بیست و هفتم شهریور، سالروز درگذشت استاد شهریار، شاعر معاصر ایرانی، روز ملی شعر و ادب فارسی در تقویم ایران نامگذاری شده است.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، «سید محمدحسین بهجت تبریزی» متخلص به «شهریار» در سال 1285 در تبریز به دنیا آمد و 27 شهریور 1367 شمسی درگذشت. شهریار شعرهایی به زبانهای فارسی و ترکی دارد که در قالبهای غزل، قصیده، قطعه و رباعی سروده است. این شاعر ایرانی شاهکارهایی از خود به جا گذاشته است و میتوان به شعر «علی ای همای رحمت» و «آمدی جانم به قربانت» به فارسی و «حیدر بابایه سلام» به ترکی اشاره کرد.
«میرحسین زنوزی»، خوشنویس و کارشناس ادبیات از شاگردان استاد شهریار در تبریز گفت: استاد شهریار ادبیات ایران را با گذشتههای این دیار پیوند زد و در واقع «سعدی» و «حافظ» را در دوران معاصر زنده کرد. این شاگرد استاد شهریار با ذکر این نکته که «شهریار» بحث جدیدی در قالب ادبی امروز پدید آورد، تاکید کرد: جوانان بهتر از همه استاد شهریار را میشناسند، به خاطر اینکه بازگوکننده حرف دل نسل جوان بوده است.
«حسین تورک اوغلو»، شاعر اهل ترکیه نیز گفت: مقام استاد شهریار به عنوان یک چهره شناخته شده در سطح جهان است و اهمیت شناخت مقام استاد شهریار به حدی است که آثار ایشان در مقاطع راهنمایی و متوسطه مدارس ترکیه تدریس میشود. شاعر اهل ترکیه تصریح کرد: استاد شهریار یک الگو و ایدئولوژی خاص در حوزه شعر معاصر ایجاد کرد.
«شهرت سققا»، شاعر اهل کشور جمهوری آذربایجان هم با اشاره به اینکه استاد شهریار از نگاه مردم جمهوری آذربایجان بسیار عزیز و دارای مقام والاست گفت: مردم کشور آذربایجان به دلیل سادگی در زندگی و اشعار عامیانه شهریار، علاقه وافری به وی دارند.
موزه استاد شهریار که همان محل زندگی او در زمان حیاتش در تبریز است، در روز بزرگداشت این شاعر نامی ایرانی میزبان علاقمندان وی و اهل شعر و ادبیات فارسی و گردشگران است. مقبره استاد شهریار هم در کنار 400 شاعر نامی دیگر در «مقبره الشعرا» تبریز قرار گرفته است که یکی از مهمترین اماکن دیدنی و گردشگری شهر تبریز محسوب میشود.https://farsi.iranpress.com/iran-i238263