امروز شنبه  ۱۷ آذر ۱۴۰۳
گفت‌وگو با برنامه‌سازان رادیو ورزش به‌مناسبت هفته تربیت بدنی
گفت‌وگو با برنامه‌سازان رادیو ورزش به‌مناسبت هفته تربیت بدنی

ساعت به‌وقت ورزش

مشاهده ۱۱۰
۱۴۰۳/۰۷/۲۹- ۰۷:۰۴
تعداد بازدید:110

ورزش فواید بی‌شماری دارد و مایه مبارزه با کسالت و تنبلی، سلامت جسمانی و فکری، پرهیز از بیکاری، افزایش توانایی‌های جسمی و روحی است. به همین علت توجه به ورزش و گسترش آن در بین همه افراد جامعه اهمیت بالایی دارد. ورزش همچنین وسیله‌ای برای جمع‌گرایی و اجتماعی شدن است. رادیو ورزش در قالب برنامه‌های مختلف تلاش کرده مانع از کم‌تحرکی مردم شود. بنابراین با تولید و پخش برنامه‌های متنوع بر آن است تا روزبه‌روز بر جمع مخاطبانش بیفزاید.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، به‌ مناسبت هفته تربیت بدنی به‌ سراغ برنامه‌سازان این شبکه رفته و با آن‌ها گفت‌وگو کرده‌ایم.

با ما «ورزشکار شو»

 موسی نظری، تهیه‌کننده برنامه «ضرب و زنگ» در رادیو ورزش در پاسخ به این سؤال که با توجه به‌مناسبت هفته تربیت بدنی به نظرتان رادیو تا چه میزان توانسته ورزش را در میان مردم ترویج بدهد، گفت: رادیو ورزش توانسته با طراحی و اجرای برنامه‌هایی با محور ورزش همگانی ازجمله «ورزشکار شو» و برنامه‌های آموزشی دیگر که اختصاصاً برای مخاطبان طراحی شده، شنوندگان را به‌سوی ورزش سوق دهد و انگیزه آنان را برای ورزش چند برابر کند. استقبال مخاطبان از این برنامه‌ها نشان‌دهنده مقبولیت و توفیق رادیو ورزش در این حوزه بوده است.

وی درباره اینکه در رادیو ورزش از چه زوایایی به موضوع ورزش می‌پردازید که برای مردم تازگی داشته باشد، بیان کرد: با توجه به امتداد پیام در رسانه و کاربرد این روش در رادیو سعی کرده‌ایم در تمام برنامه‌های زنده و تولیدی، برنامه‌ها را در فضای مجازی و اینترنت نیز امتداد دهیم و پیام را در آنجا هم به مخاطب ارائه کنیم. به عنوان مثال در برنامه «ورزشکار شو» که با هدف دعوت به ورزش همگانی پخش می‌شود از مخاطبان درخواست می‌کنیم تا عکس‌هایشان را حین ورزش به فضای مجازی رادیو ورزش ارسال کنند تا در رادیو نما انتشار داده شود.

 تشویق نسل جوان

 محسن افضلی، تهیه‌کننده برنامه‌های «جهان ورزش»، «وزنه‌برداری» و «بسکتبال» با اشاره به اینکه رادیو ورزش در سال‌های اخیر با توجه به ساختار و نوع برنامه‌سازی توانسته تا حدود زیادی نظرات مردمی را جلب کند، ادامه داد: تشویق نسل نوجوان و جوان به فعالیت‌های بدنی روزانه به‌طور مستمر از دیگر فعالیت‌های رادیو ورزش است. همچنین رادیو ورزش کوشیده ورزش همگانی را در میان مخاطبان توسعه بدهد تا نقشی در سلامت عمومی جامعه داشته باشد. خودم هم تاجایی‌که بتوانم با توجه به مشغله کاری، درطول هفته ساعاتی را به ورزش‌های همگانی درپارک‌ها اختصاص می‌دهم و روزانه هم پیاده‌روی می‌کنم.

وی تأکید کرد: به نظرم با اطلاع‌رسانی درست از فعالیت‌های بدنی که سلامت جسمی و روحی را به دنبال دارد و ایجاد حس مثبت در زندگی می‌توان عموم مردم را به ورزش روزانه تشویق کرد و همچنین با آگاهی‌بخشی جامع از افتخارآفرینی ورزشکارانمان در تمام رده‌های ملی می‌توان منجر به شورونشاط اجتماعی شد. همچنین با ضریب دادن به توفیقات ملی‌پوشان درمجامع بین‌المللی می‌توان باعث ایجاد انگیزه درنسل جوان جامعه شد.

 توجه به نیازهای روز جامعه

 محمد درخشنده، گوینده برنامه «از فوتبال چه خبر؟» درباه این موضوع ادامه داد: امروزه ورزش بخشی از نیاز مردم جهان محسوب می‌شود. همین امر باعث شده تا انتظار از این حوزه، صرفاً محدود به تحرک و فعالیت جسمی نباشد. بنابراین جدا از آنچه در رویدادهای ورزشی در قالب مسابقات رخ می‌دهد، بخش درخور توجهی از فعالیت‌های اقتصاد، صنعت، فناوری و حتی پژوهش هم به این شاخه اختصاص یافته است. بنابراین رادیو ورزش هم سعی دارد برنامه‌هایی متناسب با نیازهای روز جامعه روانه آنتن کند. من هم در طول سال‌های همکاری با رادیو ورزش سعی کرده‌ام متناسب با فضای کاری‌ام اطلاعات ورزشی‌ام به‌روز باشد. بنابراین در این حوزه مطالعه می‌کنم.

 روش‌های خاص گویندگان

 حسین پیرحیاتی، گوینده برنامه «ایران خاک دلیران» تأکید کرد: ما در رادیو ورزش سعی کرده‌ایم مرجعی برای مخاطبان باشیم و اطلاعات صحیح در حوزه ورزش را به شنوندگان انتقال بدهیم. مسلّماً اگر لحن و گفتار در رسانه صمیمانه باشد، مخاطب بیشتری جذب خواهد شد و مردم بیشتر همراه برنامه می‌شوند. پس هر گوینده‌ای با روش‌های خاص خود در رادیو ورزش سعی می‌کند تا مردم را بیشتر علاقه‌مند به ورزش کند.

 بسته‌های جذاب شنیداری

 احمد طاهری، تهیه‌کننده برنامه «گزارش ورزشی» تصریح کرد: امروزه در جامعه جهانی فضای مجازی به‌عنوان پدیده‌ای اجتماعی در بین تمام مردم جهان رشد بی‌نظیری پیدا کرده است که این امر هم در کشورمان از این قاعده خارج نیست. بنابراین رادیو ورزش هم سعی دارد در فضای مجازی با انتشار فایل‌های صوتی که شامل پخش آنونس و آرم استیشن‌هاست، به معرفی برنامه‌ها بپردازد و هم با پخش بخش‌هایی از برنامه موردنظر در جلب مخاطب فعالیت کند تا شنونده با گوش کردن به این بسته‌های کوتاه با برنامه‌های شنیدنی این شبکه همراه شود. امروز به این نتیجه رسیده‌ام که مطالعه و به‌روز بودن در حوزه ورزش تأثیر بسزایی در امر برنامه‌سازی خواهد داشت. اگر من بدون مطالعه در برنامه حضور پیدا کنم، مسلّماً مخاطبم را از دست خواهم داد و شنونده من از مرجع دیگری اطلاعات مورد نظرش را تأمین می‌کند. بنابراین با توجه به گستردگی ورزش و رویدادهای ورزشی، مخاطب به دنبال آخرین نتایج مسابقات و بازی‌های ورزشی چه در داخل و چه در خارج است. پس من به‌عنوان تهیه‌کننده باید آخرین اطلاعات را به شنونده ارائه دهم.

 همراه با ورزش در آبادی

 الهام حسینی، گوینده برنامه «عصرانه»، رادیو ورزش را رسانه‌ای پویا در جامعه و بین مردم دانست و گفت: هر ایرانی ورزشکار و سحرخیزی قطعاً شنونده مجموعه‌برنامه‌های موج اف‌ام ردیف ۹۲ مگاهرتز خواهد بود. من به‌عنوان گوینده‌ای که سابقه ۲۵ سال فعالیت در رسانه ملی را دارم، مدت ۱۵ سال است که در رادیو ورزش فعالیت می‌کنم و تمام تلاشم در رادیو ورزش این بوده که مشوق مردم به ورزش باشم. برنامه‌های ورزشی‌ام نیز همیشه با اقبال مخاطبان روبه‌رو شده است. به‌نظرم رادیو ورزش رسالت خودش را به‌خوبی ادا کرده و با برنامه‌های «گردش و ورزش» و «ورزش در آبادی» در کنار مردم است و ورزش همگانی را ترویج می‌دهد. به نظرم سازمان‌هایی همچون شهرداری می‌توانند در بوستان‌ها رادیو ورزش را پخش کنند تا مردم با این شبکه، ورزش صبحگاهی را انجام بدهند.

 توجه به ورزش بانوان

 صدف سبحانی، تهیه‌کننده برنامه «بانوی ایرانی» در پاسخ به این سؤال که به‌عنوان کسی که در رادیو ورزش کار می‌کنید، چقدر به ورزش اهمیت می‌دهید، گفت: علاوه ‌بر اینکه سعی می‌کنم شنوندگان، به‌ویژه بانوان را به ورزش تشویق ‌کنم، خودم هم به ورزش اهمیت بیشتری بدهم. ما در رادیو ورزش به‌همت خانم کیانی از گزارشگران خوب رادیو ورزش، گروه اسکواش رسانه را تشکیل داده‌ایم. تمام همکاران من که در حوزه ورزش بانوان کار می‌کنند در این کلاس‌ها شرکت می‌کنند و در آینده می‌خواهیم مسابقات اسکواش رسانه را راه‌اندازی کنیم.

امتیاز شما