امروز جمعه  ۳۱ فروردين ۱۴۰۳
با هادی حاجتمند هم درباره سریالش گپ زدیم
با هادی حاجتمند هم درباره سریالش گپ زدیم

«بیست کووید» و روایت جهادگران سلامت

مشاهده ۱۱۳
۱۴۰۳/۰۱/۱۹- ۰۹:۵۹
تعداد بازدید:113

موضوع شروع بیماری کرونا در ایران و جهان که بیش از دو سال مردم دنیا را درگیر همه‌گیری سخت این بیماری کرد و میلیون‌ها نفر را به کام مرگ کشاند، از آن اتفاقاتی بود که دستمایه تولید آثار زیادی در دنیا شده‌است. در ایران هم برخی از کارگردان‌ها و تهیه‌کنندگان دست به کار تولید آثاری در خصوص بیماری کرونا شدند و طی چند که«بیست کووید» شبکه سه یکی از آن‌ها بود و به نظر می‌رسد کارگردان و تهیه‌کننده آن از زوایای دیگری به مسئله کرونا در ایران پرداخته بودند.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، به همین منظور خبرنگار هفته‌نامه صداوسیما با هادی حاجتمند، تهیه‌کننده مجموعه تلویزیونی«بیست کووید» که روزهای انتهای سال 1403 روی آنتن شبکه سه بود، گپی کوتاه زده که در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

 «بیست کووید» داستان مدافعان جهادی دوران کرونا

هادی حاجتمند تهیه‌کننده مجموعه تلویزیونی«بیست کووید» که پیش از این مجموعه نمایشی تلویزیونی«پشت پرچین ابن عماره» او سال‌ها قبل از رسانه ملی پخش شده، همچنین فیلم‌های سینمایی «اشنوگل» و «مدیترانه» را در کارنامه دارد، با تشریح روند ساخت این مجموعه و اهداف آن گفت: از اواسط ماجرای شیوع بیماری کرونا در ایران و جهان به فکر تولید چنین مجموعه‌ای افتادیم و درواقع تصمیم گرفتیم عکس‌العملی نسبت به این بیماری که سراسر کشور ما را درگیر کرده، نشان دهیم و با برنامه‌ریزی‌هایی که کردیم، با شناخت فرصت‌ها و تلخی‌ها و شیرینی‌های ایام بیماری کرونا در ایران، متن‌های قصه را به نگارش درآوردیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که در موضوع کرونا به‌شکل متفاوت‌تری عمل کنیم.

او ادامه داد: داستان به این شکل طراحی شد که انسانی را در موقعیتی قرار بدهیم که متعلق به آن موقعیت نیست و قصه‌ای بنویسیم که در نهایت، جریان بچه‌های جهادی است، افرادی که مستقیماً شغلشان پزشکی نیست، ولی به دلیلی که دوست دارند به‌خاطر رضای خدا به مردم کمک کنند و آمدند وارد فضای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شدند تا کار جهادی کنند. موضوع اصلی مجموعه تلویزیونی«بیست کووید»، قصه این مجموعه، قصه آدمی‌بود که برای رسیدن به مقصدی خاص به یک گروه جهادی می‌رود و با آن گروه جهادی وارد بیمارستان، نقاهتگاه روستایی و فضای امدادرسانی ایام کرونا می‌شود.

زیر سایه لطف ثامن‌الحجج

به گفته این کارگردان، این مجموعه در مشهد مقدس و خراسان رضوی تولید شد. او در این باره شرح داد: بیمارستان ولایت مشهد یکی از لوکیشن‌های اصلی ما بود. روستای ازغد و فضای روستایی که ما در آن نقاهتگاه را بنا کردیم نیز درواقع فضایی بود که نشان‌دهنده تفاوت این مجموعه نسبت به دیگر مجموعه‌هایی است که در گونه کرونا تولید شده‌است.

حاجتمند افزود: همچنین یکی از فضاهای جذابی که ما در این مجموعه استفاده کردیم، حرم مطهر امام رضا (ع) بود. جنس استفاده ما، قهرمانان و شخصیت‌های قصه ما از فضای مرقد پاک و مطهر امام هشتم شیعیان جهان بود که انگار امام رضا (ع) ملجا خوشی‌ها و ناخوشی‌ها و پناهگاه شخصیت‌ها و قهرمانان قصه این مجموعه بود. ما حدود یک سال درگیر ماجرای تدارکات و پیش‌تولید مجموعه بودیم و ساخت مجموعه هم ۹ ماه طول کشید و چند ماه هم  سرگرم پس‌تولید آن بودیم و در ضمن یک سال هم نگارش مجموعه«بیست کووید» به انجام رسید و در تمام این مدت به عنایت امام رضا (ع) نظر داشتیم.

حمایت مؤثر و تعیین‌کننده

 وی با تأکید بر آنکه صداوسیما همه گونه شرایط ساخت مجموعه«بیست کووید» را برای گروه فراهم کرد، گفت: این موضوع جای تشکر و قدردانی از مدیران رسانه ملی دارد که فضا را به گونه‌ای آماده و مهیا کردند که توانستیم این مجموعه را بدون دغدغه تولید کنیم. البته نهادهای دیگری هم بودند که ما را در ساخت این مجموعه کمک کردند.

بازخوردهای خوبی از مردم گرفتیم

مواجهه مردم با این مجموعه برای حاجتمند بسیار جذاب بوده است؛ موضوعی که او این‌گونه وصفش می‌کند: خوشحالم که توانستیم ادای دینی کنیم به کادر درمان، شهدای کادر درمان و ادای احترام به روح رفتگانی که در ایام کرونا از میان ما رفتند. همچنین خوشنودم که با این اثر موفق شدیم به خودمان و مردممان یادآوری کنیم که چه روزهایی بر ما گذشت و همدلی و همراهی مردم چه کمک بزرگی به سپری شدن آن ایام سخت کرد.

وی همچنین تصریح‌کرد: مردم هم واکنش‌های خوبی نسبت به این مجموعه داشتند. این واکنش‌ها نسبت به بازیگران که قهرمانان این مجموعه بودند، بسیار بیش‌تر بود که برای من خیلی جذاب و سرشار از انرژی‌ مثبت بود. مردم ارتباط خوبی با ما برقرار کردند و هنوز هرجایی که با ما و به‌خصوص با بازیگران روبه‌رو می‌شوند، واکنش مثبت و خوبی دارند. این‌ها نشان می‌دهد اتفاق خوبی افتاده و مردم قصه را دوست دارند و این امر خیلی برای ما جذاب و امیدآفرین است. البته اگر ما در پخش با نظم و ترتیب بیش‌تری مواجه بودیم حتماً با درصد مخاطب بیش‌تری روبه‌رو می‌شدیم که امیدواریم در بازپخش این مجموعه این اتفاق بیفتد و پخش این مجموعه منظم و طبق برنامه‌ریزی دقیق‌تری پیش برود.

 

 

 

امتیاز شما