امروز يك شنبه  ۱۸ آذر ۱۴۰۳

گزارشی از استودیوی رادیو اربعین/ به تو از دور سلام...! + فیلم

مشاهده ۶۰۴
۱۴۰۲/۰۶/۰۱- ۱۰:۰۱

راننده اتوبوسی نوشته بود: تا فهمیدم رادیو اربعین آغاز به کار کرده است، کنارِ خیابان پارک کردم، چند قطره اشک ریختم؛ چرا که رادیو اربعین یادم آورد که باید کوله‌بار پیاده‌روی را جمع کنم.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی به نقل از  خبرگزاری تسنیم، حال‌وهوای استودیوی رادیو اربعین با تمام فضاهای استودیویی که تاکنون علاقه‌مندان به رادیو آن را تجربه کردند تفاوت دارد. رادیو اربعین شبکه‌ای است که از پشتِ میکروفون تا صدها و بلکه هزاران کیلومتر آن‌طرف‌تر، می‌تواند مخاطبان را به اعماق مفاهیم مهم نهضت حسینی(ع) وصل کند.

زمانی‌که گویندگان رادیو اربعین پشتِ میکروفون، طنین «یا حسین» را زنده اجرا می‌کنند تا ژرفای عمق تاریخ اسلام واژگان پرمحتوایی شکل می‌گیرد که می‌توانند هرکدام انقلابی بزرگ در هر انسان آزاده‌ای ایجاد کند. ندای "لبیک یا حسین" توسط برنامه‌سازان سوار بر امواج بر دل‌های مؤمنین می‌نشیند و میلیون‌ها نفر آن را با هم زمزمه می‌کند و جلوه آن را در گام‌های پُر از عشق خود به‌سمت حرم عشق ماندگار می‌سازد.

رادیو اربعین برای نهمین سال پیاپی در شب اول ماه  صفر آغاز به کار کرد

«سلام اربعین » با اطلاع رسانی سریع و موقع، راهنمای خوبی برای زائر حسینی است. زهره زمانی در و دیوار استودیوی رادیو اربعین با تو حرف می‌زند، از بغض مادری می‌گوید که دوست دارد همراه با پسر رشیدش عازم راهپیمایی اربعین شود، اما پا درد امانش را بریده و نمی‌تواند.

رادیو , اربعین 1402 , صدا و سیما , کربلا , محرم 1402 , امام حسین (ع) , اربعین ,

از شکوه دختربچه‌ای می‌گوید که اگر پدر داشت، حتماً برایش پیراهن مشکی می‌خرید و با مادرش به زیارت قبر شش گوشه امام حسین(ع) می‌رفت. این استودیو با دیگر استودیوها فرق دارد، از گویندگانش که قبل از اجرا حتماً تجدید وضو می‌کنند تا تهیه‌کننده‌هایی که سخن پایانی‌شان این است: «امیدوارم مردم از من راضی باشند.»

بر سر ورودی استودیو، پرچمی چشم‌نوازی می‌کند که محتوای متن رویش این‌چنین است: «چشم امید میلیون‌ها نفر به اطلاع‌رسانی ما است» عقربه‌ها ساعت 6 صبح را نشان می‌دهد، با اشاره دست بهزاد محمودزاده (تهیه‌کننده)، سید احمدرضا صدر برنامه را آغاز می‌کند.

باورم کن، برایت قصه‌ای تازه دارم، این یک افسانه نیست، اما عاشقانه‌تر از تمام افسانه‌هاست. داستانی که از قلب یأس و مریم‌های قدمگاه بهشت آورده‌ام، تا در کوچه باغ مهتابی قلبت باران ببارد. چترهایت را ببند و گوش کن. بگذار تا در نم‌نم اشک‌های خداوند پاک شوی و عاشق‌تر از هر عاشقی، رو به آسمان زمزمه کنی، الهی دوستت‌دارم.

بهزاد محمودزاده تهیه‌کننده برنامه «سلام اربعین» می‌گوید: اطلاع‌رسانی از گوشه‌های مختلف روند راهپیمایی اربعین در حوزه‌ها، سازمان‌ها و استان‌های مختلف. هر آنچه که دارند انجام می‌دهند، آنچه که اتفاق می‌افتد و کارهایی که برای رفاه بیشتر مسافران اربعین انجام می‌دهند. از مهمترین هدف اصلی برنامه صبحگاهی «سلام اربعین» است.

محمودزاده خاطرنشان کرد: با تمامی ارگان‌ها بنا به ترتیب یا اولویت خاص تماس می‌گیریم. اطلاع‌رسانی می‌کنیم، خبر می‌دهیم و روی خبرها با مسئولین و کسانی که خبرساز موضوع‌اند صحبت می‌کنیم. در تمام حوزه‌ها، سوخت، اتوبوس‌رانی، استاندارها برای موکب‌هایی که قرار داده شده تا مرز یا اتفاقاتی که در عراق، رخ می‌دهد.

پخش دل گفته‌های مردم

او با اشاره به قسمت‌های مختلف برنامه ادامه می‌دهد: برنامه غیر از مداحی‌هایی که دارد، پخش تلفن‌ها و پیامک‌های مردم سهم بسزایی دارد. یعنی ما آزاد می‌گذاریم تا مردم در پویش‌های رادیو اربعین شرکت کنند، حرف‌هایشان را بزنند، دلنوشته‌ها و دل گفته‌هایشان را برای ما می‌فرستند، غیر از آن یکسری آیتم‌های آموزشی داریم از سمت هلال احمر که توصیه‌های ایمنی و توصیه‌های بهداشتی هست. یکسری برنامه‌های آموزشی هست که خود رادیو اربعین تعیین کردند در برابر کارهایی که باید انجام شود، دقت‌هایی که باید در این موضع، صورت بگیرد؛ همه این‌ها را ما روی هم رفته در برنامه پخش می‌کنیم. آیتم‌های مختلفی را هم بنا به موقعیت، بنا به آیتم‌های مذهبی و نیایشی در کنارش پخش می‌کنیم.

محمودزاده در خصوص ارتباط مستمر با مخاطبان ادامه می‌دهد: شاید نکته‌ای که برای مردم جذاب‌تر باشد، پیامک‌های مردم است که می‌گیریم و آن را پخش می‌کنیم، تلفن داریم. از طریق فضای مجازی هم مردم می‌توانند عکس‌ها و متن‌های خودشان و پادکست‌هایشان را برای رادیو اربعین بفرستند.

او درباره انتظار مخاطبان از برنامه «سلام اربعین» گفت: مردم در حال حاضر بیشتر دل گفته و درد و دل دارند. قسمت زیادی از صحبت‌های مردم در این فضا پخش می‌شود. قسمت زیادی هم مردم تماس‌هایشان بابت مشکلاتی است که برایشان پیش می‌آید، یا در خصوص اطلاعاتی است که باید کسب کنند در خصوص ویزا، پاسپورت، اتوبوس، سوخت‌رسانی، مسیرهای حرکت است که به ما ارسال می‌کنند، ما هم سعی می‌کنیم جوابش را از مسئولین در برنامه بگیریم.

رادیو , اربعین 1402 , صدا و سیما , کربلا , محرم 1402 , امام حسین (ع) , اربعین ,

محمودزاده چون هر سال برای رادیو اربعین، برنامه تهیه می‌کند، متأسفانه نتوانسته در راهپیمایی اربعین، حضور داشته باشد و با خنده ادامه می‌دهد: حتماً قسمتم نشده که در راهپیمایی شرکت کنم.

وی معتقد است: تهیه این برنامه متفاوت‌تر از برنامه‌های دیگر رادیوست، حس خوبی دارد؛ آدم احساس می‌کند که مردم کنار دستش ایستاده‌اند، یک نزدیکی خاصی دارد. مردم لطف زیادی به این شبکه دارند.من در شبکه‌های مختلف رادیویی کار کرده‌ام. انصافاً هیچ کدام مثل رادیو اربعین حضور مردم را در کنار خودم احساس نکرده‌ام.

احساس می‌کنم که زائر هستم

امیر جبلی کارشناس برنامه که برای اولین بار است که برنامه‌های رادیو اربعین را اجرا می‌کند، می‌گوید: افتخار دارم که خدمت عزیزان هستم. او در خصوص حسّ و حال خود از اجرای برنامه می‌گوید: احساس می‌کنم که زائر هستم. احساس می‌کنم که روبروی بارگاه حضرت سیدالشهدا(ع) ایستادم و با زائران هستم.

او در خصوص اجرای این برنامه‌ها که تخصصی است ادامه می‌دهد: این رادیو اربعین و این تریبون برای امام حسین(ع) است. هرکسی که عاشق و دلداده امام حسین(ع) باشد، می‌تواند پشت این تریبون صحبت کند هم با زائران هم با امام حسین(ع) اما این رادیو یک فرهنگساز و رفتارساز است که تخصصش با مردم و برای مردم است.

کارشناس این برنامه در خصوص جذب مخاطبان به این شبکه رادیویی گفت: این برنامه در ساعات پرمخاطب، پخش می‌شود. این برنامه برنامه‌ای است که فرهنگ امام حسین(ع)، اندیشه و تفکر امام حسین(ع) از تریبون رسانه به مردم اعلام می‌کند و اظهار می‌کند. همه جوان‌ها همه مردمی‌که عشاق امام حسین‌اند معشوق و دلداده امام حسین(ع) هستند، یقیناً، ناخودآگاه به این رادیو ، متصل‌اند و خودشان دارند به ما این حس و حال اجرا را می دهند.

او در خصوص لحن و بیانش در اجرای برنامه می‌گوید: لحن و بیان اجرای این برنامه لحن و بیانی است که از دل می‌آید، شاید یک رفتاری است که خود امام حسین(ع) به دل آدم می‌اندازد. من خودم وقتی پشت تریبون و پشت میکروفون رادیو اربعین قرار می‌گیرم احساس می‌کنم این برنامه خیلی متفاوت است. من خودم حس اجرا را از نام این رادیو می‌گیرم.

او به مهمترین ویژگی این برنامه اشاره کرد و گفت: این برنامه یک برنامه فصلی هست، برنامه‌ای است که صرفاً در زمان اربعین پخش می‌شود؛ اما این‌قدر این برنامه گیراست که رفتاری را ایجاد می‌کند تا اربعین سال گذشته این انتظار را در دل من به عنوان کارشناس مجری جوانه می‌زند که همچنان انتظار بکشم تا اربعین بعدی که مجدد پشت میکروفون رادیو اربعین بنشینم.

جبلی تصریح می‌کند: من یک بار پیاده‌روی اربعین رفتم. دقیقاً شاید بیش از آنچه که در پیاده‌روی من تجربه کردم، این رادیو حس و حال دارد چون برای مردم است. خود مردم این رادیو را حمایت می‌کنند.

همان شور حسینی را دارم

احسان احمدی که امسال این افتخار را داشته که در بخش ارتباطات با رادیو اربعین همکاری کند، می‌گوید: خیلی خوشحالم که توانستم با رادیو اربعین، همکاری داشته باشم. و در ارتباطاتی که با مخاطبان می‌گیرم، درد و دل‌ها و مشکلات‌شان را گوش می‌دهم، ان‌شاءالله که امام حسین(ع) مراد دل همه ما را بدهد. مخاطبان و همکاران‌مان. ان‌شاءالله که هرچه خیر است، برایمان پیش بیاید. مردم و مخاطبان که صحبت می‌کنند از مشکلات می‌گویند، اگر ما مشکلات را از رادیو پخش کنیم حتماً تأثیر دارد، چون مسئولین شنونده این رادیو هستند و ترتیب اثر می‌دهند. در روند بهبود کیفیت من واقعاً الان همان حس شور حسینی را دارم.چون این حس را از مخاطب دریافت می‌کنم، مخاطبین وقتی با حسّ و حال خاصی، نام امام حسین(ع) را می‌آورند از عاشورا و اربعین صحبت می‌کنند، این حسّ را به ما منتقل می‌کنند.

تجربه‌ای عالی

فائزه مقدم دستیار تهیه که حدود یک سال است، کار هماهنگی را در رادیو انجام می‌دهد، می‌گوید: به عنوان اولین تجربه، کار هماهنگی برنامه «سلام اربعین» را انجام می‌دهم که می‌توان گفت: تجربه خیلی خوب و عالی‌ای است.

او ادامه می‌دهد: هماهنگی میهمان‌های برنامه که بتواند به ما یا به زائرانی که در راه کربلا هستند، اطلاعات بدهد برعهده من است، این میهمان‌ها به زائران امام حسین(ع) اطلاعات می‌دهد و می‌تواند برایشان راهنما باشد و در این راه به آنها کمک می‌کنند، تا آنها بتوانند در این راه سفر راحت‌تری داشته باشند. ما سعی می‌کنیم که اطلاعات مهم و ویژه را در سفرهای اربعین به زائران بدهیم.

فائزه مقدم با اشاره به حسّ و حالش در حین انجام کار می‌گوید: به عنوان اولین تجربه می‌توانم بگویم، حسّ و حالم در این برنامه خیلی با برنامه‌های دیگر فرق می‌کند و با اینکه اولین برنامه است و بایستی صبح زود سر برنامه حاضر باشیم واقعاً یک انرژی فوق‌العاده‌ای با آدم همراه هست. وقتی صبح از خواب بیدار می‌شوی فکر می‌کنی که قرار است سر برنامه بیایی و کاری برای زائران امام حسین(ع) انجام بدهی، خوب است.

زائران حسینی و کارشناسی آب و هوا

دستیار تهیه تأکید کرد: در ارتباطی که سیداحمدرضا صدر (گوینده) با کارشناس هواشناسی خانم رفیعی می‌گیرد، او از آب و هوای کربلا صحبت می‌کند. اینکه مسیری که منتهی به نجف و کربلا می‌شود، در اوایل شب خنک، اما در طول روز بالاست بنابراین بهتر است که زائران حسینی روزها در موکبی استراحت کرده و شب‌ها یا اوایل صبح حرکت کنند.

رفیعی همچنین منطقه تمرجین در پیرانشهر را بهترین شرایط آب و هوایی دانسته و از مسافران حسینی می‌خواهد که به جای شلمچه و خوزستان که بیشترین افزایش دما را دارند، از این منطقه سفر خود را آغاز کنند.

امتیاز شما