امروز جمعه  ۱۰ فروردين ۱۴۰۳
مدیر شبکه الکوثر:
مدیر شبکه الکوثر:

لجاجت‎ها نفس شبکه الکوثر را گرفت

مشاهده ۴۹۰
۱۳۹۹/۰۳/۰۷- ۱۱:۳۴
تعداد بازدید:490

سه‎شنبه هفته گذشته و در آستانه روز جهانی قدس شبکه جهانی الکوثر به علت انباشت بدهی‌هایش به ماهواره یوتل‎ست، فرکانس‎های خود را از دست داد و این قضیه همچنان ادامه دارد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، قطع ماهواره شبکه الکوثر خبری است که به زودی فضای رسانه‌های مختلف را پر کرد و این سوال جدی را مطرح کرد که چه عواملی، کار شبکه محبوب الکوثر را بدین‎جا کشاند.
مرتضی شمسی مدیر شبکه الکوثر می‌گوید برخی لجاجت‎ها نفس شبکه الکوثر را گرفته است و از طرفی پیمان جبلی معاون برون‎مرزی رسانه ملی نیز در این باره واکنش نشان داده است. فردای همان روز در مراسم رونمایی از دو مستند جدید شبکه پرس تی وی، او به بخشی از این ابهامات پاسخ گفت.
جبلی از دستگاه‌های تصمیم گیر حوزه فرهنگ کشور گفت که در سهم بندی و تخصیص بودجه به نهادهای فرهنگی، با تشخیص غلط و کج سلیقگی‌های خود، راهبردهای رسانه‎ای ج. ا. ا. در صحنه بین‎الملل را در جایگاه شایسته آن‎ها پاس نمی‎دارند و به همین سادگی میدان را به رقیب می‎سپارند. او معتقد است مشکل در کمبود ارز و بودجه نیست، بلکه مشکل در توزیع و اختصاص آن است.
مرتضی شمسی مدیر شبکه الکوثر نیز در این باره گفت: شبکه‎ای با قدمت و سابقه‎ای درخشان در مبارزه با جریان صهیونیسم جهانی و حمایت گروه‌های مقاومت منطقه کارش به جایی رسیده که به علت کمبود بودجه ارتباط های فرکانسی خود را با ماهواره از دست داده و شاید چنین هم‎زمانی با ایام منتهی به روز جهانی قدس حرکتی دشمن شادکن در منطقه نیز بوده باشد.
تاکید بر ضریب نفوذ شبکه الکوثر در میان مخاطبان خود، فرازی مهم در سخنان شمسی است. او توضیح داد: شبکه الکوثر نفوذ بسیار زیادی در منطقه دارد و در نظرسنجی‌های به عمل آمده توسط گروه‌های غیرسازمانی که مربوط به صداوسیما هم نمی‌شود این شبکه جزو سه شبکه اول مخاطبان منطقه‎ای حوزه کشورهای عربی زبان بوده است. به طور مثال رتبه وب سایت الکوثر در میان مخاطبان این شبکه در کشور عراق جایگاه 110 و رتبه ده هزار در جهان است. این اتفاق به راحتی رخ نداده و به دست آوردن چنین جایگاهی نیازمند تلاش و کوشش فراوان است. میزان بازدید مطالب سایت الکوثر در بازه زمانی کوتاه یک هفته‎ای بالغ بر 459 هزار نفر نیز بوده است و حضور فعال مخاطبان از کشورهای مختلف در برنامه‌های تعاملی و شرکت در مسابقات در بعضی روزها به بیش از 200 نفر نیز رسیده و به عنوان نمونه، حضور خانواده‌ها در برنامه کودک این شبکه رقم بالغ بر 300 نفر را نیز از آن خود کرده است.
مدیر شبکه جهانی الکوثر یکی از مهم‎ترین اتفاقات رخ داده در ماه‌های اخیر را حضور بی‎سابقه مخاطبان در مسابقه قرآنی «مفازا» توصیف کرد و گفت: مسابقه قرآنی «مفازا» امسال با حضور خیره‎کننده شرکت‎کنندگانی از سراسر دنیا از جمله استرالیا، موریتانی، مغرب، آلمان، هند، افغانستان و پاکستان و مهم‌تر از همه کشور مصر، به خودی خود مبین جایگاه مهم و تاثیرگذار این شبکه در میان رقیبان آن است.
وقتی کارشناس مصری که در روز اول در این برنامه حضور داشت و درباره وهابیت صحبت کرده بود، خود و خانواده‎اش را تهدید می‎کنند و مشابه چنین اتفاقی در برنامه‌های مختلف سیاسی اجتماعی در این شبکه رخ داده و می دهد، چه می توان گفت جز آن که این نشان‎دهنده آن است که استکبار و صهیونیسم جهانی به چه دقتی، برنامه‌های ما را دنبال و از هر فرصتی برای ضربه زدن به آرمان‌های مقاومت استفاده می‌کنند.
حال در این شرایط به علت برخی از لجاجت‎ها نفس این شبکه گرفته شده است. شمسی در ادامه تاکید کرد: قطع شدن فرکانس‎های یک شبکه جهانی زیر سوال بردن ماهیت آن شبکه است. اگر شما امکان تنفس را از موجود زنده بگیرید چه اتفاقی می‎افتد؟ قطع شدن فرکانس‎های شبکه جهانی الکوثر به علت نرسیدن بودجه یعنی قطع شریان حیاتی یک شبکه مهم منطقه‎ای است. الکوثر یکی از پرچمداران جبهه مقاومت است و مراقبت نشدن از حیثیت رسانه‎ای بین‎المللی آن و دیگر شبکه‌های برون‎مرزی صداوسیمای ج. ا. ا، در این شرایط حساس که بیم آن می‎رود دیگر رسانه‌های برون مرزی رسانه ملی ایران نیز به همین سرنوشت دچار شوند، جفا در حق جبهه‎ای به وسعت خط مقاومت در منطقه و جهان است.
شمسی در ادامه تشریح کرد: حال در این شرایط که انواع و اقسام رسانه‌های معاند استکباری، صهیونیستی و وهابی با شدت تمام در حال مبارزه با جریان مقاومت است؛ هم‎زمانی چنین رخدادی با روز جهانی قدس چیزی نبود جز زیر سوال رفتن اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی.
در شرایطی که رسانه‌های داخلی از جمله الکوثر باید با تمام توان مخاطبان و هواداران جهانی خود را بر علیه استعمار و استکبار آمریکا و اسرائیل بسیج می‌کردند؛ قطع ناگهانی این ارتباط، ضربه‎ای بزرگ به حیثیت جریان مقاومت است. مگر مقاومت که آبروی نظام است چه تعداد پایگاه قوی دارد که بخواهیم یکی از آن‎ها را با دست خود از بین ببریم؟ وارد کردن برخی از دعواهای سیاسی داخلی به حوزه رسانه ای تلویزیون می‎تواند بسیار خطرناک باشد و این چیزی نیست جز تضعیف نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه.
به این سوال فکر کنیم که آیا دشمنان ما چیزی جز این می خواهند؟ مدیر شبکه جهانی الکوثر در انتها تاکید کرد: تا آنجا که به یاد می‎آورم دولت برای احداث یک کمربندی یازده کیلومتری منجیل تا رودبار هزار میلیارد تومان بودجه صرف کرده است، تصور کنید با چنین مبلغی چه تعداد شبکه رادیو و تلویزیونی می توان راه انداخت و چه میزان می‎توان بر توانمندی‌ها و قدرت و بسط نفوذ جغرافیایی و محتوایی شبکه‌های برون‎مرزی صداوسیما افزود؟ هزینه‌های جنگ رسانه‎ای کجا و هزینه‌های عمرانی کلان این‎چنینی کجا؟ چرا اهمیت جنگ رسانه‎ای جاری و اولویت‎های آن ازسوی نهادهای تصمیم گیر با توجه مواجه شده است؟ امروزه فشار بیش از حد جریانات صهیونیستی و وهابی منطقه درصدد خاموش کردن صدای مقاومت است. به نظر می‎رسد باید تا قبل از اینکه کار از کار بگذرد، چاره‎ای بنیادی و قابل اتکا بر اساس اختصاص ردیف بودجه‎ای مناسب و در خور اهمیت رسانه‌های برون مرزی رسانه ملی، از سوی نهادهای تصمیم‎گیر و تاثیرگذار در این باره اندیشیده شود.

امتیاز شما