به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، حسین قرایی، مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی در ابتدای این نشست از برگزاری سلسله نشستهایی برای پاسداشت مفاخر فرهنگ و هنر از سوی اداره کل روابط عمومی و مشارکت سایر بخشهای سازمان در ماههای پیش رو خبر داد وگفت: نخستین نشست ما امروز برای تجلیل از مقام هنری استاد شاهین فرهت - شخصیت برجسته حوزه موسیقی- با مشارکت رادیو فرهنگ انجام میشود.وی افزود: نگاه معلمانه و ادب و متانت استاد فرهت از جمله ویژگیهای دوست داشتنی و بارز ایشان است.به گفته وی، تاکید رئیس سازمان صداوسیما در دوره تحولی نیز توجه بیشتر به نخبگان است و فضای کنونی حاکم، حرکت به سمت معرفی، شناساندن، حفظ کرامت و قدردانی از نخبگان فرهنگی، ادبی و هنری است.
بزرگداشت هنرمندان، بزرگداشت فرهنگ، هنر و اندیشه استاستاد محمد میرزمانی، آهنگساز و موسیقیدان ایرانی در این مراسم با بیان اینکه تجلیل از بزرگان، بزرگداشت مقام شامخ هنر، فرهنگ و اندیشه است اظهار کرد: استاد فرهت، شخصیت شناخته شدهای است و ایشان را از گذشتههای دور و از سال 50 به این سو که با حوزه علمی موسیقی آشنا شدم میشناسم؛ اما آشنایی و ارتباط تنگاتنگ ما زمانی اتفاق افتاد که بنده مدیرکل تولید مرکز موسیقی سازمان صداوسیما بودم و جلسات متوالی با ایشان داشتیم. این موضوع به سالهای 83،84 برمیگردد و بنده درسهای زیادی از ایشان آموختم.وی افزود: استاد فرهت نگاه تیزبینی دارد و شاخصه شخصیتی ایشان، ادب و متانتشان است. صراحت لهجه دارند و نگاه تخصصی کارشناسانه شان برای ما همواره آموزنده بوده است.
باید قلههای فرهنگ و هنر را به نسل جوان امروز معرفی کنیم مرتضی کاظمی دینان، مدیر رادیو فرهنگ نیز با بیان اینکه شبکه رادیویی فرهنگ، شبکه تخصصی معاونت صدا است و در دوره تحولی جدید حرکتی را در راستای تجلیل و شناساندن زحمات و تلاشهای اساتید و نخبگان حوزههای مختلف فرهنگی، ادبی و هنری کشور آغاز کرده است گفت: شاهد حضور استاد فرهت در «نیستان»، برنامه باسابقه رادیو فرهنگ بودیم و مفتخر هستیم که توانستیم گوشهای از تجربیات و زحماتی که این سالها کشیدند را به مخاطبان عرضه کنیم. وی افزود: وظیفه ما بسیار سنگین است، زیرا باید الگوهای اصیل و بزرگی که عمری را در راستای اعتلای فرهنگ ایرانی اسلامی صرف کردهاند معرفی کنیم . نسل جوان ما باید بداند این بزرگان اگر به این جایگاهها رسیدهاند علتش چه بوده و دلیل ماندگاریشان چیست. علم، عمل، سختکوشی، تعهد به هنراصیل این مرز و بوم، خلاقیت، کار و تلاش زایدالوصف ویژگیهای شخصیتی بارز استاد فرهت است.مدیر رادیو فرهنگ با اشاره به اینکه باید قلههای فرهنگ و هنر را به نسل جوان امروز معرفی کنیم تاکید کرد که امیدواریم در آینده هم شاهد استاد فرهتهای دیگری باشیم و پرچم فرهنگ و هنر کشور همواره بالا باشد و این مسیر قطع نشود.
مهدوی، کارشناس حوزه موسیقی نیز گفت: آرزومندم حرکت شایسته «چهرههای ماندگار» که در گذشته شاهد آن بودیم دوباره احیا شود. از عمر برنامه نیستان بیش از 20 سال گذشته و امسال تلاش کردیم ارزش افزودهای برای آن ایجاد کنیم. این اتفاق از ابتدای امسال محقق شد و اکنون شاهد حضور اساتیدی چون شاهین فرهت در این برنامه هستیم که شنوندههای بسیاری را به برنامه برگردانده است و میتوانیم ببالیم که جای موسیقی فاخر در رادیو فرهنگ است.
در ادامه علیرضا قزوه، رئیس مرکز شعر و موسیقی و سرود سازمان صداوسیما نیز با اشاره به اینکه بنده در عرصه شعر معمولا این نکته مهم را متذکر میشوم که بعد از 40 سال، دیگر کارهای تکراری نکنیم و چهاردهه تجربه کم نیست گفت: در عرصه موسیقی هم همینطور است. وی افزود: باید از تجربههای هنرمندانی که وارد هفتمین و هشتمین دهه زندگیشان میشوند به نحو بهتری استفاده کنیم. قزوه در بخشی از سخنانش به برگزاری جشنواره صلح جهانی در ماه آینده با حضور بیش از 20 شاعر از کشورهای دیگر خبر داد که مهمان صداوسیما و سازمان انرژی اتمی هستند و برنامههای خوبی در این زمینه تدارک دیده شده است.
هر کاری ساختم با عشق بود سخنان استاد شاهین فرهت، پایانبخش این آیین بود؛ وی برپایی چنین آیینهایی را خوشحالکننده و امیدوارانه خواند و گفت: بابت دو چیز در زندگیام همواره شکرگزارم؛ نخست زبان مادریام، فارسی است که به موجب آن میتوانم اشعار حافظ، سعدی و مولانا را بخوانم و درک کنم و دوم موسیقی است که همواره یار من بوده و عمرم را دران سپری کردهام. موسیقی، احتیاجی به ترجمه ندارد و همه مردم جهان با هر زبانی آن را درک میکنند. موسیقی هنری عجیبی و از والاترین هنرهاست.وی اضافه کرد: هر کاری ساختم با عشق بود. روی هم رفته انسانی راضی و بسیار شاکرم؛ چون آنچیزی شدم که میخواستم. 17 سالگی دیپلم گرفتم و میخواستم برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروم. برای موسیقی پاسپورت نمیدادند، اما چون زبانم قوی بود برای رشته پزشکی قبول شدم. پدرم پزشک بود اما به من گفت: «پزشکی نخوان، اگر پزشکی بخوانی یک پزشک معمولی میشوی. باید بلافاصله رشتهات را عوض کنی و موسیقی بخوانی، زیرا اگر موسیقی بخوانی بهتر میتوانی به وطنت کمک کنی.» در پایان این نشست از استاد شاهین فرهت قدردانی شد و مهمانان حاضر در لوح یادبودی که برای ایشان آماده شده بود، به یادگار، خطی نوشتند.