امير نوري معتقد است: جدي بازي كردن راحتتر و اجراي نقش هم سادهتر است. طنز سختيهاي خودش را دارد و نيازمند مهارت خاصي است.
نوري اين روزها مجموعه تلويزيوني «سفر در خانه» را روي آنتن دارد كه هر شب ساعت 21 و 30 دقيقه از شبكه نسيم پخش ميشود.
به همين بهانه با او به گفتوگو نشستهايم.
اصولا چيزي را بازي ميكنم كه از من ميخواهند. اين طور نيست كه هميشه نقش طنز بازي كرده باشم. مثلا نقشم در سريال «از ياد رفته» فريدون حسنپور جدي بود، حتي ايشان از من خواسته بود كه طنازي نكنم و دوست نداشت كه در ديالوگهايم لحن طنز داشته باشم. با اينحال همه كارها شبيه هم نيستند. بهعنوان نمونه، آقاي دهنمكي از من ميخواست كه نقشم را با طنازي، شيرين و بانمك بازي كنم. در سريال تلويزيوني سفر در خانه هم خواستند كه نقشم را شيرين و طنز بازي كنم و روز اول چنين موردي به من تاكيد شد.
در سريال سفر در خانه نقش بهزاد، فرزند سوم خانواده را بازي ميكنيد كه خيلي هم بذلهگو است. چه مقدار از اين طنازيها بداهه خودتان بود؟
موقعيتها و ديالوگهاي طنز از ابتدا در فيلمنامه بود و من هنگام اجرا سعي كردم آن را بهدرستي بازي كنم. از ابتدا قرار بر اين بود كه بازيگران در موقعيتهاي طنز قرار بگيرند و بهزاد هم بخش شوخي و تكيهكلامهاي بامزه را به عهده داشته باشد.
پس طنز كلامي بهزاد به خواسته كارگردان بود؟
بله، كاملا به خواسته نويسنده و كارگردان سريال سفر در خانه بود.
شخصا طنز كلامي را بيشتر دوست داريد يا طنز موقعيت را؟
طنز موقعيت معيارهايي دارد و اگر ريزهكاريهايش را درست اجرا نكنيم، مسلما به كار لطمه ميخورد. در طنز موقعيت، متن، بازيگر، نوع دكوپاژ و فيلم برداري خيلي تاثيرگذار است. بهعنوان مثال، وقتي در يكي از سكانسهاي سريال در يخچال را باز ميكنم يك لحظه چهرهام خوشحال ميشود. طبيعي است اگر ريزهكاري در بازيام نباشد يا زاويه فيلم برداري درست انتخاب نشده نباشد، مسلما بيننده را به خنده نمياندازد. يا وقتي كه تصويربرداري لانگ شات انجام ميشود بايد بازيام درشتتر باشد تا طنز صحنه خوب دربيايد. آقاي پورشيرازي و خانم مقانلو هم سعي كردند در ديالوگها يا واكنشهاي شان در صحنههاي مختلف به طنز موقعيت سريال كمك كنند.
شما تا به امروز نقشهاي طنز زيادي بازي كردهايد، نگران به تكرار افتادن نيستيد؟
(با خنده) خانم به تكرار افتادهام! ديگر كار از نگراني گذشته است.
براي برطرف شدن اين تكرار راهكاري نداريد؟
راستش اين مشكلي است كه قابل حل نيست. كارگردانان نقشهاي طنز پيشنهاد ميكنند و ميخواهند طنازي كنم و من هم تكرار ميشوم. البته به نظرم تكرار چيز بدي نيست. زندگي هم تكرار است!
وقتي تكرار بدون نوآوري باشد، طبيعي است كه خستهكننده و ملالآور ميشود.
ببينيد در تكرار نشدن يك نقش طنز، فيلم نامه و پارتنر هم اهميت دارد. نميشود با من قرارداد ببندند و بخواهند كه نقشم را طنز بازي كنم، اما براي اينكه به تكرار نيفتم اين كار را انجام ندهم. البته گاهي هم پيش ميآيد نقشم جدي باشد. به عنوان نمونه، با سريال جديد فريدون حسنپور به نام «مرد» قرارداد بستهام كه نقشم جدي است و شوخي هم ندارد.
در فيلم سينمايي «ناردون» هم نقشم جدي بود، يا در سريال «موج و صخره». همانطور كه گفتم همه چيز زندگي تكرار است. بهعنوان مثال، شما هر روز صبح كه از خواب بيدار ميشويد، صبحانه ميخوريد. پس چون تكرار است بايد بگوييد كه ما غذا نميخوريم؟!
ولي ما ميتوانيم هر روز يك نوع صبحانه نخوريم.
درست است، اما نان در صبحانه تكرار ميشود.
اما در نان هم تنوع وجود دارد؟
حق با شماست. من هم منكر تكرار نيستم، اما سعي ميكنم در هر يك از نقشهاي طنزم تفاوتهايي وجود داشته باشد، ولي من چه نقش دزد را بازي كنم، چه قاچاق فروش را در مجموع امير نوري هستم.
نقش بهزاد چه ويژگيهايي داشت كه قبول كرديد ايفايش كنيد؟
زماني كه آقاي مسعودي فيلم نامه را مينوشت از قبل با هم صحبتهايي كرده بوديم. قصه را خيلي دوست داشتم، زيرا از همه سريالهاي خوب طنز مثل بزنگاه، خوش ركاب، بدون شرح، كوچه اقاقيا و... يك چيزي داشت. البته مردم بايد قضاوت كنند كه ما در كارمان چقدر موفق بودهايم.
شخصا علاقهمند هستيد نقش طنز بازي كنيد يا جدي؟
جدي بازي كردن راحتتر و اجراي نقش هم سادهتر است. طنز سختيهاي خودش را دارد و نيازمند مهارت خاصي است. مثلا من ممكن است يك جوك تعريف كنم اما كسي نخندد، ولي يك نفر ديگر همان جوك را بگويد و همه بخندند. به همين دليل نقش طنز هم سخت است و هم نيازمند رعايت ريزهكاريهايي. همه چيز بايد درست سر جايش قرار بگيرد تا مخاطب را بخنداند./110
امتیاز شما