امروز چهارشنبه  ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳

پیش بینی و طراحی رسانه استانی در 23 محور پیرامون فرهنگ سازی و آموزش مصرف بهینه آب

مشاهده ۹۷
۱۴۰۲/۱۰/۲۶- ۱۰:۵۰

محسن نصر پور مدیرکل صداوسیمای خراسان رضوی در جمع فعالان پویش "مشهد دوستدار آب" با ابراز امیدواری پیرامون همکاری‌های متقابل دستگاه‌های متولی و رسانه‌ها در نجات آب و بهبود وضع موجود با توجه به حضور ده‌ها میلیون زائر که در فصول مختلف به مشهد مشرف میشوند ابراز امیدواری کرد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، محسن نصر پور مدیرکل صداوسیمای خراسان رضوی در جمع فعالان پویش "مشهد دوستدار آب" از پیش بینی و طراحی رسانه استانی در 23 محور موضوعی پیرامون فرهنگ سازی و آموزش مصرف بهینه آب خبر داد.

نصرپور با اشاره به نقش سه گروه فعالان عرصه فرهنگ عمومی مردم، نخبگان و مقامات و مسئولان درمحور موضوعی آب نقش بارز نخبگان و توجه عموم مردم به نظر و رفتار های آنان که در نتایج نظر سنجی‌ها حاصل شده هماهنگی‌های اجرایی در تسهیل کار و جلب همکاری‌ها را خواستار شد .

نصرپور به معطلی یک ونیم ساعته گزارشگر در پشت سد طرق و ناکامی در تهیه گزارش خبری اشاره و لزوم معرفی کارشناسان زبده و کار آشنا را تقاضا کرد تا به وقت تولیدات رسانه ای از نظر و دیدگاه آنان بهره گیری شود.

نصر پور میزان تولیدات صداوسیمای خراسان رضوی در موضوع آب را 1700 دقیقه طی 9 ماه سالجاری اعلام و روحیه مطالبه گری برای احقاق حقوق عامه را در موضوع آب مهم دانست.

در این نشست همچنین پیرامون تخصیص بودجه کافی برای بهسازی شبکه توزیع آب مشهد، رفع نگرانی از مردم بابت معضل خشکسالی، امید آفرینی جهت بهبود اوضاع بارشی و  فرارسیدن ترسالی‌های آینده و هم زمان ترویج فرهنگ مصرف بهینه و آموزش های شهروندی پیرامون نجات آب در پایان الزامات رسانه ای و تلاش گسترده همه تشکل ها و دستگاه‌های اجرایی استان برای رفع کمبود های احتمالی بحث و تبادل نظر شد.

در ادامه مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: در سال زراعی گذشته کل بارندگی در مشهد، حدود ۹۲ میلی متر بوده که نسبت به دوره آماری بلند مدت حدود ۶۰ درصد کاهش یافته است.

اسماعیلیان با بیان اینکه سدها بخش قابل توجهی از تامین آب شرب مشهد را بر عهده دارند، گفت: آب مشهد از طریق سدهای طرق، کارده، ارداک و دوستی تامین می‌شود که در سال گذشته تقریبا ورودی نداشتیم و شرایط بسیار کم سابقه ای برای خراسان رضوی به لحاظ بحران آبی به وجود آمده است.

او گفت: با اینکه سه ماه از سال آبی امسال یعنی از ابتدای مهر تا کنون می‌گذرد کل بارندگی در این مدت ۱۸ میلی متر و این رقم در دوره آماری بلند مدت ۴۲ میلی متر بوده است و کاهش ۵۷ درصدی بارندگی‌ها را نشان می دهد.

مدیرعامل آب و فاضلاب مشهد با بیان اینکه سال گذشته خراسان رضوی رتبه اول خشکسالی را در کشور داشت، گفت: سال آبی جاری نسبت به سال آبی ۱۴۰۱ که شرایط بسیار سختی را گذراندیم، شرایط بحرانی تری را دارد.

اسماعیلیان گذر از بحران آبی را با دو شرط قابل تصور دانست و گفت: با مدیریت مصرف و اجرای طرح های تامین آب امید داریم شرایطی فراهم شود تا در تابستان سال آینده اگرخشکسالی تداوم پیدا کرد بتوانیم با کمترین خسارت از این بحران عبور کنیم‌.

عضو هیات مدیره شبکه سمن‌های محیط زیستی خراسان رضوی هم گفت: بیش از ۸۸ درصد مصارف آب خراسان رضوی وابسته به آب های زیرزمینی است که در این بین چاه‌ها نقش ۷۵ درصدی دارند.

فشایی با بیان اینکه شکل گیری منابع آب زیر زمینی وابسته به بارندگی‌های سالانه است، گفت: خشکسالی ۴ سال اخیر به تدریج در مشهد و خراسان رضوی شرایط بحرانی را ایجاد کرده است به طوری که در سال آبی گذشته یعنی از ابتدای مهرماه ۱۴۰۱ تا ابتدای مهر ۱۴۰۲ در سطح استان بیش از ۴۸ درصد و در مشهد حدود ۷۰ درصد کاهش بارندگی داشته ایم.

او با اشاره به اینکه ورودی آب به سدهای استان صفر است، گفت: طبق آمار وزارت نیرو و شرکت آب منطقه خراسان رضوی که اخیرا منتشر شده، در پایان پاییز ۱۴۰۲ در سال آبی جدید خراسان رضوی همچنان درگیر خشکسالی است.

عضو هیات مدیره شبکه سمن‌های محیط زیستی خراسان رضوی گفت: باتوجه به ۳۸ درصد کاهش بارندگی نسبت به متوسط بلند مدت در خراسان رضوی و تداوم بحران آبی، ذخیره سدهای استان ۶ درصد است.

فشایی سازگاری با اقلیم را تنها راه چاره دانست و گفت: شناسایی و کنترل مصرف افرادی که به صورت مجاز از منابع آبی بهرمند می‌شوند، شناسایی و پلمب منابع غیرمجاز آب مانند حفر چاه‌ها در باغ ویلاها و کنترل مصرف آب توسط خود مردم تنها راهکار موجود برای برون رفت از بحران آبی است.

تصاویر

امتیاز شما