امروز سه شنبه  ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
تأکید رئیس رسانه ملی در آیین اختتامیه جشنواره رسانه‌ای صبح:
تأکید رئیس رسانه ملی در آیین اختتامیه جشنواره رسانه‌ای صبح:

صحه‌گذاری جشنواره صبح بر بلوغ رسانه‌ای مشهود در تولیدات معاونت برون‌مرزی صداوسیما

مشاهده ۱۱۷۲
۱۴۰۱/۱۲/۲۲- ۱۵:۵۳
تعداد بازدید:1172

آیین اختتامیه جشنواره «رسانه‌ای صبح» با حضور پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی؛ ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه؛ حسین روزبه، معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ احمد نوروزی، معاون برون‌مرزی و جمعی از دیگر معاونین سازمان صداوسیما، همچنین مدیران، کارکنان و برنامه‌سازان معاونت برون‌مرزی رسانه ملی در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما، یکشنبه ۲۱ اسفند برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، رئیس رسانه ملی در آیین اختتامیه نخستین دوره جشنواره رسانه‌ای صبح، با مرور ابعاد و زوایای جنگ شناختی اخیر دشمنان علیه ملت انقلابی ایران و تأکید بر ناکامی توطئه‌های ایشان، از برگزاری نخستین دوره جشنواره رسانه‌ای صبح، به‌منزله آوردگاهی مبین بلوغ رسانه‌ای مشهود در تولیدات معاونت برون‌مرزی صداوسیما تجلیل کرد. جبلی بلوغ رسانه‌ای شبکه‌های برون‌مرزی صداوسیما را عنصری مهم و برجسته در تجمیع ظرفیت‌ رسانه‌های بین‌المللی ایران و جبهه مقاومت برای ناکام گذاشتن توطئه‌های فرهنگی دشمنان خواند.

رئیس سازمان صداوسیما در ابتدای سخنانش با اشاره به صحبت‌های جدید معاون دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا گفت: معاون ترامپ با بیان اینکه ما ایران بدون اسلام و ایران بدون توانایی هسته‌ای می‌خواهیم، ماهیت این جریان را به‌خوبی روشن کرد.

به گفته جبلی، برخلاف رئیس جمهورهای پیشین آمریکا که اغراضشان را در لفافه بیان می‌کردند، جریان حاکمه سال‌های اخیر آمریکا، دشمنی خود را به صراحت با جمهوری اسلامی ایران بیان می‌کنند و آنچه را به زبان می‌آورند که سال‌ها به‌دنبالش بوده‌اند. اکنون دشمنان ما به صراحت می‌گویند ما ایران بدون اسلام و بدون توانایی هسته‌ای می‌خواهیم و این صراحت تکلیف ما را با دشمنانمان روشن کرده‌ است.

               

تداوم دشمنی از جنگ سخت به جنگ نرم

 وی با تأکید بر بنیان و اساس جنگ نرم افزود: هدف دشمنان ما این است که داشته‌های‌مان را از ما بگیرند تا فراموش کنیم چه هستیم، چه داریم و در فرهنگ ایرانی چه عناصری اندوخته‌ایم. این اساس جنگ نرم است.

رئیس رسانه ملی جنگ نرم را ناامیدکردن و نشان دادن چشم‌انداز و افق تیره به مردم دانست و اظهار کرد: جنگ نرم یعنی خود را فراموش کردن، یعنی نسبت به آینده و داشته‌ها و افتخاراتمان مردد باشیم.

جبلی تصریح کرد: کسانی که در فضای آثاری چون «بدون دخترم هرگز»، «پرسپولیس» و «سیصد» تلاش می‌کنند واقعیت‌های ایران را تحریف کنند، همانند کسانی‌اند که در شبکه‌های ماهواره‌ای برای تضعیف ایران تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به تداوم خصومت دشمنان انقلاب و رفتار آنها در فریب افکار عمومی دنیا، گفت: این‌ها همانانی‌اند که در مقطعی با در اختیار گذاشتن تسلیحات و تجهیزات پیشرفته نظامی جهان به فرد دیوانه‌ای مانند صدام بها دادند و در مقابل، ما را حتی از داشتن سیم خاردار هم محروم کردند و امروز هم بدترین تحریم‌ها را علیه ما اعمال می‌کنند.

رئیس رسانه ملی ادامه داد: امروز افرادی فخر حقوق بشر به ما می‌فروشند و به ما رهنمود می‌دهند چه کنیم و چه نکنیم که در یک انفجار، 72 نفر از مسئولین کشورمان را به شهادت رساندند، رئیس جمهور و نخست وزیر آن دوره را ترور کردند و ۱۷ هزار نفر شهید ترور حاصل رفتارهای آنان است. در همین حال، اکنون برای از بین بردن حافظه تاریخی ما نسبت به آن جنایات می‌کوشند. مثال روشن این تناقض رفتاری در آن است که هم‌زمان، در حالی جنگ اقتصادی را بر دولت تحمیل کرده و رسماً می‌گویند شدیدترین تحریم‌ها را علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه می‌دهیم تا کمر نظام اسلامی‌بشکند، به ما می‌گویند شما در توهم هستید.

مواجهه ایران با جنگ اقتصادی و شناختی

جبلی با اشاره به تدارک جنگ گسترده اقتصادی علیه ایران اظهار کرد: جبهه متحد دشمنان ایران، پس از جنگ سرد به سراغ حربه تحریم‌ آمدند. جنگ اقتصادی به راه انداختند و می‌خواستند با تحریم کمر ما را بشکنند. از طرف دیگر، می‌خواستند ما را ناامید کنند و حتی گفتند که شما تنها هستید و هیچ دوستی در دنیا ندارید و هیچ کشوری نمی‌خواهد همراهتان باشد.

وی با اشاره به سربلندی ایران در جنگ سخت و اقتصادی عنوان کرد: همان‌گونه که نتیجه جنگ سخت تحمیلی این شد که ایران که از ساده ترین نیازهای نظامی مانند سیم خاردار محروم بود، امروز به قدرت بلامنازع و درجه یک نظامی و دفاعی در دنیا تبدیل شده‌ و اکنون از جمله قطب‌های توان پهپادی و موشکی در جهان است و تمام نیازهای دفاعی و نظامی خودش را برآورده می‌کند؛ دشمنان ما در جنگ اقتصادی کنونی نیز راه به جایی نمی‌برند.

 جنگ ترکیبی، شیوه جدید مقابله دشمن با ملت ایران

جبلی جنگ ترکیبی را شیوه جدید مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران خواند و بیان کرد: اکنون ما با ترکیبی از این جنگ‌ها روبروییم. ترکیبی از جنگ سخت، جنگ اقتصادی و فرهنگی و در جدیدترین شکل آن جنگ شناختی پیش روی ماست.

رئیس رسانه ملی با اشاره به ناکام ماندن دشمنان در دشمنی با نظام جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: دشمن وقتی در جنگ نظامی‌به نتیجه نرسید، میدانش را عوض کرد؛ کمااینکه اکنون نیز اگر در جنگ اقتصادی و فرهنگی موفق می‌شد، سراغ شیوه جدیدی از نبرد که جنگ ترکیبی است، نمی‌آمد.

جبلی عبور از فتنه سه ماهه با بهانه قراردادن جایگاه و شأن زنان را که در فصل پاییز رخ داد، برهه‌ای سخت توصیف کرد و گفت: در همین زمان می‌گفتند ما مذاکرات را کنار گذاشتیم که نظام به سلامتی از آن عبور کرد و بار دیگر دشمنان را در این مسیر ناکام گذاشت.

انسجام ملی و تجمیع ظرفیت‌ها

وی انسجام ملی را رمز موفقیت در همه این عرصه‌ها دانست و گفت: توجه به ظرفیت‌های نظام و انسجام ملی رمز پیروزی ما در این عرصه خواهد بود.جبلی در ادامه در بخش دیگری از سخنانش گفت: خوشبختانه شناسایی و تجمیع ظرفیت‌ها رمز موفقیت در جنگ‌های پیشین بود.

لزوم بسیج ظرفیت‌ها و استفاده از طرح‌های نوآورانه

وی با اشاره به جنگ نابرابر رسانه‌ها گفت: رسانه‌های برون‌مرزی صداوسیما در مسیر روشنگری و تبیین و بیان واقعیت‌ها و ایجاد جبهه‌ها و فضاهای جدید، به‌دنبال شبکه‌سازی و استفاده از ظرفیت‌ها هستند.

رئیس رسانه ملی با اشاره به برپایی جشنواره رسانه‌ای صبح گفت: شبکه‌های برون مرزی، آثار و طرح‌های بسیار بلند پروازانه و نوآورانه‌ای را به جهان عرضه می‌کنند و جریان‌سازی‌های قابل توجهی را ایجاد کرده اند و بلوغ حوزه برون مرزی برای ایجاد شبکه‌ها، ظرفیت‌ها و امکانات جدید کاملاً مشهود است.

جبلی در ادامه برگزاری مستمر جشنواره رسانه‌ای صبح را ضروری دانست و با آرزوی بالندگی و تاثیرگذاری بیشتر آن، خواستار بسیج ظرفیت‌ها و استفاده از طرح‌های نوآورانه در راستای جریان سازی هرچه مؤثرتر  رسانه ای در معاونت برون مرزی صدا و سیما شد.

رئیس رسانه ملی در پایان تصریح کرد: بلوغ رسانه ای در معاونت برون مرزی صدا و سیما نقشی مهم و برجسته در استفاده از ظرفیت‌های رسانه ای برای ناکام گذاشتن توطئه‌های فرهنگی دشمنان دارد.

کنشگری و میدان‌داری برای روایت‌های جایگزین

احمد نوروزی معاون برون مرزی سازمان در حاشیه جشنواره رسانه‌ای صبح گفت: یکی از نقاط عطف تاریخ افول سلطه آمریکایی و یکجانبه گرایی ناشی از آن است.

               

وی افزود: جهان چند قطبی امروز بیش از هر زمان یک واقعیت عینی است و بدیهی است که نظام سلطه با کلیه امکانات تلاش می‌کند تا از شکل‌گیری نظم نوین جهانی جلوگیری کند.

معاون برون مرزی با اشاره به برگزاری این جشنواره درست در روزی که اولین تلویزیون بین المللی غیر فارسی زبان ایران همزمان با تجاوز آمریکا و متحدانش به عراق و اشغال این کشورافتتاح شد بیان کرد: رسانه‌های معاونت برون مرزی در سازمان صدا و سیما تلاش می‌کنند تا با مبنا قرار دادن دو اصل راهبردی کنشگری و میدان‌داری امکان بروز روایت‌های جایگزین را محقق سازند.

نوروزی افزود: با آنچه گفته شد جشنواره‌ رسانه ای صبح محلی است برای قدردانی و معرفی آثار و افرادی که در کمک به تحقق نظم نوین جهانی در حال نقش آفرینی هستند.

وی همچنین با اشاره به بیستمین سالگرد شهادت‌ راشل کوری گفت، شهید راشل کوری نشان داد که مبارزه‌ با ظلم و تجاوزگری ملیت و دین نمی‌شناسد و به جهت آرمان‌های مشترک‌ انسانی تا پای جان باید مبارزه‌ و فداکاری کرد
 
معرفی برنامه‌ها و برنامه سازان فاخر

ابراهیم علی برزی دبیر جشنواره رسانه‌ای صبح نیز در کلیپی که برای حاضران پخش شد، عنوان کرد: ایده جشنواره صبح متعلق به احمد نورورزی است و با دستور او مقدمات این جشنواره فراهم شد.

             

وی افزود: اواخر مهر ماه سازوکار را فراهم و در آبان ماه ۱۴۰۱ فراخوان آن را منتشر کردیم. همچنین سه کمیته رادیو، تلویزیون و فضای مجازی، کمیته‌هایی بودند که برای همکاران در شبکه‌های برون مرزی تشکیل شد و کمیته ایده‌های نو برای برنامه‌سازان و هنرمندان فعالیت خود را آغاز کرد که در مجموع ۵۷۰ اثر در این چهار کمیته و بخش ایده‌های نو در جشنواره صبح شرکت کرده‌اند.

علی برزی هدف از برپایی این جشنواره را ایجاد رقابت و افزایش پویایی میان برنامه سازان معاونت برون مرزی و همچنین تکریم و قدردانی از هنرمندان دست‌اندرکار در تولیدات رسانه‌ای در این معاونت عنوان کرد.

دبیر جشنواره رسانه‌ای صبح با اشاره به جایزه ویژه این جشنواره گفت: هرکس ادعای دفاع و حمایت از ارزش‌های اسلامی دارد، در دفاع از مردم مظلوم فلسطین می‌بایست ثابت قدم باشد. از این رو جشنواره رسانه‌ای صبح در حمایت از ایده‌های تولید برنامه‌های متنوع در حمایت از مردم فلسطین، جایزه ویژه خود را به این امر اختصاص داده‌است.

برگزیدگان کمیته ایده‌های نو

برگزیده بهترین موشن گرافی، موشن‌گرافی «فضایل» از شبکه ماهواره ای المعارف و حامد حکاکیان، نماینده این شبکه.

برگزیده بهترین نماهنگ و کلیپ، محمد حسن قاسم برای نماهنگ «اَلشّهرُ الفَضیل» از شبکه المنار لبنان

برگزیده بهترین ویدئوبلاگ و پادکست، بر اساس شاخصه‌های کیفی جشنواره، اثری شایسته دریافت جایزه نبود؛ اما به دلیل ساختار خوب برنامه «عَقَرقوف» از شبکه العراقیه کشور عراق، سیدعباس رحیم محمد

برگزیده بهترین مستند، مستند «گلوله باران» از ایران، ساخته جناب آقای حسین مؤمن.

برگزیدگان کمیته فضای مجازی

برگزیده بهترین وب سایت، ضمن قدردانی از وب سایت خبرگزاری ایران پرس، به وب سایت شبکه پرس‌تی‌وی تعلق گرفت.

بهترین پادکست، ضمن قدردانی از پادکست تولیدی رادیو چینی، جایزه بهترین پادکست تقدیم به احمد شیرزادیان از خبرگزاری ایران‌پرس تعلق گرفت.

در بخش بهترین وب‌ویدئو تولیدی، ضمن تشکر از همکاران عزیزمان در رادیو چینی، جایزه بهترین وب‌ویدئو به زهره دوستی از رادیو روسی اهدا شد..

در بخش بهترین موشنگرافی، ضمن قدردانی از موشن‌گرافی تولیدی شبکه العالم، جایزه بهترین موشن‌گرافی به رضا مؤمنی از خبرگزاری ایران‌پرس اهدا شد.

در بخش معرفی بهترین فعالیت در فضای شبکه‌های اجتماعی، ضمن قدردانی از همکاران شبکه هیسپان‌تی‌وی، جایزه بهترین شبکه اجتماعی در مجموعه معاونت برون‌مرزی، به حامد اکبری از شبکه پرس‌تی‌وی تعلق گرفت.

برگزیدگان کمیته آثار رادیویی

در بخش معرفی بهترین برنامه ترکیبی رادیویی، ضمن قدردانی از برنامه «گل افروز» از رادیو دری، این جایزه به برنامه «تاجُ الشّعرا»، از رادیو آران تعلق گرفت.

در بخش معرفی بهترین برنامه ساده رادیویی، ضمن قدردانی از برنامه «اسلام، انتخاب من» از رادیو سواحیلی، این جایزه به برنامه «ایران از نمای نزدیک» از رادیو انگلیسی ساخته عاطفه عرفان تعلق گرفت.

 در بخش معرفی بهترین بخش خبری رادیویی، ضمن قدردانی از بخش خبری فلسطین از رادیو فلسطین، این جایزه به برنامه خبری «حَصادُ الظَهیرَه» و داود نقاش از رادیو عربی تعلق گرفت.

 در بخش معرفی بهترین گزارش خبری رادیویی، ضمن قدردانی از گزارش فلسطین از رادیو فلسطین، این جایزه به گزارش «جشنواره انار حلبچه» از رادیو کردی تعلق گرفت.

در بخش معرفی بهترین مستند رادیویی، ضمن قدردانی از برنامه مستند رادیویی «یاشاماق حسّی» از رادیو آران، این جایزه به مستند «سوروتیک» از رادیو ترکمنی تعلق گرفت.

در بخش معرفی بهترین آرم، آنونس و میان برنامه، ضمن قدردانی از میان برنامه «زخمه» از رادیو پشتو، این جایزه به فاطمه فاطمی، برای میان برنامه «حقی که آرزوست» از رادیو دری اهدا شد.

 در بخش معرفی بهترین متن رادیویی، این جایزه به فهیمه ثَری، برای متن «حقیقت و مجاز» اهدا شد.

در بخش معرفی بهترین برنامه گفتگو محور، این جایزه به برنامه «جَوله الاُسبوع» از رادیو فلسطین تعلق گرفت.

برگزیدگان کمیته برنامه‌های تلویزیونی

در بخش معرفی بهترین نماهنگ، ضمن قدردانی از نماهنگ «پدر» ساخته شبکه آی‌فیلم عربی، این جایزه به نماهنگ «سرود ملی» از شبکه آی فیلم فارسی و امیر تاجیک اهدا شد.

در بخش معرفی بهترین معرفی برنامه، ضمن قدردانی از آنونس برنامه «پرونده فلسطینی» از شبکه هیسپان‌تی‌وی، این جایزه به آنونس برنامه «زوم روم» از شبکه العالم سوریه تعلق گرفت.

در بخش معرفی بهترین زبانگردانی و دوبله، ضمن قدردانی از دوبله سریال «کیمیا» از آی‌فیلم انگلیسی، این جایزه به محمد فریدونی برای دوبله سریال «نون خ» از شبکه سحر کردی اهدا شد.

 در بخش بهترین مسابقه تلویزیونی ضمن قدردانی از مسابقه تلویزیونی «اِنُّ لِلمُتقینَ مَفازا»ی شبکه الکوثر، این جایزه به محسن کرمی‌برای مسابقه تلویزیونی نواهنگ از آی‌فیلم2 تعلق گرفت.

 در بخش معرفی بهترین برنامه ترکیبی، ضمن قدردانی از برنامه ترکیبی «14 اینچ » آی‌فیلم فارسی، این جایزه به برنامه «حَراف» از شبکه العالم سوریه و امیر کاظمی اهدا شد.

 در بخش معرفی بهترین برنامه مستند گزارشی، ضمن قدردانی از برنامه «پیشه‌وران» از شبکه سحر افغانستان، این جایزه به ابوطالبی برای برنامه «انبیاء در سرزمین ایران» از شبکه الکوثر تعلق گرفت.

در بخش معرفی بهترین برنامه گفتگو محور ضمن قدردانی از برنامه «زوم روم» از شبکه العالم سوریه، این جایزه به برنامه «اَلوَجهُ الآخَر» ازشبکه الکوثر اهدا شد.

در بخش معرفی بهترین بسته خبری، ضمن قدردانی از بخش خبری شبکه پرس‌تی‌وی، این جایزه به بخش خبری «مشروح» شبکه هیسپان‌تی‌وی شهرام ذوالفقاری اهدا شد.

 در بخش معرفی بهترین گزارش خبری، ضمن قدردانی از گزارش خبری «فرش‌بافی» از سحر افغانستان، این جایزه به گزارش خبری جانی میلر از شبکه پرس‌تی‌وی اهدا شد.

در بخش معرفی بهترین برنامه مناسبتی و رویدادمحور، ضمن تشکر از برنامه «عیدانه» از سحر کردی، این جایزه به برنامه «پنج دقیقه؛ شاهچراغ» از شبکه هیسپان‌تی‌وی و فهیمه اسماعیل پور تهیه‌کننده و کارگردان این اثر اهدا شد.

در بخش معرفی بهترین مستند محض، ضمن قدردانی از مستند «زندگی در میان پرچم‌های رنگی» از شبکه پرس‌تی‌وی، این جایزه به بهروز نورانی پور برای مستند «دختران باد» از شبکه سحر تعلق گرفت.

 جایزه بهترین اثر نمایشی، به سریال نمایشی «گیل دخت» به تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی، از اداره کل تولیدات نمایشی معاونت برون‌مرزی تعلق گرفت.

جایزه بهترین پوشش خبری تلویزیونی، به حسام عبدالسلام زیدان از شبکه العالم برای پوشش زنده خبر زلزله در شمال سوریه تعلق گرفت.

جایزه ویژه فلسطین، ضمن تشکر از مستند «داستان ساحل شرقی»، ساخته محمدهادی نعمتی از ایران، این جایزه به برنامه «فلسطین؛ محرمانه‌زدایی‌شده» از شبکه پرس تی وی به تهیه‌کنندگی دیوید میلر اهدا شد.

 در پایان این مراسم نیز از سید محسن معصومی، پدر شهید گرانقدر، سید فریدالدین معصومی، از شهدای فاجعه تروریستی شاهچراغ قدردانی شد.

آلبوم تصاویر خبر را اینجا ببینید

ویدئوها

امتیاز شما