امروز جمعه  ۳۱ فروردين ۱۴۰۳
در کردستان و با حضور 18 قوم؛
در کردستان و با حضور 18 قوم؛

آغاز به‌ کار جشنواره موسیقی اقوام ایرانی با ضرباهنگ «وحدت»

مشاهده ۶۸۸
۱۴۰۲/۰۷/۰۹- ۲۲:۲۰
تعداد بازدید:688

نخستین جشنواره موسیقی ویژه اقوام ایرانی با حضور ۲۴ گروه از ۱۸ قوم در شهر سنندج از هشتم مهرماه آغاز به کار کرده است و اجرای گروه‌های شرکت کننده در این جشنواره تا یازدهم ماه جاری هر روز از ساعت ۱۷ عصر ۲۲ شب در خانه کرد، عمارت خسروآباد، پارک دیدگاه و سینما بهمن ادامه دارد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، این جشنواره با مشارکت معاونت استان‌های صداوسیما، صداوسیمای مرکز کردستان، استانداری کردستان و شهرداری سنندج در حال برگزاری است.
معاون امور استان‌های صدا و سیما در آیین افتتاحیه این جشنواره به نکاتی پیرامون برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: موسیقی تنها هنری است که بسیار نیاز به محاسبه دارد، زیرا زمانی که یک نفر موسیقی می‌نوازد از ابزار بی‌جان صدایی حاصل می‌کند که روی انسان تأثیر می‌گذارد و چون با کلمات عجین می‌شود آن را متعالی می‌کند.
وی افزود: صدا و سیمای جمهوری اسلامی در چارچوب سند تحول  خود دو بخش هویت‌محوری و عدالت‌گستری را اولویت قرار داده و فرهنگ این مرز و بوم در زمینه‌های مختلف فرهنگ، آداب، سنن، شعر و موسیقی با  عجین شده و نمادی از دو مؤلفه سند تحول صدا و سیما است.
عابدینی تاکید کرد: تلاش می‌کنیم همه اقوام، کارآفرینان و اندیشمندان و هر آن کسی که برای پیشرفت این مرز و بوم تلاش می‌کند در قاب رسانه دیده شود و این یعنی عدالت‌محوری که دنبال آن هستیم.
وی به مؤلفه دوم یعنی هویت‌محوری اشاره و تاکید کرد: هویت اقوام ایرانی با آداب و رسوم و سنن آنها گره خورده و موسیقی که در جای‌جای این میهن پرافتخار داریم با زندگی روزمره مردم عجین شده است. در زمان دفاع مقدس هم مردم کشور با موسیقی و سرودهای حماسی دین خود را به دفاع از وطن اسلامی ادا کردند.
معاون امور استان‌های سازمان صداوسیما ندای موسیقی و برگزاری این جشنواره در هفته وحدت را مبارک دانست و افزود: مردم برای پیشرفت کشور از همه ظرفیت‌ها استفاده می‌کنند و این دشمن است که تلاش می‌کند زمینه تفرقه را میان مردم کشور ایجاد کند.
عابدینی در بخش دیگری از سخنان با اشاره به اینکه امسال بیش از هزار قطعه موسیقی در کشور ساخته شده است، گفت: در مدت کوتاهی که برای جشنواره موسیقی اقوام ایرانی فراخوان داده شد، چهار هزار و ۵۲۱ اثر موسیقی ارسال شد که داوران در سه مرحله تلاش کردند، موسیقی‌های برجسته را انتخاب کنند ضمن اینکه این آثار به مرور از شبکه‌های استان پخش خواهد شد.
وی در پایان گفت: معاون امور استان‌های صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کند که هر ساله این جشنواره‌ها را برگزار کند.

بنابر این گزارش، علی مرادی، دبیر نخستین جشنواره موسیقی اقوام نیز در آیین افتتاحیه این جشنواره با ابراز امیدواری مبنی بر اینکه نت‌های زندگی همه مردم ایران آنگونه شاد باشد که در سرچوپی کردی روایت می‌شود، ادامه داد: هر قوم در ترانه و روایت موسیقی‌اش داستانی دارد که یا روایت عشقی آسمانی است و یا اسطوره‌های مهر و ظلم ستیزی را در متن خود دارد.

اسماعیل زارعی‌کوشا، استاندار کردستان نیز با بیان اینکه افتخار داریم در شهر سنندج و استان ۱۸ هزار شهید مهاجر و ۵ هزار و ۵۰۰ شهید انصار، استان چهره‌های برجسته علم، عرفان و اخلاق، هنرمندان به نام و بلندآوازه و مردمان سخت‌کوش، مهمان‌نواز و فرهنگی و فرهنگ‌دوست میزبان جشنواره موسیقی اقوام ایرانی هستیم یادآور شد: جشنواره موسیقی اقوام موسوم به موسیقی سنه (سنندج) در راهبردی است که مقام معظم رهبری در سفر به کردستان در سال ۱۳۸۸ همه ما را به آن سمت هدایت کردند و فرمودند کردستان استانی فرهنگی است و باید روی ظرفیت‌های فرهنگی کردستان متمرکز شویم و سرمایه‌گذاری کنیم.

یوسفی، معاون دفتر یونسکو در ایران نیز با بیان اینکه احترام به آداب و فرهنگ ملل مختلف از جمله موضوعاتی است که در یونسکو پیگیری می‌شود اظهار کرد: بسترهای هویت‌بخش تنوع فرهنگی در حوزه‌های فرهنگی در مناطق جغرافیایی کشور رواج دارد و قابل بهره‌برداری است.
وی افزود: کشور ما با برخورداری از مواهب الهی زمینه فعالیت در حوزه‌های شهرهای خلاق یونسکو را دارد که شامل موسیقی، غذا و خوراک، معماری، رسانه، صنایع دستی و سینما است. در حال حاضر پنج شهر ایران در شهرهای خلاق در یونسکو به ثبت رسیده است و ظرفیت برای افزایش این تعداد وجود دارد. کردستان ظرفیت‌های بسیار بالایی در حوزه موسیقی، گردشگری و برگزاری جشنواره‌های صنایع دستی دارد که بنا داریم از این پتانسیل بیش از پیش استفاده کنیم انتخاب سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی یکی از مهمترین رویداهای فرهنگی بود که در توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و جذب گردشگر در آینده تأثیر بسزایی خواهد داشت.

در آیین افتتاحیه چه گذشت؟
در جریان برگزاری آیین افتتاحیه این جشنواره، هنرمندانی از 18 قوم کرد، فارس، ترک، بلوچ، لر، عرب، مازنی، گیلکی و ... با گویش‌ها و لباس‌های متفاوت از شرق، غرب، جنوب و شمال کشور در یک قاب نوای زندگی مازنی و گیلک، رقص کلمات در ماهور آواز لری، ترنم و طنین ترکمن و قشقایی، صدای بلوچ و سیستانی و نسیم پرمهر عربی و شادمانی و شادکامی در نوای کردی را به عشق ایران و ایران زمین تقدیم حاضرین کردند تا فصل تازه‌ای باشد بر  وحدت و همدلی...
همچنین اجرای چند قطعه از استاد پرآوازه کرد، مظهر خالقی توسط گروه موسیقی کردستان به خوانندگی فرید رحیمی دیگر آیتم افتتاحیه نخستین جشنواره اقوام ایرانی بود. قطعه‌های زیبایی که بنا به گفته سرپرست این گروه از استاد خالقی ضبط شده اما تا قبل از این جشنواره در هیچ کجا اجرا نشده است.
تقدیر ویژه شامل اهدای لوح تقدیر، حمایل و تندیس جشنواره و کلید شهر خلاق موسیقی به استاد حسین کشت‌کار بوشهری، محمدجواد سوهانی و ماموستا شفیع کیمنه‌ای دیگر آیتم افتتاحیه نخستین جشنواره موسیقی اقوام ایرانی بود که حال و هوای بی‌نظیری را به مجلس بخشید.
تندیس نخستین جشنواره موسیقی اقوام هم در میان شادی وصف‌ناپذیر جمع هنرمندانه حاضر در مراسم افتتاحیه رونمایی شد.
بنابراین گزارش، گروه‌های موسیقی گیلکی، سیستانی، بختیاری، بلوچی، لکی، قشقایی، کردی، ترکمن، البرز فارسی، خراسان جنوبی، بندری، مازنی، گروه‌های کردی، ترکمن، عربی، لکی، کردی، بویراحمدی، گیلکی، سیستانی، فارسی دری، قشقایی، کرمانجی، تالشی، اقلیم کردستان در مکان‌های مختلف از 8 تا 11 مهرماه در کردستان اجرا خواهند داشت. اختتامیه نخستین جشنواره موسیقی اقوام عصر روز سه‌شنبه، یازدهم مهرماه در سینما بهمن سنندج برگزار می‌شود.

تصاویر

امتیاز شما