امروز سه شنبه  ۲۸ فروردين ۱۴۰۳

صدای تابستان شنیدنی تر است

مشاهده ۸۹۹
۱۳۹۸/۰۴/۰۴- ۱۳:۲۲

معاون صدای رسانه ملی برنامه‌های بخش‌های مختلف رادیو را در تابستان امسال اعلام کرد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، حمید شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی با بیان اینکه شبکه‌های رادیویی در مجموع با 3199 برنامه، 156 عنوان و به مدت 2128 ساعت به موضوع تابستان و اوقات فراغت می‌پردازند، به تشریح برنامه‌های رادیو در تابستان و موضوع اوقات فراغت پرداخت.
برنامه‌های صبحگاهی رادیو در تابستان
«سلام صبح بخیر» رادیو ایران  با مسئولان در تابستان و اوقات فراغت گفت‌وگو می‌کند. در برنامه «صبح به وقت فرهنگ» رادیو فرهنگ اطلاع‎رسانی در حوزه برنامه‌های مرتبط با فصل تابستان و اوقات فراغت می‌شود ضمن اینکه با پلیس راهور ارتباط برقرار می‌شود و در برنامه «جوان ایرانی سلام» رادیو جوان پیرامون مهارت‌های فردی جوانان در اوقات فراغت تابستان با رویکرد رونق تولید آموزش‌هایی داده می‌شود.

«آبشار» ویژه برنامه صبحگاهی جمعه‌های رادیو ورزش با موضوع کوهستان، بوستان و طبیعت‎گردی است که به ترویج فعالیت‎های ورزشی گروهی در روزهای تعطیل با هدف ارتقاء سواد حرکتی در جامعه می‌پردازد. رادیو معارف در برنامه «صبح روشن » به موضوعاتی همچون استفاده از اوقات فراغت و تابستان به‎منظور افزایش معلومات و مهارت‎های حرفه‎ای، اوقات فراغت و مباحث اجتماعی و فرهنگی، آسیب‎های بی‎توجهی به مدیریت اوقات فراغت و مباحث اجتماعی با موضوع الگوی سبک زندگی دینی می‌پردازد.

شاه آبادی با بیان اینکه رادیو نمایش در «گیومه» با بخش‌هایی همچون نمایش و آیتم‌‏های متنوع به موضوعات شهروندی می‌پردازد، به مناسبت‏‎های روز نیز اشاره می‎‏کند،  گفت: رادیو سلامت در برنامه‌های «به زندگی سلام کن» که با تلاش دو گروه برنامه‎سازی تهیه می‌شود به آموزش اطلاع‎رسانی در خصوص مراکز برگزاری کلاس‎های اوقات فراغت می‌پردازد. معاون صدای رسانه ملی با تاکید بر اینکه «صبح صبا» مجله صبحگاهی شاد و طنز با آیتم های متنوع است، تصریح کرد: در برنامه «روز از نو» رادیو اقتصاد فرهنگ درست اوقات فراغت با در نظر گرفتن شرایط برنامه صبحگاهی ترویج و بایسته‌های سفر برای ترویج فرهنگ‎سازی سفر ارزان بررسی می‌شود.
برنامه‌های عصرگاهی رادیو در تابستان
برنامه عصرگاهی «ایرانشهر» رادیو ایران با بخش‌های نمایش و متن به موضوع تابستان و اهمیت اوقات فراغت می‌پردازد و در برنامه «عصرمن» رادیو جوان، استفاده و توجه به فرهنگ و هنر، موسیقی در تابستان و اوقات فراغت جوانان بررسی می‌شود. شاه‌آبادی همچنین به برنامه «عصرانه» که ایستگاه گپ و گفت‎وگویی عصرگاهی مخاطبان در رادیو ورزش است اشاره و بیان کرد: این برنامه در فضای طنز و سرگرمی‌ با محور تعمیق روحیه امید، نشاط خودباوری و صرف فعل (ما می‎توانیم) است که سعی دارد مردم  را به نشاط و شادابی بعد از فعالیت سخت روزمره ترغیب ‌کند. برنامه «ارغوان هنر» نیز برنامه‏‎ای ترکیبی ویژه عصرگاه تابستان شامل نمایش و آیتم‎‏های متنوع است که به موضوعات فرهنگی و هنری می‌پردازد و به مناسبت‏‎های روز نیز اشاره می‎‏کند.

همچنین برنامه «جنگ شاد عصر تابستان» باموضوعات اجتماعی از رادیو صبا پخش می‌شود.

برنامه «میزبان» رادیو ایران میزگردی با حضور مسئولان آموزش و پرورش و سایر نهادهای مرتبط درباره تابستان و اوقات فراغت است و در برنامه «جارچی» نیز موضوعات سفر، کلاس‎های آموزشی، تفریحات سالم، فضای مجازی و اوقات فراغت بیان می‌شود. برنامه «همیشه با ورزش» رادیو ورزش در خصوص تحلیل و پیگیری برنامه‎ ریزی متولیان ورزش کشور برای فصل تابستان و اوقات فراغت خواهد بود.

معاون صدای رسانه ملی با تاکید بر اینکه برنامه «نیم نگاه» رادیو سلامت آسیب‎شناسی برگزاری کلاس‎های اوقات فراغت توسط ارگان‌های مختلف است، تصریح کرد: رادیو گفت‌وگو در برنامه گفت‎وگو محور «تابستان داغ» با حضور میهمانان و کارشناسان صاحب نام، در خصوص مسائل مهم روز و دغدغه‌های تابستانی جوانان صحبت می‌کنند.

همچنین در برنامه «گفت‎وگوی اجتماعی» به آسیب‎شناسی اوقات فراغت جوانان در تابستان؛ بررسی عملکرد مسئولان و نهادهای ذیربط در این حوزه به شیوه مطالبه‎گرایانه می‌پردازد.

برنامه‌های طنز رادیو و اوقات فراغت

وی درباره ویژه برنامه‌های طنز رادیو و اوقات فراغت در تابستان امسال تصریح کرد: در برنامه‌های «کوی نشاط» و «صبح جمعه با شما» رادیو ایران نمایش‌هایی با موضوع اوقات فراغت کودکان، سفر، کلاس‎های تابستانی، بیکاری، تفریحات سالم، فضای مجازی، شروع تابستان و گرما پخش می‌شود.

در «نیشدارو» نیز موضوعات سرگرمی و طنز با استفاده از آسیب ‎های اجتماعی و فرهنگی بیان می‌شود و رادیو فرهنگ نیز در برنامه مجله‌ای «نیشدارو» به حوزه طنز و شاخه‌های مختلف آن می‌پردازد.

برنامه«صبح چهار فصل» رادیو نمایش برنامه‎ای ترکیبی نمایشی با رویکرد طنز شامل نمایش و گزارش مربوط به موضوع اصلی طرح شده در نمایش است و این رادیو همچنین در برنامه «فوتبال قجری» در قالب طنز به ورزش فوتبال در روزگار قاجار می‌پردازد و بخشی از معضلات آن روزگار را بیان می‌کند.
در برنامه «صبا چی می‌گه؟» هم معضلات اجتماعی و فرهنگی و ... در قالب روایت و نمایش به صورت طنز و روش صحیح برخورد با این معضلات از زبان صبا بررسی خواهد شد.

در برنامه «بومرنگ» بازتاب مسائل مختلف در حوزه جامعه، فرهنگ، سلامت و... در زندگی بشری به زبان طنز با رویکرد تابستان نیز از اهداف این برنامه است.  برنامه «کارت قرمز» جنگی شاد با موضوعات ورزشی در قالب طنز است. «یک روز خط خطی» بخش‌های مختلف طنز با موضوعات اجتماعی، فرهنگی و هنری، یادی از پبشکسوتان و درگذشتگان حوزه طنز، گفت‎وگو با هنرمندان است.

ورزش و اوقات فراغت
رادیو ایران در برنامه «ورزش ایران» وضعیت سرانه ورزشی تهران و شهرستان‎ها را بررسی و در «وقت اضافه» مسائل مدارس فوتبال را در کشور پیگیری می‌کند. رادیو ورزش با برنامه «ورزش ایران»که هفته نامه تخصصی رشته‌های ورزشی دارای جایگاه اجتماعی و قهرمانی است به موضوع ورزش‎های آبی و فصل تابستان می‌پردازد.

در برنامه «ورزش همگانی» رادیو سلامت موضوع ورزش و اوقات فراغت مطرح می‌شود. رادیو گفت‎وگو در برنامه «ورزش بدون ویرایش» چالش‎های حوزه ورزش های تابستانی، کلاس های ورزش را بررسی می‌کند.همچنین رادیو تهران در برنامه «تهران ورزشی» به مشارکت در برگزاری مسابقات تابستانی با همکاری انجمن‌ها و فدارسیون‎های ورزشی دعوت می‌کند.

معرفی بازی‌های محلی

  قرار است بازی‌های محلی نیز از رادیو معرفی شود که در همین خصوص رادیو ایران در برنامه «صفحه من» به معرفی بازی‎های بومی محلی با استفاده از ایران یاران می‌پردازد. گفت‎وگو با کارشناسان آموزش و توصیه به والدین برای استفاده مناسب از اوقات فراغت فرزندان، پیگیری مشکلات خانواده‌ها در ارتباط با کلاس‎های فوق برنامه تابستانی از دیگر بخش‌های این برنامه است.

رادیو فرهنگ در برنامه «هفت کوچه» ضمن آشنایی مخاطبان با فرهنگ مناطق مختلف ایران به معرفی بازی‌های محلی،سفر، گردشگری و ارتباط با مراکز استان‌هامی‌پردازد. برنامه«آیش» نیز به ارزش بخشی به روستا از طریق معرفی فرهنگ و آداب و رسوم می‌پردازد. برنامه «کتابک» هم با مروری بر بازی‌های سنتی در ایام فصل تابستان تولید و پخش می‎شود؛ ضمن اینکه رادیو پیام به‎منظور توسعه ورزش همگانی به معرفی بازی‎های محلی و کودکی نسل های‎گذشته می‌پردازد.

تابستان و برنامه‌های فرهنگ کتابخوانی
شاه‎آبادی در خصوص برنامه‌های فرهنگ کتابخوانی رادیو در تابستان امسال اظهار داشت: در برنامه «تالار آیینه» رادیو ایران کتاب‌های خوب و مناسب برای اوقات فراغت معرفی می‌شود. در برنامه«رادیو کتاب» نیز فرهنگ کتاب و کتابخوانی ترویج می‌شود. برنامه «سفرنامه خوانی» با خوانش سفرنامه‌ها به‎همت مولفان اثر با هدف ترویج سفر فرهنگی و اوقات فراغت، پخش می‌شود و برنامه«سی مجموعه» به معرفی مجموعه‎داران و کلکسیونرها و گفت‎وگو با آناناختصاص دارد. برنامه «گفتارش» با هدف گفت‎وگو و پخش گزارش در خصوص اوقات فراغت و فصل تابستان پخش می‌شود. برنامه«در کوچه آفتاب» با برداشت‎هایی از وقایع تاریخی، فرهنگی با نگاه طنز، کتاب و کتابخوانی، گردشگری، و...از دیگر برنامه‌های رادیو فرهنگ است.
در برنامه«راه شب بامداد یکشنبه» رادیو ایران نحوه پر کردن اوقات فراغت در فرهنگ‎های گوناگون و اقوام متنوع ایران بزرگ بررسی می‌شود.

رادیو سلامت در برنامه «کافه سلامت» به اوقات فراغت و کتابخوانی، کلاس‎های آموزشی و اوقات و سفر می‌پردازد.

رادیو و برنامه‌های شبانه برای اوقات فراغت جوانان

معاون صدا به برنامه‌های شبانه رادیو برای اوقات فراغت جوانان در تابستان اشاره و تصریح کرد: رادیو جوان در برنامه «شب‎های جوانی» ضمن گفت‎وگو با جوانان از خلاقیت و نوآوری جوانان با توجه به اوقات فراغت و نوآوری جوانان در حوزه تولید می‌گوید.

برنامه «راه شب بامداد شنبه»های رادیو ایران از برنامه‌های شبانه برای اوقات فراغت جوانان است که ضمن معرفی مشاغل شبانه سعی دارد اوقات فراغت جوانان را پر کند و از ظرفیت‎های شبانه برای اوقات فراغت جوانان بگوید.

همچنین برنامه «گپ آهنگ» جنگ شبانگاهی رادیو ورزش در فصل تابستان با رویکرد اطلاع‎رسانی- خبری، تحلیلی - ورزشی است.

رادیو همراه با والدین برای پر کردن اوقات فراغت فرزندان


شاه‌آبادی به برنامه‌های رادیو برای والدین و پر کردن اوقات فراغت فرزندان پرداخت و گفت: در برنامه «خانه و خانواده» رادیو ایران کارشناسان مربوطه درباره اهمیت اوقات فراغت در تابستان صحبت می‌کنند. برنامه اذانگاهی «به افق آفتاب» برای آموزش به پدر و مادر برای چگونگی پر کردن اوقات فراغت فرزندان بر اساس تعالیم اسلام است. شاه‌آبادی می‌گوید: که برنامه «نمودار» نیز آموزش‎های اقتصادی برای خانواده‌ها دارد. کارآموزی و کار آفرینی برای جوانان، بیان شاخص‎های اقتصادی برای توسعه و تقویت اوقات فراغت، رابطه دانش، کار و تولید از دیگر بخش‎های این برنامه است.

وی با بیان اینکه رادیو جوان در برنامه «شمارش معکوس» به موضوع خانواده و اوقات فراغت جوانان می‌پردازد، گفت: برنامه «گلخونه» رادیو ورزش باهدف ارتقای سوادحرکتی خانواده با توصیه‌های کارشناسان خبره در قالب جنگ ورزشی - تفریحی برای خانواده‌ها برنامه ریزی برای استفاده بهینه از اوقات فراغت نوجوانان در فصل تابستان است.

معاون صدای رسانه ملی تاکید کرد: این روزا که همه آموزشگاه‌ها به فکر استعداد یابی فرزندان هستند، رادیو ورزش در برنامه«دانشکده استعداد یابی» به استعدادیابی در کودکان و نوجوانان با رویکرد جهت‎دهی مناسب خانواده‌ها برای شناسایی استعداد های فرزندانشان و تقویت ورزش قهرمانی در نوجوانان می‌پردازد.

رادیو معارف در برنامه «سلام زندگی» به مدیریت رسانه‌ای فرزندان در خانه و خانواده، مهارت‎های زندگی در اوقات فراغت و راهکارهای خانوادگی و تربیت دینی فرزندان و کلاسهای تابستانی می‌پردازد. رادیو سلامت در برنامه«خونه زندگی» از نقش خانواده‌ها در بهینه گذراندن اوقات فراغت فرزندان می‌گوید. رادیو تهران نیز در برنامه «خانه ما» توصیه‌هایی برای غنی‎سازی اوقات فراغت با تلاش والدین دارد و بر سفرهای دسته جمعی با محور ایرانگردی تاکید می‌کند.

سهم فناوری در سپری کردن اوقات فراغت
به گفته معاون صدا قرار است در برنامه‌های رادیویی برای تابستان سهم فناوری در سپری نمودن اوقات فراغت نیز بررسی شود که به همین منظور در «رهاورد» رادیو ایران از نقش و سهم فناوری در سپری کردن اوقات فراغت صحبت می‌شود.

خلاقیت در مدیریت عملی اوقات فراغت، تبیین و ترویج رهاوردهای علمی‌برای بهبود اوقات فراغت با رویکرد آموزشی از دیگر موضوعات این برنامه است. در «کاوشکر» رادیو جوان از اوقات فراغت جوانان گفته می‌شود.

کار آفرینی و اوقات فراغت
شاه‌آبادی کار آفرینی و اوقات فراغت را نیز از دیگر موضوعات محوری برنامه‌های رادیو در تابستان برشمرد و بیان کرد: «خاص باشید» رادیو ایران به موضوعاتی همچون کارآفرینی و اوقات فراغت، برنامه‌های خاص اوقات فراغت برای جوانان و شاخص های اوقات فراغت خاص می‌پردازد.  در برنامه «بهتر است بدانیم» رادیو ایران موضوعاتی همچون آسیب‎های محیطی و اجتماعی در برنامه‌های اوقات فراغت مطرح می‌شود. بیان نکات ایمنی برای صیانت از سلامت جوانان در برنامه‌های اوقات فراغت، سوانح و حوادث احتمالی مکان‌های اجرای برنامه‌های اوقات فراغت از دیگر موضوعات این برنامه است.

رادیو فرهنگ در «با فرهنگ سفر کنیم» به بیان فرهنگ سفر، ایمنی و سلامت در سفر و جهان از نگاه گردشگران دوچرخه‎سوار می‌پردازد.

در برنامه«کوچه سلامت پلاک 102» نکات ایمنی و پیشگیری از غرق‎شدگی در سواحل دریا و مراکز استخرها بیان می‌شود و برنامه «30- 60» نیز با موضوع آموزش ایمنی سفر در تابستان پخش می‎شود. ضمن اینکه موضوع برنامه«کارگاه سلامت»راه‎های پیشگیری از بیماری‌های شایع در فصل تابستان و درمان آن در صورت بروز است.

برنامه«جوونی اینجا» برنامه محیطی در فرهنگسراها به منظور ارائه راهکارهای مناسب برای سبک زندگی سالم و شناخت و پیشگیری از بیماری‌ها است. رادیو سلامت در برنامه «دارچین» به معرفی سوغات شهرهای مختلف می‌پردزد. برنامه «غذا، سلامت، زندگی»نیز  به معرفی مواد غذایی رایج در شهرهای مختلف و ارزش غذایی آن‎ها می‌پردازد. برنامه «مجله پزشکی» معرف خوراکی‌هاو نوشیدنی‌های تابستانی، میوه‌های تابستانی و نحوه استفاده از مواد غذایی در سفر است.

مسابقه‌های رادیو در تابستان
رادیو ایران که چند وقتی است با مسابقه «یک ، دو، صدا» بهترین‎ها را در حوزه گویندگی انتخاب می‌کند این بار با برگزاری مسابقه بازیگری برای جوانان اوقات خوبی را برای سرگرم کردن آن‎ها فراهم می‌کند. معاون صدای رسانه ملی گفت: رادیو فرهنگ با مسابقه «چارانه» که در چهارحوزه (اطلاعات عمومی، میراث فرهنگی، اطلاعات جدولی و اطلاعات فرهنگی، هنری) است لحظات خوشی را برای اوقات فراغت مردم به وجود می‌آورد. 

رادیو معارف با برنامه «یار مهربان» به ترویج رمان و رمان خوانی با معرفی رمان‌های ارزشی در قالب مسابقه رادیویی می‌پردازد. مسابقه رادیویی «یک کتاب یک مسئله»،نیز برای ترویج ارزش‎ها تولید شده است. ضمن اینکه مسابقه «معراج» بیان معارف نماز و روش‎های تربیت نسل نمازخوان است.

برنامه «همپای صبا»  نیز برنامه‎ای در قالب مسابقه تلفنی و پیامک است که با موضوعاتی ازقبیل فرهنگی، هنری، مذهبی از رادیو صبا پخش می‌شود. برنامه «زیر چتر ترانه» نیز مسابقه خوانندگی برای مخاطبان این شبکه رادیویی است.

«مسابقه بی‎سابقه» رادیو صبا نیز طنز نمایشی در قالب مسابقه که سوالات مختلف با اجرای بازیگران برنامه مطرح می‌شود و پاسخ های طنزآمیزی را به دنبال دارد.

رادیو سلامت نیز با مسابقه «سه نسل» به آموزش ایمنی سفر در تابستان می‌پردازد. همچنین «سفره ایمنی» مسابقه محیطی تابستانی در فرهنگسراها است که باتلاش عوامل برنامه این شبکه رادیویی اجرا می‌شود.

رادیو، تابستان و معرفی جاذبه‌های‌ گردشگری
معاون صدای رسانه ملی به برنامه‌های رادیویی برای معرفی جاذبه‌های گردشگری اشاره و تصریح کرد: رادیو فرهنگ در برنامه «جاذبه» به معرفی جاذبه‌های گردشگری مناطق مختلف ایران می‌پردازد ضمن اینکه در برنامه  «ده ترین» رادیو جوان ده تا از برترین‌های ایران در حوزه‌های گردشگری، میراث فرهنگی، فعالیت های گروهی و ... معرفی می‌شود.در برنامه «ساز سفر» رادیو فرهنگ موضوعاتی همچون طبیعت‎گردی و سفر ارزان بیان می‌شود.

رادیو اقتصاد در برنامه «روستای ما» بوم‎گردی در کشور را ترویج و روستاها را باهدف ترویج گردشگری داخلی معرفی می‌کند.

این شبکه در برنامه «اقتصاد تعطیل نیست» نیز موضوع گردشگری در تابستان را بیان می‌کند. رادیو گفت‌و‌گو در برنامه «رواق تماشا» به بررسی چالش‎های حوزه گردشگری ویژه ایام تابستان؛ معرفی نقاط گردشگری؛ ایران گردی ارزان می‌پردازد.

رادیو تهران نیز در برنامه «روستانه» مخاطبان را تشویق به شناخت و سفر به روستاهای اطراف تهران می‌کند. در این برنامه مسیر رفتن به روستا، مختصات و موقعیت جغرافیایی آن نسبت به شهر تهران و ویژگی‌های فرهنگی، کشاورزی، تاریخی، اجتماعی و نیز اقتصادی بیان می‌شود. در برنامه «تهران من» نیز بخش‌هایی با موضوع گردشگری و تهرانگردی دیده شده است. معرفی کلاس‎های آموزشی در نهادهای دولتی و شهرداری‎ها و بیان مهارت‎آموزی در اوقات فراغت از دیگر بخش‌های این برنامه است.

همچنین همه بخش‌های رادیو پیام در پویش «راهی شوید» نیز به به موضوع گردشگری به همراه موسیقی می‌پردازد.

برنامه‌های فرهنگی رادیو در تابستان 
رادیو ایران در برنامه «کافه هنر»به معرفی موضوعات حوزه فرهنگ و ادب و سینما متناسب با تابستان و اوقات فراغت می‌پردازد. در برنامه «حوض نقره» نیز فیلم‎های روز در حال اکران، بنا به فراخور فصل تابستان معرفی می‌شود.

دکتر اسماعیل آذر در برنامه «مشاعره» رادیو فرهنگ لحظات خوشی را برای شنوندگان اهل و ادب فراهم می‌کند. ضمن اینکه نمایش‎های فرهنگی (ایرانی -خارجی) از این شبکه رادیویی پخش می ‌شود. در برنامه «ساعت موسیقی»این شبکه  هم روند تولید برنامه گل‎ها و نغمه‌های جاویدان مرور می‌شود. برنامه «نگارخانه» هم فعالیت نگارخانه‌ها و هنرهای تجسمی‌کشور در فصل تابستان را معرفی می‎کند.همچنین در برنامه «دست به نقد» فعالیت حوزه ادبیات و هنر در فصل تابستان با حضور صاحبنظران بررسی می‌شود و «دیدار در رادیو» گفت‎وگو با پیشکسوتان رادیو باهدف قدردانی از آن‎ها است. «من می‌نویسم» نیز به آموزش داستان‎نویسی با هدف پر کردن اوقات فراغت می‌پردازد.

«صبا هنگ» رادیو صبا با هدف پخش موسیقی مورد علاقه مخاطبان و تعامل با آن‎ها از طریق پیامک، تقدیم شنوندگان این رادیو می‎شود. در «آپاراتچی»این شبکه  نه تنها منتخبی از فیلم‎های سینمایی کمدی ایران و جهان، پخش بلکه معرفی هم می‌شود.

خبر و برنامه‌های فرهنگی استان‌ها و شهرهای مختلف نیز در کلیه بخش‌های رادیو پیام منعکس می‌شود.

نمایش‎های رادیویی تابستانه
نمایش‎های مختلفی همچون «رستوران صداقت»، «آبلیمو»، «زنگ‌های بی‎چرخ»، «بحران بیسکوئیت در منزل ما»، «توت فرنگی»، «من و اردشیر خان گراز دست»، «صحت یا ناخوشی سنجرخان آنتیکه‏چی»،«مردی به دنبال حقیقت»، «داماد سعادتمند» از این شبکه رادیویی پخش می‌شود. «میامی»، «سِیَلک»، «نقش‌جهان»، «سلطانیه»، «قلعه رودخان»، «بازار تبریز»، «سازه آبی شوشتر»، «میر چخماق»، «شهر سوخته»، «ارک بم»، «چغازنبیل»، «ده دشت»، «شیخ صفی»، «گنبد کاووس»، «تپه زاغه»، «ثپه هگمتانه»، «قلعه مبید»، «کلات نادری»، «تخت سلیمان»، «رسکت»، «میل میلون»، «فلک الافلاک»، «سعد السلطانیه»، «قره کلیسا» از مجموعه نمایش‎های اپیزودیک ایران ‎زمین است که در هر قسمت به معرفی یکی از آثار تاریخی و باستانی ایران می‌پردازد.
«راه شب» بامداد سه‎شنبه و پنجشنبه‎های رادیو ایران نیز به موضوع تابستان و اوقات فراغت اختصاص دارد که در قالب متن، گزارش و تلفن‌های مردمی‌پخش می‎شود. برنامه «راه شب بامداد دوشنبه»‌ها مشتمل بر قصه، حکایت، معرفی کتاب و موسیقی است.

برنامه«پلاک هشت» ضمن معرفی آثار هنری اماکن مرتبط با دفاع مقدس درباره‌ی موزه‌ها، برنامه‌ها و نمایشگاه‎های مربوطه صحبت می‌شود.

رادیو جوان با برنامه «خط آزاد» به اهمیت اوقات فراغت برای جوانان و لزوم برنامه‎ریزی در ایام تابستان می‌پردازد.
رادیو معارف در برنامه«نشان عفاف» به زندگی عفیفانه، حجاب و عفاف، شاخص‎ها، پشتیبان‌ها و چالش‎های حجاب و عفاف خصوصا در فصل گرما می‌پردازد. ضمن اینکه برنامه «باغ تماشا» ترویج سبک زندگی دینی در قالب نمایش رادیویی با استفاده قالب سرگرمی‌برای ترویج ارزش‎های دینی است.

رادیو سلامت در برنامه «افق روشن» به فضاهای عمومی‌شهر و اوقات فراغت می‌پردازد. برنامه «پشت پلک صبح» برنامه‎ریزی هدفمند برای مدیریت اوقات فراغت و مصادیق کاربردی مدیریت اوقات فراغت است. برنامه «کافه سلامت بهداشت و تندرستی» شیوه‌های پر کردن اوقات فراغت با کمترین هزینه است، از این‎رو، رادیو اقتصاد با دو برنامه «ایستگاه98» و «نود و هشتی‎ها» به چگونگی گذراندن اوقات فراغت با صرفه می‌پردازد. برنامه «چرتکه» تفریحات ارزان برای تابستان است و رادیو تهران در برنامه «سعادت آباد» از ایجاد پویش‎هایی برای تعامل با مخاطب در فصل تابستان و با برنامه «چراغ»از غنی سازی اوقات فراغت از منظر جامعه شناسی صحبت می‌کند. 

سهم نوجوانان در برنامه‌های تابستانی رادیو
شاه‌آبادی با اشاره به سهم نوجوانان در برنامه‌های تابستانی رادیو گفت: برنامه«فکرانه» رادیو فرهنگ قصد دارد، خلاقیت‎های نهفته و وجوه پنهان کودک را نشان دهد و این فرصتی برای خودشناسی و نیز دست‎مایه‎ای برای رشد استعدادها از دوران کودکی است وی سپس به برنامه‌های این گروه سنی پرداخت و گفت: برنامه«جوانه‌ها» رادیو فرهنگ مجله‎ای ادبی و هنری برای نوجوانان در قالب‎های مختلف است که با هدف پرکردن اوقات فراغت پخش می‎شود  برنامه«قهرمان فردا» رادیو ورزش برنامه تخصصی ورزش نوجوانان نیز با رویکرد تشویق و ایجاد انگیزه کسب موفقیت‎های ورزشی در حوزه ورزش قهرمانی و حرفه‎ای و اوقات فراغت تابستاناز دیگر اقدامات رادیوست.

رادیو معارف هم در برنامه «پنجره» به آشناسازی نسل نو با تاریخ و ارزش های انقلاب در قالب مستند رادیویی، طرح‎های کار و تلاش و جوانان در اوقات فراغت در قالب مستند رادیویی می‌پردازد.

برنامه«پشت پلک صبح» رادیو سلامت نیز به بررسی موضوع غنی‎سازی اوقات فراغت برای نوجوانان می‎پردازد. ضمن اینکه «سیبک و قصه‌های مادربزرگ» هم باهدف آموزش شیوه‌های گذراندن اوقات فراغت به فرزندان پخش می‎شود.

امتیاز شما