امروز جمعه  ۱۶ آذر ۱۴۰۳
سردبیر «به افق فلسطین» در گفت وگو با مهر:
سردبیر «به افق فلسطین» در گفت وگو با مهر:

مخاطب ما همه اقشار مردم ایران هستند

مشاهده ۴۰۷
۱۴۰۲/۰۸/۱۳- ۱۲:۳۴
تعداد بازدید:407

سردبیر برنامه «به افق فلسطین» از ایده و دلیل ساخت این برنامه گفت که این شب‌ها از تلویزیون پخش شده است.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی به نقل از مهر، «به افق فلسطین» برنامه‌ای است که این شب‌ها از شبکه افق تلویزیون روی آنتن می‌رود؛ برنامه‌ای که تلاش می‌کند با حضور میهمانان مختلف، مساله فلسطین و جنگ در غزه را بررسی کند. مهدی عرفاتی سردبیر برنامه «به افق فلسطین» درباره این برنامه گفت وگو کرده است.

خلأ یک برنامه با محور فلسطین

عرفاتی درباره دلیل ساخت این برنامه به خبرنگار مهر گفت: «به افق فلسطین» در شرایطی روی آنتن رفت که بعد از عملیات طوفان الاقصی و آغاز جنایت‌های رژیم صهیونیستی و نسل کشی مردم غزه، خلأ یک برنامه با محور موضوع فلسطین احساس شد. شاهد بودیم صهیونیست‌ها به موازات عملیات سنگین نظامی، با مشارکت و همراهی رسانه‌های بزرگ دنیا و پلتفرم‌های جهانی، عملیات روانی و جنگ رسانه‌ای پیچیده‌ای را برای انحراف افکار عمومی دنیا و عوض کردن جای شهید و جلاد در دستور کار دارند.
در این شرایط با بررسی ایده‌ها و پیشنهادهای مختلف، تصمیم گرفته شد برنامه‌ای در کوتاه‌ترین زمان روی آنتن شبکه افق برود و فضای اطلاع رسانی، تحلیل و روشنگری در راستای مسأله فلسطین و وقایع اخیر غزه را پیش ببرد.

وی درباره ایده اصلی «به افق فلسطین» تاکید کرد: سال هاست دستگاه تبلیغاتی رژیم صهیونیستی با راه‌اندازی بخش‌های فارسی و نزدیک شدن به مخاطب ایرانی، تلاش می‌کند مسأله فلسطین را در جامعه ایران تضعیف کند. این حربه را در دو مسیر دنبال می‌کند؛ سفیدشویی جنایت اسرائیل با استفاده از ابزار تحریف و دروغ -که تخصص ویژه‌ای در این زمینه دارند- و خط دوم، ایجاد شکاف و اختلاف در جامعه ایران بر سر آرمان فلسطین. با این زمینهٔ ذهنی، و با توجه به جنگ اخیر در غزه، اولین مساله ما در طراحی و تولید «به افق فلسطین» ایجاد و تقویت همگرایی و همصدایی جریان‌ها و چهره‌های مختلف سیاسی و همه اقشار مردم و افکار عمومی مردم ایران بود.

عرفاتی اضافه کرد: ما خواستیم نشان بدهیم هم به دلایل انسانی و اخلاقی و هم منافع ملی کلیت جامعه ایران با آرمان فلسطین همراه است و تنها یک صدا از ایران بلند است؛ آن هم آزادی فلسطین. در همین راستا سعی کردیم با دعوت از چهره‌های متنوع به لحاظ گرایش فکری و سیاسی، این واقعیت را بازتاب دهیم که همه در ایران بر سر مسأله فلسطین اتفاق نظر دارند.

توسعه دایره مخاطب برنامه

وی درباره دعوت از مهمانان متنوع برنامه ادامه داد: ما زبان و ادبیات و فرم و قالب متمایزی را در این برنامه در قیاس با سایر برنامه‌هایی که در این باره ساخته شده بود به کار گرفتیم تا بتوانیم دایرهٔ مخاطب برنامه را توسعه بدهیم. این برنامه حتی آن بخش از جامعه را که نسبت به مساله فلسطین حساسیت ندارند، خاطب خود می‌داند و سعی می‌کند با بررسی همهٔ جانبه و طرح و پاسخگویی، به ابهامات و شبهات موجود پاسخ دهد. از طرفی این برنامه تلاش می‌کند تا با انتخاب زاویه‌دیدهای متنوع و پرداختن به موضوع فلسطین در ساحت‌های گوناگون از جمله سیاست، فرهنگ، تاریخ، ورزش، هنر و ادبیات و… فضای متفاوتی را برای مخاطبانش بسازد. به عبارتی برنامه «به افق فلسطین» سعی می‌کند دایرة‌المعارف فلسطین باشد.

سردبیر برنامه «به افق فلسطین» درباره معیار یک برنامه پربیننده گفت: تنوع، تمایز ایجاد می‌کند. تنوع در محتوا و قالب، تنوع در ادبیات و بیان مسأله، تکثر در میهمانان. اینها همه در کنار هم قاب متمایزی را جلو چشم مخاطب قرار می‌دهد. ما فلسطین را -با همهٔ مختصاتش- به مردم معرفی نکردیم؛ تشریح و تصویرسازی ذهنی از سرزمین فلسطین، فرهنگ، طبیعت، آداب و رسوم، تاریخ این سرزمین برای مخاطب حس ایجاد می‌کند و این احساس اگر شکل بگیرد، در مسأله سیاسی هم همراه می‌شود.

وی اضافه کرد: از دیگر تمایزات «به افق فلسطین» اطلاع رسانی سریع و دقیق، تحلیل میدان و دسترسی به منابع خبری در کانون رویداد است. استفاده از ظرفیت خبرنگار در غزه، جنوب لبنان و سایر نقاط درگیری و روایت‌گری بی‌واسطه اتفاق‌ها که هر شب روی آنتن شاهد آنیم، برنامه را زنده و پویا می‌کند. «به افق فلسطین» تنها برنامه رسانه ملی است که با امکانات اس‌ان‌جی (تسهیلگر ارتباط زنده) در غزه، رویدادها را به‌لحظه گزارش می‌کند.

عرفاتی ضمن تشکر از حمایت و پشتیبانی صداوسیما افزود: این برنامه چون در زمانی محدود و بدون پیش تولید ساخته شد حتماً اشکال‌هایی دارد که تلاش می‌کنیم در طول مسیر با مشورت گرفتن از نخبگان و صاحب نظران آن را در مسیر درست پیش ببریم و با هم‌افزایی با همه مجموعه‌های مختلف اعم از مدیریت صدا و سیما و شبکه افق، گستره مخاطب را توسعه دهیم و از این برنامه به عنوان تجربه‌ای تازه برای جذب مخاطب در تولید سایر برنامه‌ها استفاده کنیم.

امتیاز شما