امروز پنج شنبه  ۹ فروردين ۱۴۰۳
فرا هیوز؛ نویسنده و تحلیلگر سیاسی در واکنش به تحریم های اروپا علیه پرس تی وی:
فرا هیوز؛ نویسنده و تحلیلگر سیاسی در واکنش به تحریم های اروپا علیه پرس تی وی:

دولت های غربی از نوع کنشگری رسانه ای شبکه پرس تی وی در هراس هستند

مشاهده ۲۴۵
۱۴۰۱/۰۹/۲۰- ۱۶:۱۱
تعداد بازدید:245

فرا هیوز، روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل سیاسی معتقد است دولت های غربی، شبکه پرس تی وی را به مثابه یک آلترناتیو موثر برای رسانه‌های تحت کنترل خود می‌پندارند و تا حد زیادی از نوعِ کنشگری رسانه ای این شبکه پرس تی وی در هراس هستند، بنابراین با تحمیل فشار و محدودیت به آن سعی دارند تا جای ممکن هژمونی خود بر روایت ها و گفتمان‌های رسانه ای را حفظ کنند.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، هیوز در پاسخ به این سوال که دیدگاه وی در مورد اقدام اخیر اتحادیه اروپا در وضع تحریم علیه شبکه پرس تی وی و حذف این شبکه از پلتفرم پخش ماهواره ای یوتل‌سَت چیست؟ گفت: من به هیچ عنوان از آنچه به تازگی در مورد پرس تی وی از سوی نهادها و دولت های غربی اتفاق افتاده شگفت زده نشده ام. پیشتر نیز رسانه ای نظیر آرتی با چنین رویکردی از سوی دولت های غربی رو به رو شده بود. با این حال من فکر می‌کنم اقدامات اخیر غربی‌ها علیه شبکه پرس تی وی تا حد زیادی به دنبال آن بوده تا جبهه ای جدید را علیه ایران، جدای از وضع تحریم های مختلف اقتصادی ایجاد کنند و در یک معنا، دامنه و میدان جنگ علیه ایران را تا جای ممکن گسترده کنند.

وی افزود: در این چارچوب، به طور خاص من بر این باورم که اقدامات تقابلی اخیر علیه شبکه پرس تی وی، جدای از اینکه توسط دولت ها و نهادهای غربی انجام شده اند، در عین حال با فشارهای فزاینده ای از سوی رژیم صهیونیستی و لابی‌های همراه با آن نیز رو به رو شده اند. این تحلیلگر سیاسی گفت: در این چارچوب، اینطور به نظر می رسد که رسانه برای دولت های غربی چیزی بیش از یک ابزار تبلیغاتی نیست و آن‌ها رسانه را صرفا اهرم و ابزاری می‌بینند که اگر بنا باشد کنترل آن در دست این دسته از کشورها نباشد، تنها بایستی یک سرنوشت در انتظار آن باشد و آن سرنوشت نیز چیزی جز تحمیل فشار و تحریم و محدودیت به آن‌ها(جریان‌های مخالف با غرب) نیست. در این فضا، دولت های غربی تا حد زیادی از نوعِ کنشگری رسانه ای شبکه پرس تی وی نیز در هراس هستند و چون آن را به مثابه یک آلترناتیو موثر برای رسانه‌های تحت کنترل خود می‌پندارند، با تحمیل فشار و محدودیت به آن سعی دارند تا جای ممکن آنچه هژمونی غرب بر روایت ها و گفتمان‌های رسانه ای می خوانند را حفظ کنند.

وی ادامه داد: در این میان، نکته ای که شاید بسیاری از افکار عمومی‌به ویژه در کشورهای غربی با آن آشنا نباشند و از آن اطلاع نداشته باشند این است که رسانه‌های جریان اصلی غربی که عنوان رسانه‌های به اصطلاح آزاد را نیز با خود یدک می‌کشند، تا حد زیادی تحت کنترل طیف کوچک و محدودی از کادرهای مدیریتی و شبکه‌های نفوذ هستند و اساسا در این فضا اینکه آن‌ها را نهادهایی عاری از فشارهای بیرونی و تاثیرگذاری‌های خارجی تصور کنیم، بیش از حد غیرواقع بینانه است. از این رو، اساسا رسانه‌های جریان اصلی در جهان غرب، ابزار دست دولت‌های غربی هستند و بخشی از دستگاه سیاست خارجی و حتی نهادها و بخش های اطلاعاتی و امنیتی آن‌ها به حساب می آیند.

هیوز عنوان کرد: این در حالی است که غرب سعی دارد واقعیتی زیبا را از این قبیل رسانه‌ها برای جهانیان ترویج و ارائه کند و این واقعیت به اصطلاح به این اشاره دارد که رسانه‌های غربی در فضایی کاملا آزاد و مستقل به کار خبر‌رسانی مشغولند و در این رابطه با هیچ فشار خارجی رو به ور نیستند و صرفا ارائه حقایق برای آن‌ها مهم است. حتی در داخل خاک کشوری نظیر آمریکا نیز رسانه ای که مخالف با سازوکارهای رسمی و روایت های دولت این کشور فعالیت داشته باشد، اجازه رشد و نمو پیدا نمی‌کند چه برسد به شبکه ای نظیر پرس تی وی که جدای از تولید روایت ها و گفتمان‌های جدید، عملا صدای خود را از کشوری نظیر ایران به گوش جهانیان می رساند که سال‌هاست یکی از قطب های اصلی مبارزه با امپریالیسمِ غرب است.

این تحلیلگر گفت: از این چشم انداز، اساسا هر فرد، گروه، رسانه و موجودیتی که علیه منافع غرب و روایت های مطلوب آن اقدام به کار خبری کند، با شدیدترین حملات از سوی دولت های غربی، رسانه‌های آن‌ها و لابی‌های وابسته به این بلوک قدرت مواجه خواهد شد.

در این رابطه همانطور که گفتم برخوردهای اخیر اروپا و بلوک غرب با شبکه پرس تی‌وی به هیچ عنوان شگفت انگیز نبوده زیرا پیش از این نیز بارها و بارها، هم خودِ پرس تی وی و هم دیگر رسانه‌های منتقد غرب، با این قبیل رفتارها و رویه‌های غربی‌ها مواجه شده اند. موضوعی که نشان می دهد اساسا غرب روایت های جعلی را با پوشش تعهد به آزادی رسانه‌ها و مطبوعات تبلیغ و ترویج می‌کند اما در میدان عمل، هیچ تعهدی را به آن‌ها ندارند و صرفا به این حوزه‌ها به شکل ابزاری می نگرد.

فرا هیوز در پاسخ به این سوال که حامی اصلی اقدامات تقابلیِ غیرقانونی علیه شبکه پرس تی وی کیست؟ گفت: به نظر من ایالات متحده آمریکا و نوع خاص سرمایه داریِ شرکتی که بر این کشور حاکم است، متهمان اصلی اقدامات قهری اخیر علیه شبکه پرس تی وی و به طور خاص حذف این شبکه از پلتفرم پخش ماهواره ای یوتل‌سَت هستند. آمریکا کشوری است که درکنترل میلیاردرها قرار دارد و آن‌ها مایل به ترویج روایت‌ها و گفتمان‌هایی هستند که مطلوبشان باشد.

وی افزود: این طیف عادت کرده اند که با قدرتِ پول، هر آنچه می خواهند را انجام دهند و از تبعات و پیامدهای آن نیز فرار کنند زیرا اساس آن‌ها خود به صورت آشکار و عیان بازی نمی‌کنند و در قالبی نهادینه و ساختاری و البته مخفی، دستورکارهای مطلوب خود را به پیش می‌برند. در واقع این جریان‌ها اساسا تحمل این را ندارند که شبکه ای نظیر پرس تی وی به افشاگری از رویه‌های مخفی و پنهان آن‌ها در مورد موضوعات مختلف بین المللی بپردازد و دست به هر کاری می زنند تا این شبکه را خاموش و بی اثر کنند.

این تحلیلگر سیاسی به پرس تی وی گفت: فراموش نکنیم که پرس تی وی در مورد پرونده‌های مختلف بین المللی نظیر سوریه، یمن، فلسطین و دیگر موضوعات، کنشگری موثر و مستقلی را از خود نشان داده و این خود مایه نگرانی غربی‌ها و منافع خاص آن‌ها شده است. غرب خواهان افکار عمومی است که بر اساس آموزه‌های آن رشد کرده باشند و غیر از آنچه رسانه‌های غربی می‌گویند را نپذیرند. حال در این فضا کنشگری شبکه ای نظیر پرس تی وی حقیقتا برای آن‌ها خطرناک است. در این چهارچوب، اساسا هیچ کشور، فرد و یا گروهی که بنا باشد به صورت مستقل از اقصی نقاط جهان صدای خود را به جهانیان برساند، از سوی هژمونی رسانه ای غرب فرصتی را پیدا نمی‌کند، و به انحا مختلف هدفِ سرکوب و اقدامات تخریبی قرار می‌گیرد. موضوعی که اکنون به وضوح در مورد شبکه پرس تی وی و برخوردهای غیرقانونی اروپا با این شبکه قابل مشاهده است.

 

امتیاز شما