امروز چهارشنبه  ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
دردیدارمعاون صدای رسانه ملی با معاون پژوهش و فنآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری
دردیدارمعاون صدای رسانه ملی با معاون پژوهش و فنآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری

تأکید براهمیت پژوهش وتبیین توفیقات پژوهشی کشور

مشاهده ۴۹۱
۱۳۹۹/۰۷/۰۹- ۱۶:۳۹
تعداد بازدید:491

معاونت صدای رسانه ملی و معاونت پژوهش و فنآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، حمید شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی در دیدار با رحیمی معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با ببیان اینکه رادیو موظف است افتخارات پژوهشی در جمهوری اسلامی را رسانه ای کند گفت: این پژوهش ها در دهه‌های اخیر فاصله ما را با استانداردهای جهانی بسیار کم کرده است و در برخی موضوعات بطور جدی پیشرفت کرده ایم.

 وی ادامه داد: گاهی اوقات برای اینکه این افتخارات را به زبان مخاطب نزدیک کنیم تا مخاطب آن را بپذیرد، نیازی به مبالغه نداریم تا مخاطب بهتر و راحت تر آن را باور کند. معاون صدای رسانه ملی با بیان اینکه به حکم وظیفه در رسانه این افتخارات کم و بیش معرفی شد گفت: اما اگر بخواهیم حق مطلب را ادا کنیم باید یک کار مشترک صورت بگیرد. ما واقعا نیازمندیم تا دوستان وزارت علوم متناسب با برداشتی که مردم از این دستاوردها دارند به رسانه اطلاعات درست و منسجم بدهند. انصافا دستاوردهای علمی‌که در کشور بدست آمده یک سرمایه است که باید رسانه ای شود.

 شاه آبادی باتأکید براینکه در رادیو معرفی دستاوردهای پژوهشی کشور را در دستور کار قرار دادیم گفت: ارتباط رادیو با مردم و زبان عام آنها بسیار نزدیک است واز این رو

ما می توانیم برای معرفی دستاوردها انتخاب کنیم کدام دستاورد به درد مخاطبان رادیو می خورد. شاید در خیلی از حوزه‌ها دستاوردهای زیادی داشته باشیم، امادبرخی دستاوردها بسیار ملموس تر هستند و در مخاطب احساس غرور ایجاد می‌کنند که خیلی متفاوت است. اگر ما این دستاوردها را معرفی کنیم تبیینش در حوزه کاری شماست.

شاه آبادی با تاکید بر این که تبیین دستاورد باید برای مخاطب ملموس باشد گفتک ما دو نوع دستاورد داریم که به آنها بپردازیم، یکی دستاوردهای آماری و اطلاعاتی و برخی دستاوردهای ملموس که مردم باید همه چیز را در مورد آن بدانند.

وی افزود: در بخش مقالات هم می توانیم با هم همکاری داشته باشیم. اینکه کدام مقالات محتوا و چکیده اش قابل تبیین و لمس برای مردم است بر عهده وزارت علوم است ودر این مسیر به ما کمک کنید تا به نقطه کانونی و مد نظر برسیم. معاون صدا گفت: وزن پژوهش در برنامه‌های رادیویی کمکی است که معاونت پژوهش وزارت علوم می تواند به ما بکند.

شاه آبادی با اشاره به تولیدات روزانه رادیو گفت: ما با ۱۶ شبکه سراسری روزانه ۳۸۴ ساعت برنامه تولید می‌کنیم و ۹۰۰ عنوان برنامه و در هر هفته بیش از ۳۸۰۰ قسمت برنامه روی آنتن می رود. دوز پژوهشی این برنامه‌های باید بالا برود .

 وی با تأکید براینکه برنامه سازی جریان ساز وهدفمند نیازمند یک اقدام دو طرفه است گفت: مخاطب رادیو وقتی ببیند هر روز بر غنای محتوایی برنامه‌ها افزوده می‌شود و ارجاعات معتبری دریافت می‌کند و مهمانان برنامه‌ها شخصیت های معتبری هستند با برنامه ارتباط بر قرار می‌کنند.

شاه آبادی با اشاره به سامانه بیان گفت: اقدامات ویژه ای برای سامانه بیان ( سامانه کارشناسان) انجام گرفته اما هنوز به مرحله نهایی نرسیده است. ولی ما برای اینکه اعتماد کامل پیدا کنیم به کارشناسان وارتباط با این سامانه و مجموعه نیازداریم. وی افزود: اگر روی حوزه‌های کوتاه مدت تمرکز کنیم در فضای مجازی هم می توانیم فعالیت کنیم. امروز واحد های تولید و تصویری معاونت صدا فعال هستند و تقریبا همه برنامه‌های مابازنشر جدی در صفحات فضای مجازی دارند و می توانیم از دل برنامه‌ها، برنامه‌های منتخبی را استخراج کنیم. این فضا خودش دستمایه معرفی برنامه‌ها در شبکه خبر و سایر شبکه‌ها خواهد بود، یعنی اگر ما امروز روی ۱۰۰ دستاورد معین تمرکز کنیم و کارهای PSA و کارهای در غالب ساختارهای نوین و مستندهای روایی بسازیم و درظرف قابل قبول شنونده قرار بدهیم، قابل پخش از سیما هم خواهد بود معاون صدا ابراز امیدواری کرد: امیدواریم با کمک یکدیگر بتوانیم بخش قابل توجهی از دستاوردهای پژوهشی و نوآورانه کشورمان را معرفی کنیم، زیرا باعث امید مردم می‌شود.

مقالات علمی ما تا به امروز دو درصد مقالات جهان را شامل می‌شود

رحیمی معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری هم در این دیدار گفت: امروز جمهوری اسلامی حرکتی زیر پوستی در مسیر فناوری و پژوهشی دارد. وی با یاداوری ینکه بعد از انقلاب حدود ۲۰۰ هزار دانشجو داشتیم، اما از سال ۶۸ و دو دهه بعد این جمعیت به ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر رسید گفت: دنیا یک باره متوجه شد که ایران چه پیشرفتی کرده است. قبل از انقلاب در دانشگاه‌ها بسیار کمبود داشتیم. از سال ۷۴ نظام علمی‌کشور به پژوهش اهتمام بیشتری کرد. مقالات بین المللی ما قبل از انقلاب زیر ۵۰۰ عدد بود. در کم تر از دو دهه تولید مقالات علمی ما تا به امروز دو درصد مقالات جهان را شامل می‌شود.

 وی با تأکید بر اینکه در سال های اخیر سومین کشوری هستیم که نرخ رشد کیفی مقالات را داریم گفت: در سال ۸۲ و ۸۳ برای اولین بار مفهوم مرکز رشد و پارک علم و فناوری وارد برنامه سوم توسعه کشور شد و امروز به مرحله ای رسیده ایم که ۴۳ پارک علم و فناوری وابسته به وزارت علوم در کشور داریم.

رحیمی افزود: به نظرم افتخار آمیزترین حوزه نظلم جمهوری اسلامی همان پژوهش و فناوری آن است. طبق آمارهای بین المللی در زمینه مقالات پژوهشی در رده پنجم قرار داریم که برای همه جهان تعجب بر انگیز است.

وی در پایان یادآور شد باید همه برای شناساندن این توفیقات به مردم کمک کنیم تا در جریان این فرهنگ علمی قرار بگیرند. همچنین باید برای تربیت خبرنگاران تخصصی پژوهشی و فناوری تلاش کنیم تا افرادی تربیت کنیم که روی موضوع سوار باشند.

دراین دیدار تفاهم نامه همکاری بین معاونت صدای رسانه ملی و معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری منعقد شد.

امتیاز شما