دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ برای وزارت ارتباطات جنبههای اقتصادی زیادی دارد، گفت: این باند قابلیت استفاده سریع در این ایام را ندارد.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، در حالی که چند ماهی است وزارت ارتباطات از هر ابزاری از جمله فضاسازی رسانهای برای در اختیار گرفتن باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز در اختیار رسانه ملی استفاده میکند، ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی و دبیر شورای عالی فضای مجازی در گفتوگویی تصریح کرد: در موضوع اختلاف میان وزارت ارتباطات و سازمان صدا وسیما در خصوص فضای فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز، ورود نکردیم. البته تاکنون از ما خواسته نشده است که به این بحث ورود کنیم. در این زمینه وزارت ارتباطات از کانالهای مجلس و سایر کانالها این قضیه را پیگیری کرده است.
وی در این گفتوگو درباره ادعای وزارت ارتباطات مبنی بر اینکه در صورت آزادسازی باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ کیفیت اینترنت از جمله در بخش آموزش در فضای مجازی ارتقای شگرفی پیدا خواهد کرد، گفت: فکر نمیکنم موضوع «شبکه شاد» ارتباطی با فرکانس داشته باشد. چرا که میزان ترافیک اینترنتی که «شبکه شاد» میتواند اشغال کند، بسیار ناچیز است. در همین حال عمده بهره برداری از این شبکه، روی اینترنت ثابت خانگی انجام میشود و مربوط به شبکه موبایل نیست. دانش آموز برای استفاده از این شبکه باید در خانه مستقر باشد و لذا نیاز است که از اینترنت خانگی استفاده کند. این درحالی است که موضوع فضای فرکانسی مربوط به توسعه شبکه موبایل است. به همین دلیل ارتباط موضوع فرکانس با پروژه «شاد» برای من مشخص نیست.
فیروزآبادی در پاسخ به اینکه هفته گذشته معاون وزیر ارتباطات، اعلام کرد که در صورتی که فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ را صدا و سیما به این وزارتخانه دهد، وزارت ارتباطات اینترنت دانش آموزان را روی شبکه «شاد» رایگان میکند، تصریح کرد: فکر نمیکنم ایشان اختیاراتی داشته باشند و احتمالاً در مصاحبهای که داشتند سهوالکلام بوده است. شاید به عنوان جایزه این مسئله را مطرح کردند. اما آنچه که مسلم است اینکه وزارت ارتباطات به شدت خواهان این است که این باند فرکانسی را در اختیار داشته باشد.
وی افزود: اگر این فرکانس به وزارت ارتباطات واگذار شود، جنبه اقتصادی وسیعی برای این وزارتخانه خواهد داشت.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در همین حال، تاکید کرد: باید دید برنامه وزارت ارتباطات برای استفاده از این باند چیست. چون بحثهایی مطرح است که اصلاً آمادگی تکنولوژیکی در دنیا برای این فرکانس به اندازه کافی ایجاد شده است یا خیر و آیا بازار آن به اندازه کافی رونق خواهد گرفت یا نه. چرا که بحث استفاده نسل پنجم ارتباطات (۵G) روی این فرکانس مطرح است و نسل پنجم در دنیا هنوز اقتصادی نشده و نیاز به زمان دارد. بنابراین هنوز برای تصمیم گیری اینکه این باند فرکانسی در کجا باشد و نحوه استفاده از آن چگونه باشد، فشار زمانی نداریم و زمان وسیعی داریم که میتوان روی آن کار کارشناسی کرد و تصمیم دقیقتری بگیریم.
فیروزآبادی در پاسخ به اینکه وزیر ارتباطات با توجه به اختلالات اینترنت در ایام کرونا، موضوع باند فرکانسی را مطرح کرده و معتقد است که با در اختیار گرفتن این فرکانس، میتواند مشکل فعلی سرعت اینترنت را حل کند؟ گفت: این بحث چند سالی است که مطرح است، اما به دلیل اقبالی که مردم روی اینترنت و فضای مجازی دارند و اینکه استفاده از موبایل در ایام کرونا توسعه پیدا کرده است، فرصتی فراهم شده تا وزارت ارتباطات از موضع قویتری این مطلب را مطرح کند.
وی همچنین در برابر این پرسش که پس نمیتوان گفت فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ در این بحران میتواند برای حل مشکل اینترنت، کارساز باشد؟ تصریح کرد: این باند فرکانسی به هیچ وجه به این سرعت نمیتواند در مدار قرار گیرد.
منبع گفتوگو: خبرگزاری مهر