امروز جمعه  ۱۰ فروردين ۱۴۰۳
«فلسطین محرمانه‌زدایی در پرس‌تی‌وی»
«فلسطین محرمانه‌زدایی در پرس‌تی‌وی»

رمزگشایی از هزارتویِ روابط رژیم اشغالگر قدس و دولت انگلیس

مشاهده ۴۴۲
۱۴۰۲/۰۲/۱۶- ۱۹:۴۹
تعداد بازدید:442

در تاریخ 21 مارس سال جاری میلادی، وزیر خارجی بریتانیا «جیمز کلورلی» با «الی کوهن» وزریر خارجه رژیم صهیونیستی توافقی مهم امضا کردند؛ توافقی که نقشه راهِ توسعه روابط دو طرف را در برمی‌گیرد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، در شرایطی که حجم تجارت میان رژیم صهیونیستی و بریتانیا در طی دهه اخیر تا 73  درصد افزایش یافته، شاهد اوج‌گیری درخور توجه فعالیت‌های شرکت‌های فناوری صهیونیستی در خاک بریتانیا نیز بوده‌ایم. کما اینکه اکنون حدود 400 شرکت فناوری صهیونیستی در بریتانیا فعالیت دارند.

در این خصوص باید گفت که اکنون رژیم اشغالگر قدس در حوزه سایبری، شریک اصلی بریتانیا به حساب می‌آید. این در حالی است که شمار درخور توجهی از نخبگان سیاسی در بریتانیا نیز نسبت به توسعه روابط تل‌آویو- لندن اعتراض دارند؛ مسئله‌ای که به‌ویژه با توجه به هک شدن تلفن همراهِ «بوریس جانسون» نخست وزیر سابق بریتانیا توسط بدافزار«پگاسوس» که ساخته شرکت صهیونیستی NSO است، ابعاد جدی‌تری نیز به خود می‌گیرد. با این همه، نکته درخور تامل در این میان این است که مقام‌های بریتانیایی نه تنها روابط کشورشان با رژیم صهیونیستی را محدود نمی‌کنند، بلکه این روابط بیش از پیش توسعه نیز پیدا می‌کند.

در این زمینه، روابط سایبری میان رژیم صهیونیستی و انگلستان به قدری عمیق و جدی است که در حوزه‌های اطلاعاتی و امنیتی نیز دو طرف همکاری‌های درخور تاملی را در رابطه با یکدیگر در پیش گرفته‌اند. جالب اینکه حتی بریتانیا طرحی را با سرمایه‌گذاری رژیم صهیونیستی برای احداث یک پایگاه سایبری در شهرک صهیونیست‌نشینِ بئر‌السبع در اراضی اشغالی در دستورکار دارد؛ طرحی که تا حد زیادی معطوف به همکاری‌های رژیم صهیونیستی و بریتانیا در حوزه سایبری و فضای مجازی نیز هست. البته در حوزه‌های سیاسی نیز بریتانیا اقدامات فراوانی را در دستورکار دارد تا مانع از به ثمر رسیدن تلاش‌ها جهت ایجاد اجماع علیه سیاست‌های سرکوب‌گرانه و نژادپرستانه رژیم اشغالگر قدس شود. واضح است که رژیم صهیونیستی و بریتانیا به نحو گسترده‌ای با یکدیگر همکاری دارند و توافق اخیر میان آن‌ها نیز این پیوند را عمیق‌تر می‌کند.

از این رو، برنامه«فلسطین؛ محرمانه زدایی» شبکه پرس تی وی در گفت‌وگو با«دیوید میلر» استاد سابق دانشگاه بریستول بریتانیا و فعال سیاسی- اجتماعی حامی حقوق ملت فلسطین و همچنین«هدی عاموری» بنیانگذار کارزار موسوم به«قدام فلسطین» و فعال سیاسی ضدصهیونیست در انگلستان، به واکاوی و رمزگشایی از ابعاد مختلف همکاری‌های رژیم صهیونیستی و دولت بریتانیا پرداخت. همکاری‌هایی که حاکی از عمق نفوذ مخرب صهیونیست‌ها در اراضی اشغالی است و در عین حال از اتحاد آن‌ها(رژیم صهیونیستی و بریتانیا) برای سرکوب ملت فلسطین نیز خبر می‌دهد.

در ابتدا دیوید میلر به طور خاص با اشاره به توافق اخیر میان رژیم اشغالگر قدس و بریتانیا در باره نقشه راهِ توسعه روابط دو کشور تا سال 2030، به این نکته پرداخت که این مسئله حاکی از عمق بالای روابط دو طرف است و نکته قابل تامل در این میان این است که آمریکایی‌ها به عنوان متحدان نزدیک رژیم صهیونیستی همواره در بحث توسعه روابط خود با این رژیم احتیاط به خرج می‌دهند، اما این احتیاط  از سوی بریتانیا مشاهده نمی‌شود؛ موضوعی که تا حد زیادی ناشی از اثرگذاری زیاد رژیم صهیونیستی بر سیاستمداران و راهروهای قدرت در بریتانیاست.

هدی عاموری نیز با اشاره به شرکت صهیونیستی «البیت سیستمز» که فعالیت‌های گسترده‌ای در بریتانیا دارد و از قدرت بالایی در این کشور برخوردار است و البته که نام آن در قالب توافق توسعه راهبردی رژیم صهیونیستی و بریتانیا نیز آمده، به طور خاص به این نکته پرداخت که تشکیلات مذکور که در زمینه‌های سایبری و تسلیحاتی فعالیت دارد، سال‌هاست کنشگری فعالی را علیه ملت فلسطین و حقوق آن‌ها در دورترین نقاط جهان راهبری می‌کند. جالب اینکه این شرکت حتی در خاک بریتانیا نیز علیه منافع ملت فلسطین اقدام می‌کند و با توجه به قدرت و نفوذ خود در بریتانیا، با کوچک‌ترین تحرکی از سوی گروه‌های مدنی حامی ملت فلسطین به تقابل بر می‌خیزد و سعی در ساکت کردن آن‌ها دارد.

در ادامه، دیوید میلر به این نکته اشاره می‌کند که رژیم صهیونیستی و تشکیلات وابسته به آن، از روابط پنهان و مخفی چه با دولت بریتانیا و چه با سیاستمداران آن برخوردار هستند و درست به همین دلیل نیز بخش اعظم روابط بریتانیا و رژیم اشغالگر قدس از چشم افکار عمومی و تحلیلگران به دور است. با این حال، تحرکات گروه‌هایی نظیر«اقدامِ فلسطین» در خاک بریتانیا، تا حد زیادی هم دولت بریتانیا و هم جریان‌های حامی صهیونیست‌ها در این کشور را تحت فشار قرار داده تا دست به هر اقدام نامشروع و غیرقانونی نزنند.

هدی عاموری هم با اشاره به توسعه همکاری‌های نظامی و اطلاعاتی رژیم اشغالگر قدس و بریتانیا در قالب توافق همکاری‌های راهبردی دو کشور به طور خاص به این نکته اشاره کرد که بریتانیا کمک‌های فراوانی به رژیم صهیونیستی برای پیشبرد دستورکارهایش علیه ملت فلسطین می‌کنند و دراین زمینه نیز به هیچ نهاد و تشکیلاتی پاسخگو نیست؛ موضوعی که باید با واکنش های جدی نهادهایی مدنی و حقوق بشری همراه شود.

در ادامه، دیوید میلر به طور خاص به این موضوع اشاره کرد که رژیم اشغالگر قدس و شرکت‌های فناروی وابسته به آن، از جمله اصلی‌ترین شرکا و همکاران بریتانیا در حوزه فناوری اطلاعات و مسائل سایبری هستند. به بیان دیگر می‌توان گفت که رژیم صهیونیستی توانسته از این طریق به نحو گسترده‌ای در بریتانیا نفوذ کند و همین مسئله سبب شده که تاکنون مقالات و گزارش‌های مختلفی در باره دغدغه‌های جدی در بریتانیا در باب سوءاستفاده صهیونیست‌ها از داده‌ها و اطلاعات مهم حوزه فناوری اطلاعات و فضای سایبری این کشور منتشر و مطرح شود. کما اینکه اکنون بسیاری رژیم اشغالگر قدس را اصلی‌ترین تهدید علیه امنیت ملی بریتانیا می‌دانند و دلیل آن نیز دسترسی‌های احتمالی این رژیم به حجم بالایی از اطلاعات سایبری در بریتانیاست. موضوع عجیب این است که صهیونیست‌ها در این زمینه هیچ محدودیتی را پیش روی فعالیت های خود در بریتانیا نمی‌بینند.

هدی عاموری نیز در تشریح نوع برخورد و مواجهه تشکیلات موسوم به اقدامِ فلسطین در بریتانیا با توافق اخیر بریتانیا و رژیم اشغالگر قدس جهت توسعه روابط راهبردی دو طرف گفت که این تشکیلات تمرکز اصلی خود را بر افشاگری از توافقات اینچنینی و جذب هر چه بیش‌ترِ افراد جهت پیوستن به گروه‌های حامی ملت فلسطین متمرکز کرده تا از این طریق، هم دولت بریتانیا و رژیم صهیونیستی و هم حامیان دو آتشه آن در بریتانیا را از طریق افکار عمومی تحت فشار قرار دهد. نباید از یاد ببریم که ملت فلسطین از جمله اصلی‌ترین قربانیان توافقاتی از این دست هستند. جامعه بین‌المللی قبل از اینکه این قبیل توافقات نتایج عینی خود را نشان دهند، باید وارد میدان شود.

نباید از یاد ببریم که شمار زیادی از مقام‌های ارشد بریتانیایی از توسعه روابط میان رژیم صهیونیستی و بریتانیا، منافع مادی زیادی می‌برند و همین موضوع از رخنه زیاد تل‌آویو در میان سیاستمداران ارشد بریتانیایی حکایت دارد. در این زمینه به طور خاص می توان به همکاری‌های مالی گسترده ریشی سوناک(نخست وزیر کنونی بریتانیا) و کسب و کارهای تجاری وی با افراد و نهادهای صهیونیست اشاره کرد؛ موضوعی که در قالب توسعه زیاد روابط بریتانیا با رژیم صهیونیستی در دوره وی نمایان است.

در ادامه، دیوید میلر به طور خاص به این نکته اشاره کرد که بر اساس آخرین برآوردها، حدود 400 شرکت فناوری رژیم صهیونیستی در بریتانیا فعال هستند که بخش اعظم آن‌ها نیز با نهادهای اطلاعاتی و امنیتی رژیم اشغالگر قدس در ارتباط هستند. درست به همین دلیل هم هست که نسبت به فعالیت‌های صهیونیست‌ها در حوزه فناوری اطلاعات در بریتانیا شدیدا ابراز نگرانی می‌شود و برخی تحلیلگران بریتانیایی در این باره هشدارهای جدی را مطرح می‌سازند.

 

امتیاز شما