امروز جمعه  ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳

واکاوی درمانگرانه آسیب های اجتماعی در مستند " لبه تیغ" شبکه فارس

مشاهده ۱۸۰
۱۴۰۱/۰۵/۲۵- ۰۹:۳۸

مستند " لبه تیغ" کاری از سیمای مرکز فارس در هفت قسمت به مقوله آسیب های اجتماعی می‌پردازد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، مستندِ " لبه تیغ"  بر لبه تیغ راه می رود؛ ذره بین به دست می‌گیرد و آشفتگی و آسیب های اجتماعی را همگانی و دقیق و دُرُشت می‌بیند، سپس چالش را می‌شکافد و بر زخم، مرهم می‌گذارد.
با نمایاندن راهکار از سوی کارشناسانِ کارآزموده، نوشدارو را توصیه و تجویز می‌کند. لبه تیغ، پیشگیری از گزند را ماموریت و تکلیف می داند و بی آنکه پیچیده و افاده ای باشد با زبان ساده و صریح، تدبیر را در آن روی سکه نمایش می دهد.
در مستند داستانی «لبه تیغ» که ریشه یابی، پردازش و چاره جوییِ خدشه‌های اجتماعی را تصویر می‌کند، خانم پژوهشگر با تکیه بر تحقیق و مطالعاتِ مشروح از آسیب دیدگان سراغ می‌گیرد و حرف هایشان را می‌شنود، سپس راه‌های جلوگیری از بروز یا درمانِ معضل را در نسخه تجویزی کارشناس می جوید. پیوندِ تصویری فرد مرتکب و کارشناس که در هم برش های کوتاه خورده اند با بازسازی پاره‌هایی از داستان به صورت موازی کامل می‌شود. تصاویرِ این مستند در اماکن گوناگونی برداشته می‌شود و به دلیل اجزاء پراکنده در فضای محدودِ استودیو گرفتار نیست. هدف نهایی و مقصدِ لبه تیغ، ارائه راهکارهای کارشناسان و مساعدت به افرادی است که در معرض مخاطرات اجتماعی قرار دارند یا از مرحله پیشگیری گذشته و نیازمند درمان و نجات اند.
متخصصانِ برنامه از باریک ترین روزنه حیات، پنجره ای رو به حیاط می سازند. تنوع سن و سال، انزوا و سقوط را در معادله ای چشمگیر قرار می دهند و نتیجه ای حاصلخیز می‌گیرند. برای بن بست ها نقشه دارند و رازِ چیرگی بر عفونت را سفارش می‌کنند. مستندِ لبه تیغ از مهارِ آفت، قصه‌های مفید دارد و افرادی را به تصویر می‌کشد که زمین خورده اند، اما بلند شده اند، گرد و خاکِ لباس را تکانده و به راه ادامه داده اند.

مستند " لبه تیغ"  در ۷ قسمت ۴۰ دقیقه ای به تهیه کنندگی ثریا بناکار ، کارگردانی و تدوین فرزاد کشاورز ، نور پردازی و تصویر برداری حسن نجف زاده ، مدیر تولید ولی محمد رستم پور و نویسندگی امیر عفاف در مرحله پایان تولید است.
این مستند قرار است در آینده نزدیک از شبکه فارس و دیگر شبکه‌های سراسری رسانه ملی پخش شود .

تصاویر

امتیاز شما