امروز شنبه  ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی پویانمایی و برنامه‌های عروسکی:ا
آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی پویانمایی و برنامه‌های عروسکی:ا

احیا و رونق صنعت پویانمایی دستور کار رسانه ملی/عدالت رسانه ای ارمغان جشنواره پویانمایی برای استان‌ها

مشاهده ۴۷۵
۱۳۹۸/۰۴/۲۰- ۲۲:۳۸
تعداد بازدید:475

آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی پویانمایی و برنامه‌های عروسکی در کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، علی دارابی، معاون امور استان‌ها سازمان صدا و سیما در مراسم اختتامیه جشنواره پویانمایی و برنامه‌های عروسکی، با بیان اینکه، جشنواره پویانمایی گامی مهم در تمرکززدایی و اجرای عدالت رسانه‌ای است گفت: برگزاری جشنواره پویانمایی و برنامه‌های عروسکی در استانی مرکزی همچون کرمانشاه گامی مهم در تمرکززدایی و اجرای عدالت رسانه‌ای است.

دکتر علی دارابی با اشاره به اهمیت و جایگاه پویانمایی و برنامه‌های عروسکی اظهار کرد: جشنواره اول پویانمایی در بهار سال 97 در همدان برگزار و کار بزرگی که در سایه برگزاری این جشنواره انجام شد این بود که تمامی تعهدات معوق و جاری پویانمای بطور کامل پرداخت شد و هیچگونه تعهدی تا پایان سال نماند، این اقدام بزرگ نقش مهمی در احیاء مجدد و رونق حوزه پویانمایی داشت.
وی افزود: افزون بر این با موافقت و دستور رئیس سازمان صدا و سیما، مرکز صبا در معاونت سیما تعهد تولید پویانمایی در برنامه 5 ساله تا 25 درصد افزایش داد و اعتبارات آن به تصویب رسید.
معاون امور استان‌های صدا و سیما با بیان اینکه استان‌ها نیز برابر دستور و تاکید رئیس سازمان تعهد تولید پویانمایی به هر میزان که امکان تولید داشته باشند یعنی بدون احتساب سقف و تعهد تولید قادر به ساخت آثار پویانمایی خواهند بود گفت: در واقع مراکز می‌توانند از بودجه و اعتبار سازمان در این حوزه هزینه کنند این یعنی نهضت بزرگی برای تولید پویانمایی و حرکت برای رسیدن به قطب انیمیشن پاک و اخلاق گرا برای احراز جایگاه و موقعیت ممتاز در بازار فروش دنیا مورد نیاز است.
وی ادامه داد: تولید و سرمایه‌گذاری در عرصه پویانمایی یکی از بزرگترین شاخه‌های صنایع فرهنگی- هنری در جهان محسوب می‌شود زیرا در زیرساخت‌های فرهنگی کشور و توسعه متوازن و پایدار نقش اساسی را ایفا می‌کند افزون بر این پویانمایی و کارهای عروسکی موجب درآمد زایی، اشتغال زایی، ارزش افزوده بسیار بالا و از همه مهمتر تاثیرگذاری بر جریان‌های فرهنگی و هنری کشورها می‌شود.
دارابی با اشاره به وجود بازار جهانی این صنعت و هنر برای سایر کشورها خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی‌با هدف صدور پیام فرهنگی انقلاب اسلامی و معرفی فرهنگ و تمدن پرسابقه و درخشان ایران – اسلامی و حضور موثر در بازارهای فرهنگی – هنری دنیا وظیفه‌ای خطیر برای ترویج گسترش صنعت پویانمایی و برنامه‌های عروسکی با اتکاء به هویت ملی - بومی خود دارد.
معاون امور استان‌های رسانه ملی ادامه داد: در جنگ نرم و تهاجم فرهنگی دشمنان همه ارکان نظام از دولت، مجلس، تا صدا و سیما و سایر نهادهای مسئول وظیفه دارند از تولید و صنایع جانبی، تامین اعتبار و اختصاص وام کم بهره به تولید کنندگان و تسهیل حضور در بازارهای بین المللی گرفته تا تصویب قوانین حمایتی از جمله معافیت های مالیاتی و حمایت از حقوق پدیدآورندگان گام‌های بایسته ای بردارند.
وی تصریح کرد: پویانمایی یا انیمیشن و برنامه‌های عروسکی یکی از تاثیرگذارترین عوامل جامعه پذیری، اجتماعی شدن، و کارکرد فیلم و تربیت داشتن و انتقال مواریث و ارزشهای فرهنگی – دینی هر جامعه ای است و مخاطب و در برگیری آن اگرچه عمدتاً خردسال، کودک، نوجوان و جوانان هستند اما بی شک بزرگسالان و والدین نیز مخاطبان مهم این برنامه‌ها هستند و همه این عوامل و دلایل می‌طلبد که هر میزان توان و سرمایه‌گذاری در این حوزه داریم دریغ نکنیم.
دارابی در بخش دیگری از سخنان خود به ویژگی‌های جشنواره دوم پرداخت و گفت: شعار جشنواره دوم "ایرانی پویا، کرمانشاهی زیبا" است. کرمانشاه استانی با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های سیاحتی، زیارتی، گردشگری، کشاورزی، دامپروری ، صنعتی است. با مردمانی غیور، مسلمان و سلحشور که بیش از 9800 شهید در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تقدیم کرده است.
دارابی دستاوردهای این جشنواره برای استان کرمانشاه‌ را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: معرفی ظرفیت‌های استان به سراسر کشور، شناسایی و بکارگیری استعدادهای جوان در حوزه‌های فرهنگی و هنری، رقابت سالم و سازنده میان هنرمندان بومی، تمرکززدایی از پایتخت و حرکت به سمت عدالت رسانه‌ای، توجه بیشتر به استانی مرزی، برپایی هفته فرهنگی در شهرهای مختلف کرمانشاه با حضور هنرمندان محبوب کودک و نوجوان،
معاون امور استان‌های صدا و سیما با بیان اینکه هنرمندان، برنامه‌سازان و مدیران سراسر کشور خود سفیران شایسته برای معرفی کرمانشاه به مردم سایر استان‌ها هستند افزود: این حضور همه جانبه، شناسامه فرهنگی برای هر استان درست می‌کند همچنین باید گفت رویداد بین المللی اکوتوریسم و گردشگری روستایی در سال 2020 در کرمانشاه مرهون جشنواره پویانمایی است.
وی ضمن تشکر از تلاش‌های ارزنده همه هنرمندان، تولید کنندگان و برنامه سازان و شرکت‌های خصوصی و غیر دولتی و نیز بخش‌های مختلف سازمان برای اهتمام نسبت به برگزاری این جشنواره گفت: در برگزاری جشنواره دوم یک هفته در بیش از 10 شهر و شهرستان استان به خصوص مناطق زلزله زده هنرمندان محبوب کودک و نوجوان برنامه برای فرزندان این خطه از میهن اسلامی‌برگزار کردند تا گامی‌برای شادی و نشاط آنان بردارند.
دارابی با اشاره به ارسال 1530 اثر در حوزه پویانمایی و برنامه‌های عروسکی به دبیرخانه جشنواره دوم افزود: در نهایت 355 اثر به تشخیص هیأت انتخاب به مرحله داوری راه یافتند و 61 اثر برنده تندیس، لوح سپاس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی شدند.

*به دلیل خلق این فرصت بزرگ و برگزاری جشنواره پویا نمایی در کرمانشاه متشکریم 

هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه در مراسم اختتامیه دومین جشنواره پویانمایی و برنامه‌های عروسکی با بیان این موضوع که آماده حمایت از تولید فیلم و پویانمایی در مورد شخصیت‌های تاریخی کرمانشاه هستیم گفت: این آمادگی را داریم که سرمایه‌گذاری و حمایت لازم از تولید فیلم و پویانمایی در مورد شخصیت‌های تاریخی و فرهنگی استان را انجام دهیم. 

هوشنگ بازوند اظهار کرد: راهبرد اصلی مردم کرمانشاه برای پیشرفت، کرمانشاه سینه ستبر و چهره زیبای ایران است، یعنی همان سخن رهبر معظم انقلاب در مورد این دیدار.
وی افزود: بدون مبالغه از ریاست سازمان صدا و سیما و همکاران محترمشان به خاطر خلق این فرصت بزرگ یعنی برگزاری جشنواره پویانمایی و برنامه‌های عروسکی در کرمانشاه تشکر می‌کنیم.
استاندار کرمانشاه با اشاره به وقوع زلزله و سیل طی دو سال اخیر در کرمانشاه خاطرنشان کرد: با این همه دوباره برخاستن و دوباره ساختن، ویژگی مردم کرمانشاه است.
وی ادامه داد: بعد از زلزله اخیر، با اعتباری بالغ بر 3400 میلیارد تومان، هزاران خانه در کرمانشاه ساخته و تحویل داده شده است، البته این موفقیت یک بازوی مهم داشت یعنی رسانه ملی و رسانه استانی، بنابراین جا دارد قدردان زحمات همه عزیزانمان در شبکه استانی کرمانشاه و سازمان صدا و سیما باشیم.
بازوند با اشاره به بازسازی 17 هزار واحد صنعتی و کشاورزی بعد از زلزله و سیل در کرمانشاه گفت: کار بازسازی در روستاها 96 درصد دارای پیشرفت فیزیکی است و این رقم در واحدهای شهری 70 درصد است.
نماینده عالی دولت در کرمانشاه تصریح کرد: سند‌های آمایش، اقتصاد مقاومتی و رونق تولید هم در کرمانشاه و با حضور کارشناسان خبره هر حوزه تدوین شده است.
وی با بیان اینکه با قرار گرفتن در مسیر توسعه، فصل به فصل شاهد کاهش نرخ بیکاری در کرمانشاه بوده‌ایم افزود: احیای 154 واحد راکد شده صنعتی، معدنی و کشاورزی و 455 میلیارد تومان تسهیلات ویژه رونق تولید، از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
بازوند با اشاره به رتبه نخست کرمانشاه در پرداخت تسهیلات روستایی خاطرنشان کرد: از همین فرصت استفاده می‌کنیم و اعلام می‌داریم کرمانشاه آمادگی دارد با کمک بخش خصوصی و مراکز تولید انیمیشن، از ظرفیت هنرمندان حاضر بهره‌مند شود و از هنر و تجربه آنها در راستای خدمت کشور و توسعه استان گام بردارد.
استاندار کرمانشاه افزود: باور داریم امروز هنر و صنعت رسانه در قالب‌های متنوع از جمله پویانمایی، می‌تواند ارزش افزوده فراوانی برای کشور داشته باشد؛ انیمیشن یک صنعت است چون موجب اشتغال‌زایی می‌شود و یک هنر است چون موجب به راه افتادن جریان‌های فرهنگی و اجتماعی خواهد شد.
وی با بیان اینکه ظرفیت‌های مهم صنعتی، معدنی و کشاورزی در کرمانشاه فراوان هستند گفت: همه این پتانسیل‌ها باید با زبان هنر از جمله پویانمایی و برنامه‌های عروسکی به مردم ایران و جهان معرفی شوند.
بازوند با اشاره به وجود مفاخر تاریخی، هنری و فرهنگی در استان کرمانشاه تصریح کرد: زندگی این افراد سرشار از داستان‌هایی است که می‌تواند زمینه‌ساز تولید انیمیشن باشد، از جمله این شخصیت‌‌ها یارمحمد خان است که در دوره مشروطه به یاری ستارخان شتافت، این آمادگی را داریم که برای تولید سریال و انیمیشن در مورد زندگی این شخص، سرمایه‌گذاری و حمایت لازم را از تولیدکنندگان فیلم و پویانمایی داشته باشیم.

*برخی آثار پویانمایی در دست تولید قرارداد پخش بین‌المللی دارند

محمدرحیم لیوانی، رییس مرکز پویانمایی صبا در آیین اختتامیه دومین جشنواره پویانمایی ‌و برنامه‌های عروسکی در سخنانی گفت: ارتقاء کیفی آثار پویانمایی داخلی به قدری مشهود است که برخی انیمیشن‌های در حال تولید کشورمان، دارای قرارداد پخش بین‌المللی هم هستند.
محمد رحیم لیوانی افزود: دومین دوره این جشنواره در حالی آغاز شد که توشه گرانقدر و پرباری از جشنواره نخست در همدان با خود به همراه داریم، از آثار و برکات جشنواره نخست همین بس که هنرمندان پویانمایی اذعان می‌کنند امسال حال پویانمایی خوب است.
رئیس مرکز صبا گفت: راهبرد جدید و جدی سازمان صدا و سیما که در دوره جدید ریاست رسانه ملی آغاز شده، تمرکز بر گسترش کمی و کیفی آثار پویانمایی داخلی برای تامین نیاز شبکه‌های سراسری و استانی است گفت: به همین دلیل در نخستین گام لازم بود اعتمادسازی لازم مابین سازمان به عنوان بزرگ‌ترین سفارش‌دهنده تولیدات پویانمایی و تولیدکنندگان بخش خصوصی ایجاد شود.
لیوانی با بیان اینکه در بین تصمیم قاطعانه و راهگشای دکتر علی عسکری مبنی بر تسویه تمام معوقات و تعهدات گذشته سازمان موجب دلگرمی و ایجاد شور و اشتیاق در تولیدکنندگان شده گفت: در گام دوم و مکمل گام نخست، دستور رئیس رسانه ملی برای افزایش 25 درصدی تولیدات و تعهد ساخت برنامه‌های پویانمایی، موجب تحرک مضاعف تولید و دست اندرکاران این حوزه شد.
وی ادامه داد: مفتخریم اعلام کنیم نتیجه این اقدامات جهادی و انقلابی، امروز در رشد کیفی و حجم آثار پویانمایی مرکز صبا و معاونت امور استان‌ها مشهود است و به عبارتی باید گفت گام نخست در این زمینه محکم برداشته شده است.
لیوانی تصریح کرد: با راهبرد تولید مجموعه‌های پرتعداد 52 و 104 قسمتی پویانمایی، ضمن ایجاد اشتغال مطمئن برای تولیدکنندگان بخش خصوصی، این نوید را به مخاطبان شبکه‌های تلویزیونی می‌دهیم که در ادامه تولیدات سال 97، امسال و سال‌های آتی شاهد مجموعه‌های نام آشنا و جدید پویانمایی خواهند بود که سودای شاخص شدن در پهنه ایران اسلامی و در نوردیدن مرزهای بین‌المللی را نیز در سر دارند.
رئیس مرکز صبا با بیان اینکه برای ارتقاء کیفی آثار نیز گام‌های بلندی برداشته شده است گفت: اکنون در جایی ایستاده‌ایم که به راحتی و بدون نگرانی و با حذف آثار خنثی، کم اثر و کم مخاطب، صرفا دست به تولید آثار جذاب و با کیفیت مبتنی بر نیاز واقعی مخاطب و شبکه‌های تلویزیونی بزنیم.
وی خاطرنشان کرد: در بیان ارتقاء کیفی آثار پویانمایی در دو سال اخیر، همین بس که گذشته از فروش بین‌المللی تولیدات قبلی، برخی آثار در حال تولید همزمان قرارداد فروش خارجی دارند و به محض تولید و همزمان با پخش داخلی، به شبکه‌های بین‌المللی هم برای پخش ارسال خواهند شد.
لیوانی با اشاره به تاکید ویژه ریاست سازمان صدا و سیما بر اشاعه و گسترش تولیدات برگرفته از قصه‌ها و آموزه‌های قرآنی و نیز مضامین دینی که در دستور کار شورای اندیشه‌ورزی پویانمایی قرار گرفته است گفت: این امر نویدبخش دستیابی به تولیدات پاک و مبتنی بر فرهنگ دینی در آینده‌ای نزدیک است که یک گام دیگر به شعار آرمانی تبدیل شدن به قطب تولید آثار پویانمایی دینی در جهان، نزدیکمان خواهد کرد.
رئیس مرکز صبا افزود: توجه به رونق حوزه تولیدات جانبی پویانمایی از جمله بازی‌های رایانه‌ای، تولید اسباب‌بازی، حضور موثر در حوزه چاپ و نشر و فضای مجازی و سایر حوزه‌های مرتبط، مسیر تجاری‌سازی و سودآوری تولیدات پویانمایی را فراهم می‌کند.

*درخشش آثار استان‌ها در جشنواره پویانمایی و برنامه‌های عروسکی چشمگیر است

مرضیه برومند، کارگردان مجموعه‌های عروسکی تلویزیون گفت: آثار درخشانی از استان‌ها در جشنواره ملی پویانمایی و برنامه‌های عروسکی حاضر هستند که کیفیت آنها چشمگیر است.

مرضیه برومند گفت: هیچ اثری نیست که ساخته و پرداخته یک نفر باشد بلکه گروهی از افراد در خلق آن اثرگذار هستند و اگر اثری به نام من شناخته می‌شود، نظر لطف مردم است.
وی افزود: زمانی که «مدرسه موش‌ها» یا «خونه مادربزرگه» را می‌ساختیم، تنها افراد معدودی بودند که با تحصیلات مرتبط، در این حوزه مشغول فعالیت بودند و بقیه افراد یا به صورت تجربی کار می‌کردند یا رشته اصلی‌شان تئاتر بود ولی به همت همین افراد، خانواده برنامه‌های عروسکی ایران به وجود آمد البته امروز صدها و هزاران نفر با تحصیلات مرتبط، در شهرها و استان‌های مختلف کشورمان مشغول تولید کارهای درخشان در حوزه عروسکی هستند.
کارگردان مجموعه‌های عروسکی تلویزیون با بیان اینکه باید همه مشکلات را با دقت و وسواس کنار گذاشت و به کار پرداخت گفت: سابق بر این خیلی از امکانات را نداشتیم ولی امروزه تجهیزات بیشتری فراهم شده و حتی مقرر شده در استان‌ها بدون محدودیت و سقف بودجه، اقدام به تولید پویانمایی و برنامه‌های عروسکی شود که اقدام خوبی است.
وی ادامه داد: از اقدامات انجام شده و نیز وعده‌های مدیران ارشد سازمان صدا و سیما برای کمک به فعالان حوزه برنامه‌های عروسکی تشکر می‌کنم.
برومند با اشاره به درخشش آثار حاضر در این جشنواره که از استان‌‌ها ارسال شده بود نیز گفت: عزم و اراده‌ای بیش از مرکز، در استان‌‌ها دیده می‌شود، آثار با گویش بومی و متناسب با شرایط همان استان‌ها که لازم است زمینه دوبله آنها برای پخش از شبکه‌های سراسری فراهم شود. 

امتیاز شما