امروز چهارشنبه  ۲۳ آبان ۱۴۰۳
به بهانه ی پخش مجموعه " سلام بر ابراهیم"
به بهانه ی پخش مجموعه " سلام بر ابراهیم"

پویانمایی، ظرفیت بسیاری در معرفی قهرمانان دفاع مقدس دارد

مشاهده ۴۷۰
۱۴۰۱/۰۶/۱۲- ۱۴:۱۴
تعداد بازدید:470

در میان تهاجم فرهنگی و هجمه بسیاری از تولیدات فرهنگی غرب انیمیشن، یکی از بهترین روش های انتقال مفاهیم و معرفی قهرمانان و پهلوانان این مرز بوم در عرصه‌های مختلف، از جمله دوران دفاع مقدس به نسل جدید است.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، سریال پویانمایی «سلام بر ابراهیم» که راوی زندگی و رشادتهای جاویدالاثر ابراهیم هادی است و در گروه نوجوان این مرکز به تولید رسید در زمره آثار فاخر، مطلوب و با کیفیت  ایرانی قرار می‌گیرد که از آغاز پخش تاکنون توانسته بازخوردهای مثبت بسیاری را از سوی مخاطب دریافت کند.

بنابراین گزارش، حمیدرضا جلالی، کارشناس حوزه انیمیشن،  در خصوص این پویانمایی گفت :«سلام بر ابراهیم  اثری است که به جرات می توان آن را  نسبت به دیگر تولیدات صداوسیما در حوزه پویانمایی متمایز  دانست.

جلالی با بیان اینکه سلام بر ابراهیم یک تولید کم‌سابقه و حتی بی‌سابقه در حوزه انیمیشن ایرانی است، افزود: علی رغم صرف بودجه‌های فرهنگی بسیاری که تاکنون در حوزه‌ها مختلفی همچون تلویزیون و سینما در راستای معرفی قهرمانان و پهلوانان کشور در زمینه‌های مختلف داشته ایم معتقدم هنوز نتوانسته ایم آن طور که باید موفق شویم یعنی خروجی مناسبی نسبت به هزینه‌های انجام شده وجود نداشته است و کار‌هایی هم  که به نتیجه رسیده اغلب به صورت خودجوش بوده ، مانند انتشار کتاب «سلام بر ابراهیم» که حاصل تلاش خانواده شهید هادی بوده است. به طور کل  از آنجا که در حوزه تولید انیمیشن نیز از دهه ۷۰ که شعله‌های آتش جنگ تازه فروکش کرده تابه امروز هیچ کاری در سطح «سلام بر ابراهیم» تولید نشده، از این‌رو می‌توان عنوان نمود، تولید این کار با چنین سطحی بی‌سابقه است.»

 او با بیان اینکه هر روز شاهد گرایش بیشتری از نسل کودک و نوجوان این مرز و بوم به سمت بهره گیری از فضای مجازی هستیم که بواسطه این فضا، مخاطب کودک و نوجوان بیش از پیش در زمره مصرف کنندگان مباحث و کالاهای فرهنگی غرب قرار می‌گیرند ادامه داد: «در مقابل این حجم مصرف از فرهنگ غرب ، هیچ رژیم مصرف و رژیم سلامت مصرف محتوای فرهنگی، برای کودکان و نوجوانان تعریف نشده است. در حالی که کودک امروز قرار است در ۲۰ یا ۳۰ سال آینده به مدیر این کشور تبدیل شود پس باید به جای آشنایی با قهرمانان شیطانی مانند «اسپایدرمن» با قهرمانان و پهلوانان سرزمین خود آشنا شود.»

جلالی با اشاره به اینکه «ما در حوزه تلویزیون برای اولین بار سراغ پهلوانان شهید دفاع مقدس رفتیم و از این منظر نیز کار سلام بر ابراهیم بی‌سابقه است» تأکید می‌کند: «در بحث کیفیت تولیدات، بودجه در نظر گرفته شده برای حوزه فرهنگ، بسیار لاغر و در مقابل انتظار مردم و مسئولان از آن بسیار چاق است! در حالی که کشوری مانند امارات چندی پیش با هزینه 30 میلیون دلاری یک انیمیشن موهن درباره شخصیت پیام اسلام (ص) و بلال حبشی صحابه ایشان تولید کرد که در نهایت تنها ۲ میلیون دلار فروخت که نسبت به هزینه صرف شده یک شکست بود، اما اماراتی‌ها این هزینه را برای تولید انیمیشن انجام دادند  در حالی که پولی که برای ساخت چنین اثری در امارات شد از کل بودجه‌ای که صداوسیما برای تولید انیمیشن در نظر می‌گیرد بیشتر است.»

جلالی با اشاره به کیفیت بالای فنی و هنری مجموعه پویانمایی «سلام بر ابراهیم» می‌گوید: «این کار پویانمایی از حیث قاب‌شناسی، طراحی کاراکتر و کیفیت بصری، بسیار بالاتر از سطح پویانمایی در ایران است، به نوعی که می‌توان آن را مشابه صعود تیم ملی فوتبال به جام جهانی و بالا رفتن از مرحله گروهی دانست. ما در سه دهه گذشته هیچ کار تلویزیونی نداریم که بتواند در سطح کیفی با این کار رقابت کند.»

این کارشناس صنعت انیمیشن ادامه می‌دهد: «اکنون که سلام بر ابراهیم ساخته شده و سطح توقع را بالا برده و استاندارد‌های تازه‌ای را تعریف کرده است، نباید در این مرحله متوقف شود. باید از جبلی رئیس صداوسیما و برمهانی معاونت سیما بخواهیم از تولید چنین کار‌هایی که به معرفی قهرمانان دوران دفاع مقدس می‌پردازد، حمایت کنند. سلام بر ابراهیم از این نظر کار خوبی است که سراغ شهید هادی رفته است که گِل‌مایه یک روایت خوب را در زندگی خود دارد. باید چنین کار‌هایی در صداوسیما ادامه پیدا کند و تقویت شود.»

تصاویر

امتیاز شما