امروز پنج شنبه  ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
نگاهی چند وجهی به احوال جام جم در هفته ای که گذشت؛
نگاهی چند وجهی به احوال جام جم در هفته ای که گذشت؛

از جام آسیا تا فیلم فجر

مشاهده ۳۳۱
۱۴۰۲/۱۱/۲۲- ۱۶:۳۷
تعداد بازدید:331

توجه جامعه هنری و فرهنگی کشور در بهمن‌ماه به برگزاری جشنواره‌های فجر معطوف است. چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر از دوازدهم بهمن آغاز به کار کرد و تا 22 همین ماه ادامه یافت. بخش‌های خبری مختلف رسانه ملی در بسته‌های خبری متنوعی رویدادهای جشنواره فیلم فجر را منعکس و آخرین وقایع را نقل می‌کنند و نیم‌نگاهی هم به حواشی جشنواره دارند.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، از 12 بهمن به این سو، چهار برنامه تخصصی «هفت»، «نقد سینما»، «پنجره باز» و«سینما ملت» جشنواره را از شبکه‌های نمایش، چهار، سلامت و تهران پوشش داده‌‌اند. همچنین مرکز تولید و فنی سیما نیز با تمهیدات ویژه، زیرساخت‌های مناسب را برای پوشش رویدادهای مرتبط با چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر فراهم کرده‌است.

البته اظهارات مطرح شده در برخی برنامه‌های تخصصی سینمایی هم بازتاب‌هایی در رسانه‌ها و فضای مجازی داشت و برخی درباره آنچه در این برنامه‌ها گذشته نوشتند.

از سوی دیگر در روزهای گذشته شاهد برگزاری مسابقات فوتبال جام ملت‌های آسیا بودیم؛ علاوه بر پخش زنده مسابقات، چندین برنامه تلویزیونی به مباحث کارشناسی حوزه فوتبال پراختند که ویدئوهایی از مباحث مطرح شده میان کارشناسان این برنامه‌ها در روزهای گذشته در شبکه‌های اجتماعی فراگیر شد و واکنش‌های مختلفی به همراه داشت.

 یک گلایه از بازنمایی شعرا در قاب تلویزیون 

۱۵ بهمن ۱۴۰۲ ، علی محمد مودب، دستیار وزیر ارشاد در حوزه شعر در نشستی که بعد از نمایش فیلم «معجزه پروین» با محوریت پروین اعتصامی، شاعر برگزار شده بود به ارائه تصویر شعرا در رسانه ملی اشاره کرد و گفت: «در رسانه ملی تصویری که از شاعر ارائه می‌شود تصویر درستی نیست. شاعر را انسانی متفنن معرفی کرده‌اند؛ در صورتی که شاعر سیمای جدی یک انسان ایرانی است. سوال مهم این است که در ذهن مردم چه ذهنیتی نسبت به شعرا وجود دارد؟ شعرا مأموریت فرازمانی دارند و با انسان در مقیاس تاریخ گفت‌وگو می‌کنند. در این حوزه، جز معدود کارها اثر قابل توجهی وجود ندارد.»

 درباره رگ غیرت صداوسیما!

حواشی بودجه‌ای ایجاد شده در رسانه‌ها درباره سازمان صداوسیما در هفته گذشته نیز ادامه داشت و به عنوان نمونه 17 بهمن ماه، روزنامه آفتاب در سرمقاله‌اش با عنوان «چرا رگ غیرت صداوسیما نمی‌جنبد؟!» مطالبی را پیرامون عدم دفاع رسانه ملی از افزایش بودجه‌اش نوشت که با پاسخ روابط عمومی رسانه ملی همراه بود.

 در این پاسخ آمده است: «رشد بودجه رسانه ملی در راستای عمل به تکالیف محوله بر این رسانه حاکمیتی، در قانون برنامه هفتم توسعه ذیل بند الف ماده ۷۷ اعم از افزایش حجم برنامه‌سازی و تعهد چندبرابری تولید در بخش‌های مختلف، از سریال گرفته تا مستند و برنامه‌سازی برای خانواده، جوانان، نوجوانان و کودکان باهدف اعتلای فرهنگ ایران اسلامی، مقابله با جنگ شناختی دشمن، امیدآفرینی، تقویت انسجام ملی و اتفاقا نیل به همان اهدافی ذکر شده که نگارنده محترم مقاله انگشتش را به نیت انتقاد به سمت آنها گرفته و بدون اطلاع دقیق از مندرجات قانون برنامه هفتم توسعه که از سوی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی‌به تصویب رسیده، سعی در آشفته نمودن اذهان عمومی دارد.

بیان این گزاره که «این افزایش بودجه‌های بی‌حساب و کتاب، مردم را بیشتر از همیشه از صدا و سیما دور خواهد کرد.» نیز گواه بر همین بی‌اطلاعی و در تضاد با مرّ صریح قانون است. 

افزایش سنواتی بودجه سازمان صداوسیما به منظور تامین هزینه‌های جاری و پرسنلی در قیاس با سایر دستگاه‌ها و بودجه امسالش، از رشد غیرمنطقی برخوردار نشده و آن میزان که افزون بر بودجه معمول درنظر گرفته شده نیز باید صرف هزاران ساعت برنامه‌سازی، تولید و یا اتمام ساخت سریال‌های ویژه ‌شود؛ کمااینکه براساس قانون برنامه هفتم توسعه، باید سهم دولت در تامین اعتبارات مورد نیاز صداوسیما در سال ۱۴۰۳، 43 درصد مازاد بر رشد سالانه افزایش یابد تا امکان تحقق تکالیف جدید قیدشده در آن فراهم شود. اما این میزان در بودجه سال آینده حداکثر 31 درصد و کمتر از حکم برنامه است و تحقق جدول تعهدات رسانه ملی در قانون برنامه هفتم نیازمند بودجه‌ای بیشتر از سهم درنظرگرفته‌شده در بودجه سال آینده است.

در خاتمه باید گفت در شرایط کنونی تنوع و ارتقای کیفی و فنی تولیدات رسانه ملی از جمله ضرورت‌های قطعی و غیر قابل اجتناب است که مجلس را برآن داشته از روند تولیدات رسانه ملی حمایت کند.»

 200 کانال اختصاصی و پخش 1400 مناظره انتخاباتی

18 بهمن، احمد وحیدی در سفرش به بجنورد با تقدیر از نقش صدا و سیما در ایجاد کانال‌های تبلیغاتی گفت: طراحی 200 کانال صدا و سیما فرصت مناسبی را برای شناخت داوطلبان فراهم کرده ‌و نیازی به هزینه گسترده داوطلبان نیست و مناظره‌ها نیز از کا رهای ارزشمندی است تا داوطلبان نظرات خود را بیان کنند.

همچنین حسن عابدینی، معاون امور استان‌های رسانه ملی با اشاره به آماده سازی بستر‌های لازم برای پخش فیلم‌های تبلیغاتی داوطلبان انتخابات مجلس گفت: هزار و ۴۰۰ مناظره انتخاباتی داوطلبان در شبکه‌های ویژه انتخابات در سراسر کشور پخش می‌شود.

 واکنش رئیس رسانه ملی به تعطیلی «منوتو»

شبکه ماهواره‌ای لندن‌نشین «منوتو» با پخش یک برنامه در روز چهارشنبه 11 بهمن 1402 برابر با 31 ژانویه 2024 پس از 14 سال فعالیت به کار خود پایان داد. اظهارات رئیس سازمان صداوسیما در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره تعطیلی شبکه منوتو به طور گسترده در رسانه‌ها بازتاب داشت. وی دراین باره گفت: قرآن می‌گوید چیزی که ریشه ندارد از بین رفتنی است. آنچه باقی می‌ماند فطرت انسانی، پیام اصیل و فرهنگ اصیل است که ما، ملت ما و کشورماست  که باقی می‌ماند.

وی افزود:‌ هر شبکه ساختگی، فیک و مزدبگیر خارجی که فعالیتی مانند شبکه منوتو داشته باشد و به طور کلی مابقی شبکه‌های معاند فارسی زبان، مسیری غیر از مسیر که شبکه منفور منوتو طی کرده، طی نخواهند کرد.

 

تصاویر

امتیاز شما