عوامل سریال «آتش سرد» مهمان واحد امور ارتباط با مخاطبان (162) روابط عمومی صدا وسیما شدند و ضمن گفتوگو با بینندگان این سریال به سوالات آنان پاسخ دادند.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، علی مهام کارگردان، رضا ابوفاضلی تهیهکننده، بهرنگ ملک محمدی مدیر گروه فیلم و سریال شبکه دو به همراه جعفر دهقان، شیوا خسرومهر و مهسا کرامتی بازیگران سریال سه شنبه 24 آبان در واحد امور ارتباط با مخاطبان و در نشست خبری با رسانهها حضور پیدا کردند و درباره نظرات مخاطبان و روند تولید این سریال با اصحاب رسانه گفتوگو کردند.
داستان «آتشسرد» که اولین قسمت آن ۹ مهرماه امسال پخش شد در ۳۰ قسمت، روایتگر زندگی دو شریک قدیمی سعید مفخّم و محسن تاجیک است. تاجیک شوهر عمه و قیم قانونی فرید است، پسری که پدر و مادرش را در یک حادثه از دست داده و وارث نیمی از کارخانهای بزرگ است که او نیز هست، متوجه دستکاری در حسابهای کارخانه میشود.
سند مظلومیت تلویزیون در دوره کرونا
بهرنگ ملک محمدی مدیر گروه فیلم و سریال شبکه دو با اشاره به اهمیت برپایی این نشست در روابط عمومی سازمان کفت: این نشستها و حضور عوامل در واحد امور ارتباط با مخاطبان(162) بسیار مفید است و بازخورد نگاه مخاطبان میتواند در تولید اثار تلویزیونی مؤثر باشد.
وی سریالهای تلویزیونی را سند مظلومیت گروه تولید در دوران کرونا دانست و گفت: نکتهای که باید روی آن تاکید کرد این است که «آتش سرد» سند مظلومیت تلویزیون در دوره کروناست. یک سال پیش همه در شرایطی بودند که امکان کار گروهی به این راحتی نبود و تمام سریالها در آن زمان در سختترین شرایط تولید شد.
ملک محمدی افزود: کلید زدن سریال «آتشسرد» با وج گرفتن کرونا مصادف شد و مجموعه همکاران ما تمام تلاش خود را کردند تا سریال به موقع به آنتن برسد. مدیر گروه فیلم و سریال شبکه دو در سخنانی با توجه به سختی تولید در شرایط کرونا عنوان کرد: امیدوارم تجربه روزهای سخت کرونا سبب شود تا قدر نیروهای خود را بدانیم و اعلام کنیم که در این چند سال چه کسانی با ما کار کردند و عافیت طلب نبودند.
وی درباره قصه هم گفت: «آتش سرد» یک ملودرام خانوادگی است و شبکه دو سیما با مأموریت خانواده محور بودن این سریال را تولید کردهاست. این سریال با تصویرکردن زشتی خوردن مالیتیم بحث عدالت خواهی و پاسداری از حقوق یتیم را به نمایش گذاشته است و این موضوع برای ما اهمیت زیادی داشته است.
در ادامه ملک محمدی درباره ساخت فصل دوم سریال توضیح داد: باید دید در فصل اول چه قوت و ضعفهایی داشتیم. فرمول ادامه سازی سریالها فرمول جذابی است و یک سرمایه است اما سریالهای که در ادامه یکدیگر ساخته میشود نیاز به بررسی دارد.
مدیر گروه فیلم و سریال شبکه دو در ادامه تصریح کرد: این سریال و صد سریال دیگر به اندازه یک تار مو اهمیت ندارد اما باید دید چه آدم هایی زحمت کشیدند در دوره کرونا آمدند و کار کردند. همچنین باید دید در جاهای دیگر که با دستمزدهای ده برابری با روزی یک دقیقه کار میکنند و بعد میگویند تلویزیون مخاطب ندارد.
وی اضافه کرد: خطاب به اینها باید گفت شما مهم نیستید مهم مخاطبی است که از یک روستا تماس میگیرد و درباره این سریال حرف میزند. من خودم به همه دوستان میگویم حتماً همیشه نشستهای ۱۶۲ بروند.
ملک محمدی تصریح کرد: اینها باید دستمزد پنج میلیاردی بگیرند و اجازه ندارند درباره تلویزیون صحبت کنند. تلویزیونی که اصلاً در دوره کرونا خاموش نشد. بیایند بگویند چقدر هزینه کردهاند و چقدر مخاطب داشتهاند و ما هم بگوییم. البته من میدانم این بحثها را به خاطر ژست میگویند. تاریخ مشخص میکند که چه کسانی در دوره کرونا رفتند و در صف مقدم کار کردند. چه کسانی به بهانههای مختلف کار را تعطیل کردند.

اهمیت مضامین اخلاقی و مذهبی
علی مهام تهیهکننده سریال در این نشست درباره ساخت مجموعه عنوان کرد: هر تهیهکننده ای ژانری را دنبال میکند و برای من جنبه اخلاقی در آثارم اهمیت دارد و دنبال این بودم که کاری را بسازم که جنبه اخلاقی داشته باشد.
وی افزود: در ابتدا وقتی با کارگردان صحبت میکردم تصمیمم بر تولید اثری بود که بر مال حلال و مال حرام نگاه میکند. ابتدا قصهای به نویسندگی محسن سرتیپی و نازنین فرخلو داشتم که چندین بار به دست مهدی میرباقری و نادر برهانی مرند بازنویسی شد. این بازنویسی ۱۳ ماه طول کشید و در نهایت فیلمنامهای آماده شد که مبتنی بر دفاع از حق و عدالت بود و این برای ما مهم بود.
مهام با اشاره به روند تولید سریال اضافه کرد: قرارداد ما سال 1399 بود اما تولید به سال ۱۴۰۰ افتاد و بیست تیر ماه کلید خورد که کرونا هم دامنگیر شده بود.
این تهیه کننده تصریح کرد: البته خیلی از پروتکلها را رعایت کردیم اما به مرور زمان همه مبتلا شدیم و در آن دوره سرعت کار هم کم شد اما تلاش کردیم که کار تعطیل نشود. وی گفت: هر کاری سختیهای خودش را دارد و ما برای ساخت این سریال با مشکلات مختلفی از جمله کرونا، تعدد لوکیشن و تعدد بازیگران دست و پنجه نرم کردیم.
مهام یادآور شد: در مجموع برای این کار ۱۳۳ لوکیشن و ۷۵ بازیگر داشتیم. به جز خانه محسن که موزه بود و چند کامیون اسباب و اثاثیه بردیم بقیه لوکیشنها جدید بودند و تعداد لوکیشنهای تک از جاده و خیابان تا بیمارستان هم زیاد داشتیم. از سوی دیگر با وجود اوج کرونا کار را یک روز هم تعطیل نکردیم. همچنین برای کوچک ترین نقشها هم بازیگر چهره دعوت کردیم.
تهیه کننده «آتشسرد» با اشاره به تعدد بازیگران اصلی و فرعی متذکر شد: با بازیگرانی کار کردیم که بی حاشیه هستند، ما در اینجا رفاقتی نداشتیم، به صورت حرفهای قرارداد بستیم و در طول کار رفاقتها شکل گرفت.
مهام درباره تماسهای مردمیگفت: مردم هم درباره کیفیت کار تماس میگرفتند و هم درباره فصل دوم میپرسیدند که برایم جالب بود و اینکه میگفتند با خیال راحت همه خانواده میتوانستند در کنار هم سریال را ببینند.
تصویر کردن زشتی خوردن مال یتیم
رضا ابوفاضلی کارگردان سریال نیز در سخنانی عنوان کرد: همواره سراغ کارهایی میروم که مباحث اجتماعی با مضامین مذهبی در آن به چشم بیاید.
وی افزود: در شرایطی که شاید روزی حلال کم اهمیت شده است من فکر کردم درون مایه را رزق حلال بگذاریم. قصههای ازدواج، کار جوانان، اختلاس و… را هم با قصه اصلی پیش بردیم.
این کارگردان بر حضور مشاور در سریال تأکید کرد و گفت: در همه بخشها از مشاورین مختلف از جمله مشاور پزشکی، قضایی و مذهبی بهره بردیم. ابوفاضلی با اشاره به حضور فعال عوامل در دوران کرونا گفت: با اینکه کار را در شرایط کرونایی تولید کردیم، توانستیم در هفتماه کار پروسه فیلمبرداری کار را به اتمام برسانیم و از بابت زمان تولید با چالش خاصی روبهرو نشدیم.
وی بر لزوم انرژی مثبت در مراحل تولید تأکید کرد و گفت: امروزه شرایط ساخت سریال به نسبت سالهای دوری که ما سریال کار میکردیم بسیار سختتر شده و همین مسأله انرژی زیادی از عوامل تولید و بازیگران میگیرد اما انرژی مثبت دوستان پشت صحنه و مقابل دوربین دست به دست هم داد تا سریال در زمان مقرر خودش به پایان برسد.
ابوفاضلی درباره تماسها و نقدها نیز عنوان کرد: خیلی خوشحال شدم که مردم کار را دوست داشتند. ما هم سعی کردیم کیان خانواده را حفظ کنیم و هرچند اعضای خانواده اختلاف فرهنگی دارند اما هیچ گاه نمیبینیم حرمت خانواده بشکند.
نقشی که مخاطب باور میکند
جعفر دهقان در نقش وکیل درباره حضورش در این سریال گفت: من از بازیگرانی نیستم که در هر کاری باشم و برایم مضمون کار اهمیت دارم زمانی که جنگ بود در کارهای دفاع مقدسی بودم بعد از آن در سینمای دینی در «اصحاب کهف»، «مریم مقدس»، «مختارنامه» و… حضور داشتم. الان هم کارهایی را که به نظرم ارزشی میآید و مسایل اجتماعی هم در آن وجود دارد را انتخاب میکنم.
وی اضافه کرد: امیدوارم از این دست کارها بیشتر ساخته شود امروز هم مخاطبان تماس گرفتند همه راضی بودند نقدهایی هم داشتند اما رضایت داشتند. به نظرم بازیگر باید نقش و قصه را باور کند و به این ترتیب مخاطب هم میتواند او را باور کند.
این بازیگر با اشاره به نقشی که در سریال داشت بیان کرد: وقتی کار را پیشنهاد دادند نقش من خیلی پررنگ نبود اما چون کار ارزشی بود و با موضوع یتیم نوازی همراه بود آن را پذیرفتم.
وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در واحد امور ارتباط با مخاطبان (162) گفت: این اولین تجربهام در 162 بود و از نگاه تیزبین مخاطب و دقتی که به سریال داشت لذت بردم ضمن اینکه شنیدن نقدها از زبان مخاطب هم برای ما مفید است.
یک عمه دوست داشتنی
شیوا خسرومهر دیگر بازیگر سریال هم با اشاره به حضورش در 162 گفت: این دومین تجربه حضورم در 162 پس از سریال «بچه مهندس 4» است که هر دو همزمان با روز تولدم بودهاست.
وی با اشاره به روند بازی در دوران کرونا بیان کرد: زمانی که شروع کردیم شرایط خیلی سختی داشتیم اول گرما و دوم کرونا بود اما با تمام این اوضاع کار را تعطیل نکردیم.
بازیگر سریال «تعبیر وارونه یک رویا» تصریح کرد: بیشترین مشکلی که ما با ان درگیر بودیم، بیماری کرونا بود که آقای مهام بسیار حساب شده و دقیق با انجام تست و حضور دکتر درپشت صحنه، این مسئله را کنترل میکردند، یادم میآید یک روز بعد از انجام تست متوجه بیماری کرونا در هفت نفر از عوامل مجموعه شدند، با این که به سرعت جایگزینی صورت گرفت، اما به هر حال این نگرانی و اضطراب در طول ساخت مجموعه با ما همراه بود.
خسرومهر درباره نقشش در این سریال متذکر شد: برای من تمام نقشهایی که بازی کرده ام متفاوت بودهاست، علاوه بر این قصه این سریال و کار کردن با افراد جدید دراین مجموعه را دوست داشتم. چرا که این اولین همکاری من با مهام و ابوفاضلی بود.
وی افزود: دراین سریال تقش یک عمه مهربان را دارم، البته پیش از این تجربه بازی درنقش مادر را داشتم، اما نگرانی عمه برای، برادرزاده اش برایم شکل تازه تری داشت. دلیل دیگرم برای دوست داشتن این نقش این است که خودم همواره عمه هستم و برادرزادهام را دوست دارم.
زنی جسور و جنگجو
مهسا کرامتی نیز در سخنانی عنوان کرد: جذابیت این سریال برای من بازی در نقش زنی جسور بود. وی افزود: رویا ویژگی متمایزی داشت که نقش را برایم جالب کرده بود و این که رویا به هیچ وجه یک خانم آرام و منفعل در قصه نیست و هر جا لازم باشد با اقتدار میایستد و برای زندگیاش میجنگد.کرامتی عنوان کرد: شغل ما پول عجیب و غریبی ندارد، امکانات خاصی هم ندارد و سختیهایش خیلی بیشتر است و فقط برای ما همین ارتباط با مخاطب است که انرژی میدهد، من خودم شخصاً نیازمند توجه مخاطب هستم.
در پایان این نشست مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی با اهدای لوح تقدیر از عوامل سریال قدردانی کرد.
آلبوم عکس خبر را در لینک زیر ببینید:
https://www.pririb.ir/portal/PhotoSlider3/2061