امروز يك شنبه  ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳

شبکه‌های برون‌مرزی قربانی جدید سیاسی‌بازی!

مشاهده ۴۷۱
۱۳۹۹/۰۳/۲۵- ۰۹:۰۲

به رسانه ملی همان گونه که از نامش پیداست باید نگاهی فرا سیاسی، فراجناحی و فراگروهی داشت. رسانه ملی از سوی نظام ماموریت دارد که نسبت به تنویر افکار عمومی در قبال اخبار و وقایع اقدام کند.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی خبرگزاری دانشجو در گفت‌وگویی سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس رسانه و تحلیلگر مسائل غرب آسیا به موضوع قطع پخش شبکه‌های برون‌مرزی به علت بدهی ارزی پرداخته است در این مطلب می‌خوانید:

مدتی پیش بود که خبر قطع پخش شبکه الکوثر توسط شرکت ماهواره‌ای یوتل‌ست و همچنین قطع پخش شبکه سحر از روی ماهواره ‌پاک‌ست به دلیل بدهی‌های انباشته سازمان صداوسیما به این شرکت های ماهواره‌ای خبرساز شده بود که با این اتفاق امکان دسترسی مخاطبان در کشورهای عربی منطقه در غرب آسیا و شمال آفریقا به شبکه الکوثر و  صدها میلیون مخاطب به شبکه سحر اردویی در منطقه شبه‌قاره قطع شده است و طی این مدت نه تنها اخباری مبنی بر تلاش مسؤولان دولتی برای حل مشکل و تامین ارزی این شبکه‌ها منتشر نشده است بلکه خبرهای ناگواری مبنی بر احتمال قطع سایر شبکه‌های برون مرزی صداوسیما به خاطر انباشت بدهی‌های ارزی به شرکت های ماهواره ای به گوش میرسد که با عدم تخصیص نیافتن بودجه ارزی از سوی دولت به رسانه ملی این اتفاق محتمل خواهد بود.
سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس رسانه و تحلیلگر مسائل غرب آسیا در این خصوص تاکید کرد: صدای انقلاب اسلامی و مقاومت از طریق شبکه‌های برون مرزی به خارج از کشور منتقل می‌شود و باید به این شبکه‌ها، نگاهی فراجناحی داشت.
سیدرضا صدرالحسینی با بیان این مطلب افزود: نظام جمهوری اسلامی تصمیم گرفته که صدای انقلاب و مقاومت را توسط سازمان صداوسیما و شبکه‌های برون مرزی اش به خارج از کشور منتقل کند و اگر این نگاه استراتژیک برای رسانه ملی لحاظ شود، به طور قطع بودجه و اعتبارات مورد نیاز آن نیز تامین و پرداخت می‌شود.
وی با اشاره به قطع شبکه الکوثر و کانال اردوی شبکه سحر از ماهواره‌های یوتل ست و پاکست خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از پیام انقلاب اسلامی و مقاومت توسط این دو رسانه برای مخاطبان فرامرزی تبیین می‌شد و تاثیر قطع برنامه‌هایشان بر جبهه رسانه ای مقاومت غیرقابل انکار است.
صدرالحسینی ادامه داد: از سوی دیگر این شبکه‌ها بسیاری از واقعیات کشورهای تحت پوشش رسانه ای خود را به ایران انتقال می دهند و خبرگزاری‌های داخلی می توانند از این اطلاعات و داده‌ها بهره ببرند.
این کارشناس حوزه مقاومت با تاکید بر این که قطع پخش شبکه بین المللی الکوثر و کانال اردوی شبکه سحر از ماهواره‌ها همراه با آسیب های جدی است، گفت: قطع ناگهانی برنامه‌های یک رسانه ای حرفه ای باعث از دست رفتن مخاطبانش می‌شود و جذب دوباره این مخاطبان، چندین برابر بیشتر از جذب اولیه شان زمانبر است.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد مسئولان ذیربط باید طوری عمل می‌کردند که پخش این شبکه‌ها قطع نمی‌شد و حاالا هم باید با اقدام عاجل و بدون فوت وقف باید درصدد وصل مجدد آنها بربیایند.
به اعتقاد این تحلیلگر مسائل غرب آسیا، با توجه به تعدد رسانه‌ها و ظهور رسانه‌های نوین، جذب مخاطب در شرایط کنونی برای همه رسانه‌های منطقه ای به نسبت سال های گذشته بسیار دشوارتر است. به خصوص که باید انرژی زیادی برای بازگرداندن مخاطبان این رسانه‌ها صرف کرد.
صدرالحسینی تاکید کرد: به رسانه ملی همان گونه که از نامش پیداست باید نگاهی فرا سیاسی، فراجناحی و فراگروهی داشت. رسانه ملی از سوی نظام ماموریت دارد که نسبت به تنویر افکار عمومی در قبال اخبار و وقایع اقدام نماید و با یک نگاه جامع، صحیح ترین و دقیق ترین تحلیل ها را به مخاطبان عرضه کند. این ماموریت با همین اهداف و رسالت ها به شبکه‌های برون مرزی محول شده است.
وی خاطرنشان کرد: چنین ماموریتی آنقدر خطیر و بزرگ است که باید در ورای دولت، گروه‌ها و احزاب باشد. به طور قطع، وجود شبکه‌های برون مرزی برای نظام جمهوری اسلامی ضرورت داشته که نسبت به ایجاد این شبکه‌ها اقدام نموده است. از این منظر، جایگاه رسانه ملی، معاونت برون مرزی و شبکه‌هایش بی بدیل است.
این کارشناس حوزه مقاومت با تاکید بر حفظ شبکه‌های برون مرزی عنوان کرد: همه مسئولان، سازمان‌ها و نهادهای مرتبط باید در حفظ شبکه‌های برون مرزی سازمان صدا و سیما تلاش کنند و به وظایف شان در این خصوص عمل نمایند.

امتیاز شما