند.

 

امتیاز شما