امروز چهارشنبه  ۵ مهر ۱۴۰۲
رئیس بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی تاکید کرد:
رئیس بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی تاکید کرد:

مسئولیت رسانه ملی در نمایش عزت و سربلندی مسلمانان

مشاهده ۲۴۳
۱۴۰۲/۰۶/۲۷- ۰۷:۵۳
تعداد بازدید:243

نشست اندیشه‌ورزی شورای فرهنگی رسانه ملی با‌ حضور رئیس بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی، دوشنبه 20 شهریور سال 1402 در جمع مدیران و برنامه‌سازان سازمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، حجت‌الاسلام علی ثقفی در این نشست، نهضت انتظار را در سه فصل تشریح کرد و افزود: ما با سه حلقه امت‌سازی، دولت‌سازی و تمدن سازی روبه‌روییم که هر حلقه تلاش رهبران الهی را برای حاکمیت جامع پایدار و فراگیر تشریح می‌کنند.

رئیس بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی‌با اشاره به حلقه امت‌سازی آن را در سه مرحله تعریف کرد و گفت: حلقه امت‌سازی با ایجاد امت و پیداکردن عناصر مستعد و قوام‌بخشی به آن تا قیام امت برای گرفتن دولت تعریف شده‌است.

حجت الاسلام ثقفی تشکیل حاکمیت دین را بر مبنای گرد هم آوردن پیروان که همان امت هستند دانست و اظهارکرد: این به معنی امت‏سازی برای دولت‌‏سازی و دولت‏‌سازی که همان تشکیل حاکمیت است، برای تمدن‏‌سازی است و در تمام سیره انبیا و اوصیا وجود دارد.  وی ادامه داد: البته در عصر غیبت، یک نکته باریکی وجود دارد و آن این است که این سه حلقه امت‏‌سازی و دولت‏‌سازی و تمدن‌‏سازی، سه حلقه اصلی در دوره امامان ما و معصومین بوده اند. برای رهبران غیرمعصوم، این سه حلقه، سه حلقه تبعی و سه حلقه آماده‏‌ساز برای رسیدن به دوران معصوم هستند.

این استاد دانشگاه با اشاره به خصوصیات نهضت انتظار گفت: این نهضت هفت خصوصیت دارد. اول اینکه دیرین است و از حضرت آدم(ع) تا اکنون رهبری الهی تضمین شده‌ دارد. دوم اینکه این رهبری تضمین‌شده، دائمی است و سومین خصوصیتش این است که هدفمند است و هدفش جامعه‌سازی است. چهارمین ویژگی این نهضت، سلسله متصل رهبری است و انقطاع در آن نیست و اینکه این نقشه راه کلانی دارد که سه حلقه امت‏‌سازی، دولت‏‌سازی و تمدن‌‏سازی را در برمی‌گیرد. وی ادامه داد: شش آنکه نهضت اهداف عینی دارد. شاید سیره ائمه با هم متفاوت بوده، اما تداوم اهداف عینی آن مشهود است و هفتمین خصوصیت رشد فزاینده علمی این نهضت است که دائمی است و هر چه جلوتر می‌آییم مردم آگاه‌تر شده و تحت تأثیر انبیا رشد پیدا می‌کنند.

رئیس بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی‌به الزامات تشکیل امت اسلامی اشاره کرد و گفت: لازمه تشکیل امت اسلامی تحولی ایمانی، گفتمانی و تشکیلاتی است و مهم‌ترین ارکان امت، حوزه و دانشگاه، دستگاه‌های همراه و سایر اقشار هستند و جوانان پیشرو امت و تحولات سه‌گانه هستند.

حجت الاسلام ثقفی به عرصه‌های تحول در انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: تحول در انقلاب اسلامی‌باید ابتدا در مردم ایجاد شود و امت از حال خمودگی به مواجه گر میدان تبدیل شوند.

 تحول در نگاه به خود و جامعه و احساس توانایی و عزت، تحول در نگاه به دین از حوزه مسائل فردی و رسالت دینی به جامعه سازی، انسان سازی و تمدن‌سازی نیز از دیگر عرصه‌های تحول معاصر است.

وی افزود: مسلمان‏‌ها، امروز خواهان پیشرفت و جبران عقب ماندگی هستند. در یک دوره تاریخی، مسلمان‏‌ها به تمدن رسیدند. تمدنی که در قله تمدن‏‌های بشری شکل گرفت و خودش را در جهان نشان داد. در یک مقطعی مسلمان‌‏ها عزت داشتند، مسلمان‏‌ها سربلند بودند و رسانه ملی باید این عزت و سربلندی را به نمایش بگذارد.

حجت‌الاسلام ثقفی گفت: مسلمان‌‏ها در یک حسرت تاریخی به دنبال بازیافتن آن عزت تمدنی و به دنبال پیشرفت هستند و البته مدل پیشرفت غربیِ پیشنهاد شده به مسلمان‌‏ها در چند سده اخیر با ناکامی‌‏هایی همراه بوده و مسلمان‌‏ها متوجه شده‌‏اند که این راه، نمی‏‌تواند اینها را به آن سربلندی و سرافرازی برساند.

رئیس بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی‌با اشاره به مسئولیت صداوسیما برای نشان دادن دولت اسلامی‌گفت: شاخصه دولت اسلامی‌شکل گیری امت اسلامی است که با وحدت کنار هم حکومت اسلامی را سراسری کنند. نقش صداوسیما در امت سازی پررنگ‌تر است و می‌تواند حرف جدیدی در این میان بزند. لازمه این دو مسئله یعنی این میل مسلمان‌‏ها به پیشرفت و بازیابی عزت گذشته و همچنین تکیه بر اسلام برای طی این مسیر، لازمه‌‏اش این است که یک نظام اسلامی در جامعه مسلمان تشکیل بشود. نظام اسلامی آن نظامی است که می‏خواهد حکومتی بر پایه اسلام، آن طور که آن جامعه می‏فهمد و آن طور که مردم آن جامعه می‌‏خواهند تشکیل بدهد.

امتیاز شما