امروز جمعه  ۱۰ فروردين ۱۴۰۳

فقط احزاب سیاسی قانونی، حق انتشار لیست انتخاباتی دارند

مشاهده ۱۰۲
۱۴۰۲/۰۹/۲۹- ۰۹:۰۳

محمد صالح مفتاح در رادیو گفت‌وگو عنوان کرد: طبق قانون جدید انتخابات، صرفاً احزاب و جبهه‌های سیاسی قانونی می‌توانند لیست انتخاباتی دهند و لیست‌هایی تحت عنوان ائتلاف‌ها و غیره در این دوره ممنوع اعلام شده است.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، محمد صالح مفتاح دبیر ستاد انتخابات سازمان صداوسیما در مصاحبه تلفنی با برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفت‌وگو اظهار کرد: در قانون انتخابات یک مرحله برای بررسی صلاحیت افراد و یک مرحله هم برای رسیدگی به اعتراضات آنها طراحی شده است.

وی افزود: هیئت‌های اجرایی در مرحله اول، صلاحیت داوطلبان را بررسی کردند و در مرحله دوم هم هیئت‌های نظارت متشکل از معتمدین زیر نظر شورای نگهبان و در نهایت خود شورای نگهبان به‌عنوان نهاد مرکزی تصمیم‌گیر اقدام می‌کنند.

دبیر ستاد انتخابات سازمان صداوسیما گفت: طبق قانون جدید انتخابات در هر مرحله باید همه ادله تأیید یا رد یا عدم احراز صلاحیت به فرد داوطلب اعلام شود و افراد می‌توانند اعتراض کنند.

مفتاح با بیان اینکه هنوز وارد مرحله تبلیغات نشدیم عنوان کرد: طبق قانون، فعالیت‌های تبلیغاتی، فعالیت‌هایی است که بر آراء مردمی و جلب نظر آنها تأثیرگذار است؛ بنابراین الان انتظار می‌رود که داوطلبان به سمت تبلیغات شخصی نروند و ملاحظه قانون را داشته باشند.

وی مشارکت در انتخابات را یکی از تکالیف عمومی مردم و داوطلبان دانست و گفت: نامزدها در این مرحله باید دیگران را برای حضور در انتخابات و مشارکت در این امر مهم دعوت و تشویق کنند.

دبیر ستاد انتخابات سازمان صداوسیما اظهار کرد: کسانی که داوطلب نمایندگی مجلس شدند علاوه بر اینکه باید در مورد نقش و تکالیف مجلس مطالعه کنند باید به تبیین‌گری برای مردم نیز بپردازند و سازمان صداوسیما باید در این مرحله نقش و جایگاه مجلس را مشخص کرده و به اطلاع مردم برساند.

مفتاح یادآور شد: یکی از جرائم جدیدی که قانون جدید انتخابات تعیین کرده این است که نامزدها وعده‌هایی دهند که در حوزه صلاحیت نمایندگی نباشد و اگر این کار را انجام دهند به این معناست که مرتکب جرم شدند و به نحوی مردم را فریب دادند البته ممکن است نامزدهایی که وعده‌های این‌گونه می‌دهند اطلاع کافی از اختیارات و ابزارهای مجلس نداشته باشند که ضرورت دارد در این زمینه اطلاع‌رسانی شود و نامزدها سطح مطالعات خود را بالا ببرند.

دبیر ستاد انتخابات سازمان صداوسیما، نظم‌بخشی به تبلیغات در فضای مجازی را از نوآوری‌های جدید قانون انتخابات عنوان کرد و گفت: زمانی که این قانون در سال ۱۳۷۵ مصوب شد فضای مجازی وجود نداشت و لذا در قانون جدید، شرایط مشخصی برای فعالیت در فضای مجازی تعیین شد از جمله اینکه هر یک از نامزدها یک ستاد انتخابات مجازی به شکل تارنمای اینترنتی داشته باشند و پیام رسان اجتماعی را هم باید در تارنمایی که وزارت کشور مشخص می‌کند اعلام کرده و مسئولیت آن را بپذیرند.

مفتاح با بیان اینکه مسئولیت فعالیت‌های ستاد تبلیغات بر عهده خود نامزدها نیز هست افزود: اگر تخلفی رخ دهد خود نامزد هم باید پاسخگو باشد و نمی‌تواند بگوید اینها را طرف‌داران و ستاد من انجام دادند.

وی عنوان کرد: طبق قانون جدید انتخابات، صرفاً احزاب و جبهه‌های سیاسی قانونی می‌توانند لیست انتخاباتی دهند و لیست‌هایی تحت عنوان ائتلاف‌ها و غیره در این دوره ممنوع اعلام شده و در اختیار احزاب و جبهه‌های سیاسی است.

امتیاز شما