امروز جمعه  ۱۰ فروردين ۱۴۰۳

بررسی "مقررات ازدواج و طلاق برای ایرانیان خارج از کشور" در مشاور

مشاهده ۲۶۵
۱۴۰۲/۰۳/۱۶- ۱۴:۴۰

"مقررات ازدواج و طلاق برای ایرانیان خارج از کشور" ، بحث اصلی تازه­ ترین برنامه "مشاور شبکه جام جم" بود که یکشنبه 14 خرداد با حضور "دکتر معرفت نجفی" (قاضی دیوان عالی کشور) به ­صورت زنده روی آنتن سیما رفت.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، این برنامه با تسلیت سالروز رحلت امام خمینی(ره) آغاز شد و میهمان برنامه نیز پیش از پرداختن به پرسش­ مجری، با ستایش جایگاه امام راحل در پیدایش انقلاب اسلامی، از عملکرد ایشان به ­عنوان ادامه­ ی راه انبیا در هزاره دوم یاد کرد و در ادامه به بیان نقش مؤثر ادیان در ازدواج و طلاق در سراسر جهان پرداخت. او گفت: "نه تنها در کشورهای اسلامی، بلکه در قوانین عموم کشورهای جهان، آموزه­ های دینی در خصوص ازدواج و طلاق آشکارا اثرگذار است. مثلأ همان­گونه که در کشورهای اسلامی خطبه­ ی عقد توسط عاقد و بر مبنای آموزه­ های اسلامی صورت می­ گیرد؛ در آمریکا و اروپا نیز مراسم ازدواج در کلیسا و توسط کشیش انجام می­ شود. آنچه متفاوت است؛ نحوه­ ی ثبت در دفاتر دولتی و چگونگی به رسمیت شناخته ­شدن توسط دولت­ هاست که باید از منظر قانون به آن­ها نگاه کنیم."

پیش از شروع بخش دوم گفتگو با مهمان برنامه، بخشی از مصاحبه­ ی "وزیر امور خارجه" پخش شد که پیش­تر همزمان با "گردهمایی رؤسای نمایندگی­ های جمهوری اسلامی ایران در خارج کشور" ضبط شده بود. در این مصاحبه "دکتر امیرعبداللهیان" ضمن تأکید بر اهمیت تصویب "قانون جامع حمایت از ایرانیان خارج از کشور" از سامانه ­ی "پرسمان تردد" به­ عنوان سامانه ­ای اثرگذار در تسهیل امور و پاسخگویی به نیاز بیش از 5 میلیون ایرانی مقیم خارج کشور یاد کرد.      

پس از پخش این گزارش، دکتر نجفی در ادامه­ ی صحبت وزیر امور خارجه، در خصوص سامانه ­ی پرسمان به حضور یک کار گروه ویژه متشکل از دست­ اندرکاران دادگستری، قوه قضائیه، نیروهای امنیتی و بخش های مرتبط دیگر در ساختار این پرسمان اشاره کرد و چنین ادامه داد: هدف از راه ­اندازی این سامانه این است که هم ­میهنان مقیم خارج از کشور ما بتوانند به آسانی با ان ارتباط برقرار کنند و به راحتی به داخل کشور تردد کنند. همه­ ی تسهیلات برای همه­ ی ایرانیان صرف­نظر از مذهب، قومیت، گرایش سیاسی و نگاه آن­ها به مقوله­ های اجتماعی فراهم شده و به تازگی بخشی هم برای مشورت­های حقوقی از طریق ستاد حقوق بشر قوه قضائیه برای طرح مشکل و دریافت پاسخ این عزیزان در این سامانه فعال شده ­است.

قاضی دیوان عالی کشور در بخش پایانی برنامه علاوه بر پاسخگویی به پرسش مخاطبان، توصیه کرد که  هم­ میهنان مقیم خارج کشور برای استفاده از تسهیلات و مزایای قانونی، حتمأ ازدواج و طلاق خود را  هم­زمان با مراسم شرعی، به­ صورت قانونی در داخل یا خارج کشور ثبت و ضبط کنند؛ تا در خصوص پیامدهای قانونی و مواردی چون وصیت، ارث، تابعیت فرزندان، فرزندخواندگی و احوال شخصیه با مشکل روبرو نشوند.

ثبت طلاق برابر مقررات کشوری که در آن سکونت دارند؛ کافی نیست و برابر قوانین داخل کشور باید با رعایت کامل موازین در کنسولگری یا مراجع صالحه داخل کشور نیز ثبت شده و سند دریافت شود.                        

امتیاز شما