امروز سه شنبه  ۲۸ فروردين ۱۴۰۳
پای صحبت‌های عوامل برنامه‌ای که حال خوب به مخاطبانش هدیه می‌کند
پای صحبت‌های عوامل برنامه‌ای که حال خوب به مخاطبانش هدیه می‌کند

لحظاتی مقابل دوربین مخفی‌ از جنس «مداربسته»

مشاهده ۱۴۹
۱۴۰۲/۱۰/۲۴- ۱۱:۱۰
تعداد بازدید:149

«مداربسته» مجله شبانگاهی بر پایه دوربین مخفی و دوربین مداربسته است که در دو بخش استودیویی و آیتمی لحظات شاد و مفرحی را برای مخاطبان فراهم کرده است. «مداربسته» در 52 قسمت 50 دقیقه‌ای تهیه شده و کاری از گروه اجتماعی اقتصادی شبکه دو سیماست و فصل اول آن از ابتدای آبان 1402 روی آنتن رفته است.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، با سازندگان این برنامه درباره حال و هوا و اهدافی که دنبال می‌کند به گفت‌وگو نشستیم.

 همه اتفاقات برنامه بداهه است

حسین رفیعی، مجری برنامه «مداربسته» به سبک اجرایش در این برنامه اشاره کرد و گفت: سبک اجرایم مانند قدیم است به عنوان مجری بازیگر تلاش کردم صحبتی صمیمی‌با مهمان‌ها داشته باشم. هدفمان این است که برنامه خیلی رسمی و تشریفاتی نبوده و خودمونی و دوستانه باشد.

وی در پاسخ به اینکه دست شما در اجرا تا چه میزان باز است؟ افزود: دستم تقریباً باز است و متنی برای مطالبی که در برنامه اجرا می‌کنم ندارم و فقط موضوع به من گفته می‌شود. همه اتفافاتی که در برنامه رخ می‌دهد بداهه است و اگر طنز و شوخی بین من و مهمان به وجود می‌آید برحسب اتفاق است. ما فقط براساس نوشته‌هایی که نویسنده به عنوان سؤال مطرح کرده سؤال را می‌پرسیم و من براساس جواب مهمان برنامه را پیش می‌برم.

رفیعی اضافه کرد: من خیلی در انتخاب موضوعات نقش ندارم. سردبیری داریم که موضوعات را انتخاب و براساس موضوعات سؤالاتی را طراحی می‌کند. البته قبل برنامه موارد را با مهمان در میان می‌گذاریم که در جریان باشد تا اگر سؤالی را دوست نداشته باشد از او نپرسیم.

وی با اشاره به اینکه مهمان‌های زیادی تا کنون به برنامه دعوت شدند افزود: ناصر فیض، علیرضا استادی، نیما شاهرخ‌شاهی، آزاده آل‌ایوب، سعید عزیزی، مهدی دوایی، عباس قانع و خسرو معتضد تاریخدان از جمله مهمانان «مداربسته» بودند.

رفیعی به بیان خاطراتی از دوربین مخفی برنامه پرداخت و گفت: خاطرات بخش دوربین مخفی بامزه است. همین که مردم خیلی‌هایشان من را می‌شناسند مشکوک شده و فکر نمی‌کنند که حسین رفیعی در غالب شخصیتی گریم شده و داخل خیابان باشد و بعد از اینکه متوجه می‌شوند عکس‌العمل های جالبی دارند. در کل اتفاقات بامزه‌ای می افتد که برای من هم جذاب است.

حال خوب برای مخاطب

محسن فراهانی، تهیه‌کننده مداربسته نیز با بیان اینکه در شبکه دو سیما حجم برنامه محتوایی با موضوع سیاسی بالاست و طبیعتاً جای خالی یک برنامه سرگرمی احساس  می‌شد افزود: مداربسته یک برنامه سرگرمی‌با رویکرد طنز اجتماعی است که هر قسمت با یک موضوع اجتماعی به مردم ارائه می‌شود. رویکرد ما طنز است بنابراین اینکه چه موضوعی جنبه طنز و سرگرمی‌بیشتری دارد برای ما در اولویت قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در مداربسته معیارمان اول سرگرم کنندگی و طنز بودن موضوع است و دوم اینکه مردم چقدر با آن سروکار دارند و می‌توانند ارتباط برقرار کنند، در شبکه دو سیما نقد مسئولان و نقد حاکمیت زیاد انجام شده و نقد اجتماعی کمتر اتفاق افتاده و نیازمند آن است که آزمون و خطا شود.

تهیه کننده مداربسته با اشاره به اینکه برای هر قسمت یک موضوع در نظر گرفته شده و در ارتباط با آن موضوع دو ایده دوربین مخفی مطرح و به اجرا می‌رسد و در ارتباط با آن موضوع هم یک مهمان به استودیو دعوت می‌شود گفت: طبیعتاً ارتباط مهمان‌ها به موضوع یک مقداری کم و زیاد دارد، برخی مواقع ارتباط خیلی مستقیم و درست و بعضی اوقات غیرمستقیم است.

وی به زمان روی آنتن رفتن این برنامه در فصل اول آن اشاره کرد و گفت: این برنامه از یک آبان 1402 هر هفته یک شب روی آنتن رفت و در حال حاضر هر هفته دوشنبه‌، سه‌شنبه‌ و چهارشنبه‌ها ساعت 22:30 از شبکه دوسیما پخش می‌شود. این برنامه مناسبت تقویمی هم دارد برای نمونه ما در ارتباط با «روز دانش‌آموز» به موضوع نوجوان و 16 آذر روز دانشجو به موضوع «مدرک‌گرایی» پرداختیم.

فراهانی به ویژگی یک برنامه سرگرم‌کننده و شاد اشاره کرد و افزود: یک برنامه شاد لزوماً نباید از جهت بصری، رنگارنگ باشد یا از جهت شنیداری خیلی موسیقی داشته باشد. یک برنامه سرگرم‌کننده باید حال خوب به مخاطب بدهد و اگر برنامه این ویژگی را داشته باشد طبیعتاً از استاندارد یک برنامه سرگرم‌کننده برخوردار است. درباره برنامه مداربسته هم نمی‌گویم صد درصد شاخصه‌های یک برنامه سرگرم‌کننده و شاد را دارد، ولی می‌توانم بگویم از میانگین متوسط برنامه‌های فعلی پایین‌تر نیست.

وی تاکید کرد که برنامه‌های تلویزیونی در مرحله اول باید سعی کنند مخاطب را پای تلویزیون بنشانند و سپس او را نگه دارند.

این تهیه‌کننده در پاسخ به اینکه مداربسته تا چه میزان توانسته در اجرای بندهای سند تحول موفق باشد افزود: هربخشی از سند تحول که به موضوعات اجتماعی بازمی‌گردد علی‌الخصوص سبک زندگی خوب به آن می‌پردازیم. در مورد سبک زندگی موضوعات مختلف داریم که ارتباط مستقیم با سبک زندگی ایرانی- اسلامی دارد و حالا یک سری موضوعات کلان‌تر هم در مورد پیشرفت ایران مانند علم و فناوری و حوزه‌های دیگر با رویکرد طنز در برنامه گنجانده می‌شود.

 نقد مردم و جامعه به شکل طنز

علی واسعی، سرپرست نویسندگان برنامه مداربسته هم با بیان اینکه موضوعات برنامه از میان دغدغه‌های اجتماعی، فرهنگی و تا حدی اقتصادی انتخاب می‌شوند گفت: در جلسات اتاق فکر به موضوعات برنامه می‌رسیم و رویکرد ما پرداختن به موضوعات به صورت طنز و به نوعی نقد و بررسی رفتارهای مختلف اجتماعی‌، نقد مردم و جامعه است.

وی ادامه داد: اساساً انتخاب موضوع برای برنامه دو محور مهم دارد اول اینکه بشود از دل موضوعات به آزمایش اجتماعی با رویکردهای متفاوت و در عین حال جذاب و قابل تولید در محدودیت‌های زمانی، تولیدی و اجرایی رسید و دوم به گزینه مناسب و ایده‌ای خاص برای گفت‌وگوی جذاب و متفاوت رسید.

امتیاز شما