غذاهای پاییزی در فرهنگ مردم، موضوعی است که رادیو فرهنگ چهارشنبه 3 آذر در برنامه «هفت کوچه» مطرح می کند.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، برنامه «هفت کوچه» امروز به موضوع غذاهای پاییزی در فرهنگ مردم اختصاص یافته است.
روزی روزگاری در این پهنه سرسبز هستی، دستان هنرمند زنانی صبور، قوتی با عطر طبیعت در میان انبوهی از دیوارهای خشتی و گلی مطبخ خانههای قدیمی تدارک می دیدند و آن را با عشق بر سر سفرههای مهربانی میگذاشتند. دود مطبخ خانههای قدیمی در گوشه حیاط های بزرگ و کنار دیوارهای کاهگلی، سرما را از جان ساکنان بیرون میبرد و آنها را با اشتیاق به کار کردن دعوت میکرد.
غذاهایی که در گذشته طبخ میشد، علاوه بر داشتن خواص طبیعی، انرژی زا هم بود و برای هر فصل غذاهای ویژه همان فصل پخته میشد.
در زمان قدیم سعی میشد از مواد طبیعی و میوه و سبزیجات هر فصل در پخت مواد استفاده شود. در فصل پاییز، انواع و اقسام آش ها و غذاهای آبدار طبخ میشد. به دلیل همین تدبیری که قدیمیها در پیش گرفته بودند، از ویتامینها و پروتئینهای مختلف بهره مند میشدند و بیماری کمتر به سراغ آنها می آمد. به همین منظور سعی میشد تا از میوههای مخصوص هر فصل یا خشکبار آن در هر غذایی استفاده شود.
علاقه مندان می توانند برنامه «هفت کوچه» را ساعت ۱۶ به تهیه کنندگی سیدهادی موسوی نژاد از گروه جامعه رادیو فرهنگ دریافت کنند.