تاریخچه زندگی عالم و فیلسوف بزرگ ایرانی، حکیم بوعلی سینا در "نابغه همه دوران" برای مخاطبان رادیوهای برون مرزی بازخوانی میشود.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، زندگینامه، اندیشهها و آثار دانشمند بزرگ ایرانی، قرن چهارم و پنجم هجری، حکیم بوعلی سینا در برنامه "نابغه همه دوران" برای مخاطبان خارجی رادیوهای برون مرزی تشریح میشود. در این برنامه رادیویی تلاش شده تا مخاطبان با تحقیقات ابن سینا در بررسی اوضاع سیاسی و اجتماعی عصر خویش به عنوان یکی از مهمترین ادوار تمدن اسلامیکه به عصر طلایی مشهور است، آشنا شوند.
گفتنی است در این عصر، جهان اسلام به ویژه سرزمین ایران شاهد ظهور حکیمان، دانشمندان و ادیبان حاذق و طراز اولی بود که ثمرات اقدامات و آثار ارزشمند آنان تا قرنها بعد از آن تداوم داشته است. درست در همین دوران نابغه ای با نام " حسین بن عبدالله بن حسن بن علی بن سینا"، مشهور به بوعلی سینا یکی از مشهورترین و تاثیرگذارترین عالمان، فیلسوفان و دانشمندان مسلمان ایران وجهان چشم بر جهان گشود که توانست در بیشتر علوم مربوط به دوران خود تحول ایجاد کند و در همه علوم و به ویژه پزشکی مهارت شگرفت و خیره کننده ای داشته باشد و افتخار تمام ایرانیان و جهانیان محسوب میشود. از همین رو امروزه در بسیاری از شهرهای ایران و حتی برخی شهرهای جهان مانند استانبول، نیویورک و بوبینی فرانسه مراکزی درمانی یا آموزشی با نام ابن سینا وجود دارد. همچنین به افتخار او دهانهای را در سمت پنهان ماه با نام "دهانه ابن سینا" نام گذاری کردهاند. سازمان یونسکو نیز هر دو سال یک بار جایزهای را با نام "جایزه ابن سینا" به پیشروان عرصه فلسفه اخلاق و علم اهدا میکند.
برنامه "نابغه همه دوران" در 24 قسمت تولید گروه فرهنگ و معارف اسلامیبه نویسندگی لیدا مکتبی از رادیوهای برون مرزی پخش خواهد شد.