امروز چهارشنبه  ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳

کاهش نفوذ راهبردی ایران با اخلال در پخش شبکه‌های برون مرزی

مشاهده ۱۲۳۷
۱۳۹۹/۰۳/۳۱- ۰۹:۵۳

نمایندگان مجلس یازدهم با تأکید بر لزوم حمایت مالی از شبکه‌های برون‌مرزی صداوسیما، اخلال در پخش شبکه‌های برون مرزی را موجب کاهش نفوذ راهبری جمهوری اسلامی ایران دانستند.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، بعد از وقوع انقلاب اسلامی، ریل‎گذاری راه‎اندازی شبکه‌های مختلف بین‎المللی برای رساندن صدای انقلاب به سراسر دنیا آغاز شد. در این مسیر شبکه‌های متعددی با صرف وقت و هزینه راه‎اندازی شدند و اتفاقا در این مسیر هم بسیار موفق عمل کردند و این شبکه‌ها توانستند در کشورهای هدف تاثیرگذاری فرهنگی بسیار بالایی داشته باشند.
از جمله این شبکه‌های موفق می‎توان به پرس تی وی در حوزه اخبار اشاره کرد و در کنار آن نیز شبکه‌های آی فیلم عربی و افغانستانی از دیگر شبکه‌های پرمخاطب معاونت برون مرزی سازمان صداوسیما به حساب می‎آیند. همچنین رادیو دری افغانستان با 40 سال سابقه و شبکه‌های العالم، سحر و ... از جمله شبکه‌هایی به شمار می‌روند که توانسته‌اند خوش بدرخشند و مخاطبان ثابت خود را داشته باشند. اما پس از 40 سال از گذشت این مسیر پر فراز و نشیب و ریشه دار شدن این شبکه‌ها، حالا آن‎ها یکی پس از دیگری در آستانه تعطیلی قرار گرفته‎اند. آغاز این تعطیلی‌ها از ابتدای خردادماه و با قطع شبکه الکوثر از سوی شرکت ماهواره‌ای یوتل‌ست صورت گرفت. بهانه آن‎ها نیز بدهی‌های انباشته سازمان صدا‌وسیما به این شرکت بود. این درحالی است که پخش شبکه عربی‌زبان بین‌المللی الکوثر روی ماهواره یوتل‌ست امکان دسترسی مخاطبان در کشورهای عربی منطقه در غرب آسیا و شمال آفریقا را به برنامه‌های این شبکه فراهم می‌کرد. با توقف پخش شبکه الکوثر روی ماهواره یوتل‌ست این شبکه در حوزه عربی غرب آسیا و شمال آفریقا قابل دریافت نیست. شبکه‌های تلویزیونی پرس‌تی‌وی و کانال انگلیسی شبکه آی‌فیلم برای حوزه آمریکای شمالی و مرکزی نیز تا چند روز آینده از سوی ماهواره گالکسی 19 تهدید به قطع شده‎اند.
برخی نمایندگان مجلس یازدهم بر ضرورت در نظر داشتن نقش این شبکه‌ها در ارسال پیام انقلاب اسلامی تأکید و تصریح کردند؛ مجلس شورای اسلامی در صورت نیاز، برای حل این مشکل بودجه‌ای به کمک صداوسیما خواهد آمد.

کاهش نفوذ راهبردی ایران با اخلال در پخش شبکه‌های برون مرزی

حجت الله فیروزی نماینده مردم فسا در مجلس با بیان اینکه هرگونه خلل در پخش شبکه‌های برون‌مرزی به معنای کاهش نفوذ راهبردی ایران در خارج از مرزهاست گفت: دولت باید در اسرع وقت بودجه مورد نیاز این شبکه‌ها را تأمین کند و مجلس کمال همکاری را در این زمینه با دولت و رسانه ملی خواهد داشت.

شبکه‌های برون مرزی صداوسیما قدرت نرم نظام در خنثی‎سازی توطئه‌های دشمنان

محمدحسن آصفری نماینده اراک در مجلس با بیان اینکه شبکه‌های برون مرزی کار فوق العاده مهمی را در خصوص ارسال خبر به دنیا انجام می دهند گفت: این شبکه‌ها گام های مؤثر رو به جلویی برداشته اند و به عنوان قدرت نرم نظام توانسته اند توطئه‌های دشمنان را خنثی کنند. وی با بیان اینکه شبکه‌های برون مرزی در ایجاد تحول رسانه ای در جبهه مقاومت نقش موثری دارند افزود: باید هر چه سریعتر مشکل ارزی شبکه‌های برون مرزی حل و فصل شود.

اقدامات ارزشمند شبکه‌های برون مرزی در جنگ نابرابر جهانی

احد آزادی خواه نماینده مردم ملایر در مجلس با ابراز تأسف از قطع شبکه‌های برون مرزی گفت: رسانه ملی رسالت مهمی در رساندن صدای انقلاب اسلامی‌به اقصی نقاط جهان دارد و یک تنه در مقابل هجمه تمام شبکه‌های معاند جهانی ایستاده است. در این جنگ نابرابر، شبکه‌های برون مرزی اقدامات ارزشمندی را به سرانجام رساندند و به همین منظور رسانه‌های غربی تمایل دارند این شبکه‌ها تضعیف و تعطیل شوند.
آزادی خواه با بیان اینکه شبکه‌های برون‎مرزی همچنین نقش حساس و مهمی‌ برای جبهه مقاومت دارند تأکید کرد: دولت باید هرچه سریعتر برای این شبکه‌ها تأمین ارزی کند تا بلافاصله احیاء شوند.

حمایت مجلس از تأمین بودجه لازم برای شبکه‌های برون‌مرزی

الله وردی دهقانی نماینده ورزقان در مجلس با بیان اینکه رسانه‌های برون مرزی مسئولیت مهمی‌برای انتقال پیام جمهوری اسلامی در منطقه بر عهده دارند تصریح کرد: قطع شدن این شبکه‌ها به نظام و فرهنگ و جامعه لطمه خواهد زد. وی افزود: دولت می‌بایست هرچه سریع تر مشکلات ارزی این شبکه‌ها را حل کند تا بلافاصله این شبکه‌ها احیاء گردند و مجلس هر کمکی که لازم باشد در این خصوص انجام می‎دهد.

قطع شبکه‌های برون مرزی بی احتیاطی غیرقابل اغماض

حسن همتی نماینده میاندواب، شاهین دژ و تکاب با تأکید بر نقش حیاتی و مؤثر شبکه‌های برون مرزی در انعکاس نظرات و دیدگاه‌های نظام جمهوری اسلامی‌به سراسر دنیا گفت: این بی احتیاطی در خصوص شبکه‌های برون مرزی قابل اغماض نیست و دولت سریعتر باید بودجه ارزی را تأمین و از قطع این شبکه‌ها جلوگیری کند.

دولت فوراً باید برای احیاء شبکه‌های برون مرزی اقدام کند

حجت‎الاسلام احمد حسین فلاحی نماینده همدان و فامنین در مجلس با انتقاد از قطع شبکه‌های برون مرزی صداوسیما گفت: قطعاً در عرصه بین المللی شبکه‌های برون مرزی حرف اول را می‎زنند و نفوذ منطقه ای این شبکه‌ها اهمیت بسزایی دارد و لذا دولت باید تلاش کند تا هرچه سریعتر مشکلات مالی این شبکه‌ها مرتفع و مجدداً این شبکه‌ها احیاء شوند. وی تآکید کرد: در صورت نیاز مجلس یازدهم به کمک صداوسیما خواهد آمد تا هر چه زودتر مسائل مالی این شبکه‌ها حل و فصل شود.

قطع شبکه‌های برون مرزی فاجعه ای بزرگ است

محمدرضا احمدی نماینده رشت در مجلس با ابراز تأسف از قطع شدن شبکه‌های برون مرزی گفت: این یک فاجعه بزرگ است چرا که جهانیان دنبال خبرهای شبکه‌های برون مرزی ایران هستند. وی با توجه به شرایط حساس منطقه‌‏ای و جهانی خواستار رفع مشکل قطع شدن این شبکه‌ها از سوی دولت شد و تأکید کرد: مجلس در این خصوص همکاری لازم را انجام می‎دهد.

امتیاز شما