امروز پنج شنبه  ۲۹ شهريور ۱۴۰۳
همراه با پویان هدایتی، تهیه‌کننده برنامه«نشان ‌ارادت»
همراه با پویان هدایتی، تهیه‌کننده برنامه«نشان ‌ارادت»

ارادتی بنما تا سعادتی ببری

مشاهده ۸۰۲
۱۴۰۲/۰۶/۱۱- ۱۶:۱۷
تعداد بازدید:802

ارادت به امام‌حسین (ع) علاقه و محبت همراه با احترامی است که در وجود بسیاری از ما از کودکی نهادینه شده‌است و این عشق و ارادت به‌قدری عمیق، ماندگار و تمام‌نشدنی است که نمی‌توان آن را به دین، اعتقاد و اندیشه خاصی محدود کرد یا آن را منحصر به طبقه خاصی دانست، چراکه عرض ارادت به این امام حسین (ع)، هنرمند، ورزشکار، سیاستمدار، کارگر، معلم و... نمی‌شناسد و محال است وقتی نام او و واقعه کربلا به زبان می‌آید، چشمان کسی به یادش تر نشود.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، «نشان ارادت» برنامه گفت‌وگومحوری است که اولین فصلش سال ۱۳۹۶ روی آنتن رفت. این برنامه که حالا دیگر شش‌ساله شده به تهیه‌کنندگی پویان هدایتی در پنج فصل گذشته خود میزبان چهره‌هایی شناخته‌شده از میان بازیگران و فعالان حوزه فرهنگ و هنر، فعالان سیاسی و اجتماعی و ورزشی بوده‌است و اکنون نیز روایت‌های متفاوتی از علاقه و محبت همراه با احترام به حسین (ع) را هر روز حوالی ساعت17:00 روی آنتن شبکه دو می‌برد. فصل ششم«نشان ارادت» در ۳۰ قسمت ۳۰ دقیقه‌ای از بیستم محرم تا اربعین با مشارکت ستاد عتبات‌عالیات، میزبان ارادتمندان به امام حسین (ع) و اهل‌بیت اوست.

میزبان چهره‌های مردمی

پویان هدایتی که بیش از یک دهه تهیه‌کنندگی برنامه‌های مناسبتی را برعهده دارد با اشاره به ویژگی‌های این فصل از برنامه گفت: مفهوم عاشورا و ابراز ارادت به اباعبدالله الحسین (ع) موضوعی است که در زمان و مکان نمی‌گنجد و از زبان هرکسی که بیان شود به دل می‌نشیند. بااین‌حال در پنج فصل قبل، حس افراد از واقعه کربلا و دلدادگی و عرض ارادت به امام حسین (ع) عمدتاً از طریق افراد معروف روایت می‌شد و نگاهمان استفاده از ظرفیت چهره‌های شناخته شده هنری، فرهنگی و ورزشی بود، اما در این فصل روی چهره‌های مردمی مانند نخبگان، پیرغلامان، ورزشکاران، کارآفرینان، خیّرین و مردم عادی مانند موکب‌داران، هیئتی‌های قدیمی و... تمرکز کرده‌ایم.

به گفته این تهیه‌کننده، استفاده درست و بجا از افرادی که قصه‌هایی شنیدنی دارند، تجربه‌ای شیرین برای این برنامه است. این بار به شکل مفصل‌تر به این امر پرداخته‌ایم تا قشرهای مختلف با پوشش مرتبط با شهر و شغل خود مقابل دوربین حاضر شوند.

توجه به عزاداری اقوام

وی در پاسخ به این پرسش که سهم آیین‌ها و مناسک عزاداری اقوام در این برنامه چقدر است، اظهار داشت: بخش زیادی از فصل ششم«نشان ارادت» را به این مهم اختصاص دادیم. شاید دلیل آن مشاهدات کودکی‌ام از مناسک و آیین‌های عاشورایی باشد که در زادگاهم بندر کیاشهر گیلان در ذهنم ثبت شده‌است. از بچگی زنجیر می‌زدم و همراه پدرم کنار مردم شهرمان عزاداری می‌کردم. همان زمان می‌دیدم که تمام مردم این شهر چگونه با زبان و آیین شهرشان ارادت خاصی به این خاندان دارند. ایران سرشار از تنوع فرهنگی است که بخشی از آن در قالب آیین‌ها و مناسک عزاداری اقوام تجلی‌یافته‌است و نگاه همه ما به این مناسک برگرفته از آیین‌های شهرمان است. به همین دلیل در این فصل روی این آیین و مناسک متمرکز شدیم.

هدایتی در توضیح این بخش از برنامه بیان کرد: در هر قسمت، نمایندگان اقوام مختلف ایران با لباس مخصوص هر شهر به برپایی عزاداری با سبک خویش می‌پردازند و هم‌زمان هم یک کارشناس درباره پیشینه و مختصات آن توضیح می‌دهد.

تهیه‌کننده«نشان ارادت» با اشاره به جذابیت و تغییر شکل در این برنامه افزود: در این فصل، بخش‌های برنامه را هم تغییر دادیم. علاوه بر مراسم عزاداری در شهرستان‌ها، گفت‌وگو با صاحبان مشاغل مختلف در محل کارشان، روضه‌های خانگی و مجالس قرآنی، خوانش وصیتنامه شهدا، معرفی فعالیت‌های ستاد بازسازی عتبات‌عالیات در کربلا، مستندهای قدیمی از کربلا و عزاداری‌ها و... را هم در این فصل گنجاندیم.

وی در باره پویش‌های مختلف در این برنامه گفت: در این فصل، پویش«کاشی» را راه‌اندازی کردیم که بر اساس آن، مهمانان و مخاطبان برنامه، در پشت کاشی‌هایی که قرار است در صحن و شبستان بارگاه حضرت زینب (س) نصب شود، نام خود و چند نفر دیگر و یک دل‌نوشته را می‌نویسند. این یک سنت دلنشین است که عتبه‌کارها اسم خود را روی کاشی صحن‌های متبرک می‌نوشتند و حالا دست‌مایه پویش«نشان ارادت» شده‌است. در کنار آن پویش«روضه‌خوانی خانگی و جلسات قرآن خانگی»، پویش «پرچم مشکی در منازل و محل کار»، پویش «خادم نیابتی» و... را نیز داریم.

ارادت و حضور به وسع خود

هدایتی با اشاره به دلیل تداوم این برنامه افزود: به‌هرحال این برنامه با ویژگی‌هایی که دارد توانسته در هر فصل متنوع و متفاوت روی آنتن برود، اما اینکه قالب برنامه به شکلی است که  مهمانان مستقیما با مخاطبان صحبت می‌کنند و بدون هیچ پرده‌پوشی از علاقه و عشقشان به اهل‌بیت (ع) می‌گویند، توانسته توجه مخاطبان، رسانه‌ها و دل‌سوختگان دستگاه امام حسین‌ (ع) را به دست بیاورد و مخاطبان ارتباط خوبی با این برنامه برقرار کرده‌اند.

تهیه‌کننده«نشان ارادت» دلیل قرارگرفتن مجری پشت دوربین را ساختار موردعلاقه مخاطبان دانست و گفت: این شکل بین مخاطبان جاافتاده و از فصل اول مخاطبان ارتباط خاصی با چنین ساختاری برقرار کرده‌اند.

وی افزود: سال‌های پیش اولین‌بار خودم برنامه«حس مشترک» را با این مضمون یعنی برنامه گفت‌وگو‌محور بدون مجری ساختم. در این برنامه هم با حضور سید حسین متولیان و حسین طاهری سعی کردیم ارتباط مهمان با مجری به شکلی باشد که مهمان راحت حرف‌هایش را بزند. این بیان احساسات و خاطرات مهمان‌ها از ایام محرم و صفر برای بینندگان خیلی جالب و اثر‌گذار است. وقتی برنامه‌ای این‌گونه تولید می‌شود و مهمان‌هایی که از جنس مردم هستند خیلی راحت درباره امام حسین (ع) و تأثیر ائمه در زندگی‌شان صحبت می‌کنند و خیلی راحت اشک می‌ریزند و حرف دلشان را می‌زنند، بدین معنی است که توانسته‌ایم برنامه‌ای درخور شأن این مردم تولید کنیم.

هدایتی در پایان با اشاره به تیتراژ و نشان برنامه گفت: تیتراژ آغازین برنامه را به دلیل ارادتی که به استاد محمدعلی کریمخانی و نوحه«مستان همه افتاده و ساقی نمانده»، داشتیم، انتخاب کردیم و تیتراژ پایانی با نام «گره‌گشا» نیز نخستین تیتراژی بود که مصطفی راغب در وصف امام حسین (ع) خواند و به‌نوعی نذر او برای آن حضرت بود که در این برنامه ادا شد. نشان برنامه نیز با هنرمندی محمد روح‌الامین نقش‌بست که آن نیز عرض ارادت این هنرمند به بارگاه امام حسین (ع) بود.

امتیاز شما