نشست تخصصی فلسطین و غزه در روایت آخرالزمانی با حضور مصطفی امیری، پژوهشگر مرکز تخصصی مهدویت و نویسنده کتاب مارقة الروم در تالار ادارهکل پژوهشهای اسلامی رسانه با حضور اندیشمندان، پژوهشگران و کارشناسان دین و رسانه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، امیری در ابتدای جلسه به بیان حوادث کشورهای «عصر ظهور» در مثلث «کوفه، مکه و قدس» پرداخت و از «فتنه طولانی شام با محوریت سوریه»، «سناریوی آینده عراق و تأثیر بر امنیت شیعه»، «نقش ایران و انقلاب زمینهساز»، «مسئله فلسطین و نابودی اسرائیل قبل یا بعد از ظهور» و «حوادث عربستان» بهعنوان کانون تحولات سال ظهور سخن به میان آورد.
این کارشناس دینی به تبیین پیشگویی غیبی قرآن در «سوره روم» درباره جنگ محور شیعی با «مارقة الروم» همپیمان «یهود بنیاسرائیل» پرداخت که مطابق سوره اسرا، قبل از ظهور در فلسطین، جمع میشوند و مجاهدان مسلمان، آنها را مجازات میکنند.
طبق احادیث، این جنگِ سرنوشتساز، با محوریت مسجدالاقصی است که سرانجام با پیروزی جبهه حق، مؤمنان وارد بیتالمقدس خواهند شد. نویسنده این کتاب گفت، مارقة الروم، آخرین نشانه فتنه شام قبل از ظهور و آخرین علامت قبل از خروج سفیانی به منزله ورود بخشی از غربیها برای اثرگذاری در صحنه تحولات فتنه شام با حضور نظامی در منطقه رمله (نزدیک بیت المقدس) در فلسطین است. «منطقه رمله» از اسامی قدیمیبرای مناطقی در نزدیکی بیت المقدس است.
امیری تأکید کرد که مباحث آیندهپژوهی مهدوی با تکیه بر هشدارهای حدیثی در تراث مهدوی و مبتنی بر قوانین و سنن تخلفناپذیر الهی است لذا بسیار قابل اعتماد خواهد بود. البته باید به نکته بسیار مهمی توجه کرد و آن اینکه: احادیث مهدویت، بهویژه حوادث منتهی به نشانههای حتمی ظهور، قطعههای مختلف یک «پازل واحد» محسوب میشوند و نباید جدا از هم بررسی شوند و اگر مستقل از یکدیگر بررسی شوند، نتایج واقعی و مطلوب حاصل نخواهد شد؛ زیرا اگر به بررسی تنها یک نشانه ظهور بسنده کنیم، ممکن است به این نتیجه دست یابیم که این نشانه در گذشته و تاریخ واقع شده و یا ممکن است شبیه آن در آینده به طور متعدد تکرار شود. اما اگر مجموعه علامتها و نشانهها را به عنوان قطعههای مختلف پازل واحد توجه کنیم، به نتیجهای واقعیتر دست خواهیم یافت.
کتاب مارقة الروم توسط انتشارات کتاب جمکران در سال 1402 به چاپ رسیده است و در دسترس علاقهمندان به مباحث مهدوی است