امروز شنبه  ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳

اهداف سازمان بنادر و دریانوردی برای آینده

مشاهده ۱۸۸
۱۴۰۱/۰۶/۰۵- ۱۰:۲۱

حسن بیک محمدلو، معاون برنامه‌ریزی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: کشورهای مختلف از وجود دریا‌ با دسترسی به دریا‌های آزاد برخوردار نیستند در حالی که ما حدود ۵۸۰۰ کیلومتر مرز ساحلی داریم؛ این مرز به اندازه‌ای گسترده‌ است که آثار آن در زندگی مردم و مسائل سیاسی، نظامی و امنیت منطقه دیده می‌شود.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، حسن بیک محمدلو، معاون برنامه‌ریزی سازمان بنادر و دریانوردی در برنامه شب نشینی افزود: شرایط سال‌های اخیر نشان می‌دهد که ما در بخش‌های ذکر شده بسیار موفق عمل کرده‌ایم اما متاسفانه در بخش‌های اقتصادی نتوانستیم سهم اقتصاد دریایی ما نسب به تولید ناخالص داخلی ما بسیار کم است. بر اساس برآورد‌ها، تنها حدود ۲ تا ۲.۵ درصد از تولید ناخالص کشور ما را تولیدات دریایی تشکیل می‌دهد در حالی که این عدد در کشورهای دیگر با شرایط مشابه به بیش از ۳۰ درصد می‌رسد.

وی افزود: این مسئله نشان می‌دهد که زیرساخت‌های فعالیت در این حوزه‌ها بسیار ضعیف هستند و سالیان سال است که در این حوزه ضعیف عمل کرده‌ایم. به دنبال این مسئله مقام معظم رهبری برای گام دوم انقلاب اسلامی، یعنی چهار سال آینده تاکید کرده‌اند که از سواحل دریایی استفاده کنیم تا ظرفیت‌های اقتصادی‌ آن را مورد استفاده قرار دهیم.

او اظهار داشت: به طور کلی ۶۰ درصد از پایتخت‌های جهان در کنار آب‌ها مستقر شده‌اند و در آینده نیز جنگ اصلی بر سر آب قرار دارد. متاسفانه در حال حاضر ما از ظرفیت‌های دریایی کشور استفاده نکرده‌ایم و هیچ کلان‌شهر ساحلی در ایران نداریم.

معاون برنامه‌ریزی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: سازمان بنادر و دریانوردی یکی از مهم‌ترین سازمان‌های فعال در این حوزه است که تلاش دارد پیشرفت‌های بسیاری را صورت دهد. با این وجود ما متاسفانه پیشرفت بسیاری در حوزه دریایی نداشته‌ایم اما اکنون با گذر زمان ضریب اشتغال در حوزه دریایی همواره رو به افزایش بوده، به طوری که در این حوزه یک واحد سرمایه‌گذاری با چهار واحد سرمایه‌گذاری در مناطق دیگر برابری می‌کند. مسائل مختلفی مانند گردشگری دریایی و تولید درآمد ناخالص درایی می‌تواند در پیشرفت اقتصادی تاثیر بسیاری بگذارد.

 بیک محمدلو ادامه داد: سازمان بنادر و دریانوردی اداره کننده بندار کشور است؛ به طور سالانه بیش از ۵۰ هزار شناور در آب‌های جمهوری اسلامی تردد دارند که طی سال‌های گذشته با هیچگونه مشکلی مواجه نشده‌اند. ما ظرفیت تخلیه ۲۷۰ میلیون تن بار را در بنادر خود داریم که توسط بیش از ۱۰۰ هزار کارمند کنترل می‌شوند.

وی افزود: این سازمان همچنین مسائلی مانند آلودگی‌های مرز آبی کشور و امورات سرمایه‌گذاری در بنادر کشور را پوشش می‌دهد. برنامه‌هایی وجود دارد که طی آن سعی داریم ظرفیت تخلیه بار را به ۳۰۰ میلیون تن برسانیم و بندرهای بزرگی را در شرق هرمزگان افتتاح کنیم.

او گفت: ما با کمک همکاران میراث فرهنگی و وزارت سوخت سعی داریم سوخت یارانه‌ای برای شناورها فراهم سازیم تا بتوانند رفت‌وآمد راحت‌تری داشته باشند. این عمل بیشتر برای حمایت و استفاده از ظرفیت‌های جام جهانی قطر صورت گرفته‌ است.

وی اظهار کرد:‌ ما طی سال گذشته بیش از ۱۷ میلیون سفر دریایی داشته‌ایم که ۶ میلیون آن‌ها در دوران نوروز بود؛‌ همچنین بیش از ۱۴۰ میلیون تن تخلیه بار داشته‌ایم که ۲۰ درصد آن‌ها کالا‌های اساسی بوده‌اند. ما در ادامه در امر ترانزیت بیش از ۴۰ درصد افزایش نرخ داشته‌ایم که درآمد ارزی بسیاری به حساب می‌آید و ما امیدواریم با گذر زمان این را افزایش دهیم

گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۳:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم می‌رود و تهیه کننده این برنامه نیزعباس درویش است. اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمان‌های برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabneshini. irani بارگذاری می‌شود.

امتیاز شما