امروز جمعه  ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
تهیه‌کننده برنامه «خط سوم»:
تهیه‌کننده برنامه «خط سوم»:

«خط سوم»، جسارت شکستن تابوهای زنانه را دارد

مشاهده ۵۴۰
۱۴۰۲/۰۷/۲۳- ۱۱:۱۶
تعداد بازدید:540

از ابتدای امسال مسائل زنان با نگاهی دقیق و کارشناسانه زیر ذره‌بین برنامه«خط سوم» قرار گرفته است. سازندگان این برنامه تلاش می‌کنند به ابعاد مختلف مسائل زنان بپردازند و از دریچه‌های مختلفی به آن بنگرند. بازنمایی سیمای زن ایرانی و تلاش برای نمایش جایگاه واقعی‌اش به عنوان اهداف«خط سوم» قابل ذکر است تا جایی که می‌خواهد به سکوی مطالبه‌گری حوزه زنان و خانواده تبدیل شود.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، یزدان ملک‌آبادی، تهیه‌کننده برنامه«خط سوم» شبکه دو سیما در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی صداوسیما با بیان اینکه پخش این برنامه از بهار سال ۱۴۰۲ آغاز شده، تصریح‌ کرد: ۲۴ قسمت ابتدایی به‌صورت تولیدی در حوزه زنان و خانواده روی آنتن رفت و از قسمت بیست و پنجم به‌صورت زنده پخش شد.

وی افزود: محورهای موضوعی مختلفی از مسئولیت اجتماعی گرفته تا حیا و عفاف را در مد نظر داشتیم و به مسائل زنان در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی پرداختیم. وی با اشاره به اینکه سحر دانشور، سردبیر و کارشناس مجری برنامه است، گفت: فصل اول برنامه  چندی پیش به اتمام رسید و فصل دوم نیز از اوایل مهر به روی آنتن رفته‌است.

 تلاش برای رسیدن به یک دائره‌المعارف محتوایی در حوزه زنان و خانواده

تهیه‌کننده برنامه«خط سوم» با تأکید بر اینکه بنا داریم در حوزه زنان و خانواده به یک دایره‌المعارف محتوایی برسیم، عنوان کرد: در این سال‌ها به بسیاری از مسائل مهم و جدی که زنان در کشور ما دارند پرداخته نشده و به ‌بیان‌دیگر گویی به این نقاط نوری تابانده نشده‌است. یکی از رسالت‌های برنامه توجه به همین مسائل و نقاط تاریک‌مانده است.  ملک‌آبادی ادامه داد: به‌عنوان‌مثال به موضوع کنشگری زنان در جامعه و زیست اجتماعی آن‌ها به علت  نگاه سنتی قالب، کم‌تر ورود شده و  بعضاً بازنمایی درستی صورت نگرفته‌است.

رسالت«خط سوم» این است که ضمن نشان دادن جایگاه زن در کشور اعلام کند که زن خانه‌دار یک رسالت اجتماعی دارد و او به‌نوعی شاغل است و شغل او از مشاغل مهم کشور است. وی اضافه کرد: در واقع نگاهمان به زن، سنتی نیست که برمبنای آن بخواهیم بگوییم حتماً زن باید خانه‌دار باشد. البته از آن‌سو، نگاه فمینیستی هم نداریم، بلکه نگاه ما نگاه جریان سومی است که حضرت آقا فرمودند و براساس آن ما باید به الگویی سوم برای زن برسیم. عنوان برنامه یعنی «خط سوم» نیز برگرفته از همین رویکرد است. ما قائل به جریان زن کنشگر اجتماعی و پایبند به خانواده هستیم.

تهیه‌کننده برنامه«خط سوم» با اشاره به اینکه فکر اولیه برنامه از سوی گروه خانواده شبکه دو مطرح و به سفارش آن‌ها ساخته شد، گفت: پرداختن به«زن و خانواده» از رسالت‌های گروه خانواده شبکه دوم سیما بوده‌است و به حوادث اخیر مربوط نیست.

 زنان، ستون محکم خیمه انقلاب

ملک‌آبادی تأکید کرد که باید به مسائل زنان به‌عنوان یک مسئله حساس و یک ستون جدی و محکم خیمه انقلاب اسلامی‌پرداخته‌شود. زنان ما نقشی جدی در جریان سازی اجتماعی دارند و لزوماً فقط کارمند و کارپرداز نیستند، بلکه جریان‌ساز هستند و این جریانات می‌تواند از روضه‌های خانگی و تربیت فرزند باشد تا سطحی که رئیس انجمن کارگران کشور یک خانم است و جایگاهی کاملاً مردانه را اداره می‌کند. پس این نقش‌ها نقش‌هایی مؤثر، جدی و اساسی هستند. وی با بیان اینکه با توجه به اینکه برنامه ما گفتمانی است در فصل اول مخاطب خوبی داشتیم گفت: لازم است دو سه فصل از این برنامه پخش شود تا به قوام و ثبات برسد و به سکویی برای مطالبات زنان تبدیل شود. ما آینده را این‌گونه می‌بینیم که برنامه ما سکویی برای مطالبات زنان باشد.

 خط سوم، سکوی مطالبه‌گری حوزه زنان و خانواده

 تهیه‌کننده برنامه«خط سوم» افزود: ما در پی مخاطب عام زنان هستیم و بسته به موضوع، مخاطب ما مشخص می‌شود. این عرصه جدیدی است که رسانه ملی تاکنون کم‌تر به آن پرداخته است و نگاه ما به حوزه زنان عمیق‌تر است و  همان‌طور که گفته شد به سکوی مطالبه‌گری حوزه زنان و خانواده تبدیل خواهدشد و معتقدیم با یک نگاه بلندمدت، برنامه«خط سوم» به برنامه‌ای مورد اعتماد برای مردم بدل می‌شود.

 بازنمایی جایگاه واقعی زن ایرانی

ملک‌آبادی در باره جایگاه زن در رسانه ملی گفت: نیاز به ساخت چنین برنامه‌هایی در حوزه زنان همچنان وجود دارد. حوزه زنان به‌عنوان نیمی از بدنه جامعه که تحصیل‌کرده و کنشگر هستند حتماً باید موردتوجه باشد. اگر به نقاط تاریکی از این حوزه که نقش‌آفرین هستند نور تابانده شود جایگاه واقعی زن ایرانی نمایانگر می‌شود. 

وی اضافه کرد: «خط سوم» جایگاه زن ایرانی در انقلاب اسلامی، اتفاقات اجتماعی، دانشگاهی و اندیشکده‌ای را نشان می‌دهد. پرداختن به توفیقات زنان می‌تواند امیدی به جامعه تزریق و برای دختران جوان الگوسازی کند. ما بانوان موفق تحصیل‌کرده و کنشگری داریم که مادرند. مثلاً در برنامه ما خانم دکتری بوده که چهار بچه داشته‌است یا خانم دکتری که فرزند معلول داشت و در ارتباط با خانواده‌هایی که فرزند معلول دارند صحبت کرد. او یک الگوست که به جایگاه معاون وزیری رسیده‌است و با اینکه دختر معلول دارد او را با خود همه‌جا می‌برد و نقش مادری هم دارد. این خانم می‌تواند الگویی درجه ‌یک برای مرد و زن ما باشد که در سخت‌ترین شرایط نتیجه‌بخش‌ترین زندگی را داشته‌است. 

تهیه‌کننده برنامه«خط سوم»  به ساخت بخش‌های متنوع در برنامه به‌منظور پرهیز از شعارزدگی و تکراری شدن این برنامه اشاره کرد و گفت: علاوه براین، مجری ما، فقط مجری نیست، بلکه کارشناس است و وقتی با مهمان‌ها وارد گفت‌وگو می‌شود خودش صاحب‌نظر است و خط نگهدار نیست. موضوعاتی که در برنامه انتخاب می‌کنیم تماماً بدیهی است مثلاً ما به مسائل عوام‌گرایانه که کف اجتماع است، نپرداخته‌ایم، یا اگر به مسئله حجاب ورود کرده‌ایم از نگاه عفیفانه بودن این ماجرا بوده‌است. همچنین اگر به مسئله فرهنگ و سینما پرداخته‌ایم آمده‌ایم سریال«روزی روزگاری» و نقش زنان را در آن پررنگ کرده‌ایم.

 ممیزی نداشته‌ایم

 ملک‌آبادی با اشاره به اینکه ما اصلاً ممیزی نداشته‌ایم و مطالب جدی خود را گفته‌ایم و در برنامه‌های پیش رو هم این اتفاق خواهد افتاد، اظهار کرد: در حوزه محتوا دچار ممیزی نشده‌ایم و شبکه با ما همراهی کرده‌است که شاید در قالب رویکرد تحولی جدید سازمان هم بگنجد. «خط سوم» جسارت لازم را برای شکستن تابوهای زنانه دارد و ما با همین هدف برنامه را پیش می‌بریم.

تهیه‌کننده برنامه«خط سوم» تصریح کرد: البته جسارت همیشه مقابل دولت بودن نیست، بلکه مقابل نحوه نگرش و زیست هم هست. درجایی که لازم باشد با تیغ جدی نقد پیش می‌رویم. بعضی جاها نقد نیست، گفتن محاسن است و انداختن نور در تاریکی‌هایی است که به دلایل مختلف بیان نشده‌است. مثلاً تشکیلاتی داریم به اسم تشکیلات مادرانه و چند هزار نفر در آن فعال هستند و کسی نمی‌داند که تشکیلات زنانه خودجوش غیردولتی چه جریان‌سازی جدی فرهنگی در جامعه و خانواده ایجاد می‌کند. برنامه ما فقط نقد یا مچ‌گیری نیست، بلکه در خیلی از موارد باید محاسن گفته شود.

ملک‌آبادی در خاتمه اضافه کرد: امید ما این است که بتوانیم جایگاه واقعی زنان کشورمان را به مردان و زنان کشور نشان دهیم و این نگاهی که تا به الآن در باره زنان وجود داشته‌است تغییر یابد و زنان کشور که در تمام مناسبات ۲۰۰ ساله اخیر نقش‌آفرینی کرده‌اند به‌صورت صحیح و درست بازنمایی شوند.

 

امتیاز شما