امروز جمعه  ۲۰ مهر ۱۴۰۳
ارزیابی مثبت نمایندگان مجلس از اقدامات رسانه ملی در پیشگیری از انتشار ویروس کرونا
ارزیابی مثبت نمایندگان مجلس از اقدامات رسانه ملی در پیشگیری از انتشار ویروس کرونا

تاثیر بالای رسانه ملی در آگاهی‌بخشی عمومی نسبت به کرونا

مشاهده ۱۵۴۳
۱۴۰۱/۱۱/۰۲- ۱۰:۰۰
تعداد بازدید:1543

نزدیک به سه سال از شیوع کرونا می‌گذرد؛ ویروسی که هنوز سایه شومش بر سر انسان‌هاست. ایران نیز از جمله کشورهای درگیر با ویروس بود که فرازونشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشت. کرونا گرچه ویروس سخت و ناشناخته‌ای بود، با همت و عمل جهادی متخصصان در حوزه‌های مختلف به‌خوبی مهار شد و می‌توان گفت ایران جزو کشورهایی است که عملکرد مطلوبی در خصوص ویروس کرونا داشته‌است.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، در مدت شیوع ویروس کرونا در کنار نهادهای دیگر، رسانه ملی نقش مهمی در مدیریت و مهار بیماری کووید ۱۹ در کشور داشته و در این زمینه همچنان در خط مقدم ایستاده‌ است. در خصوص نحوه عملکرد صداوسیما در مواجهه با بحران‌ها و حوادث غیرمترقبه نظیر کرونا با برخی از نمایندگان مجلس گفت‌وگو کرده‌ایم.

 تخصیص اعتبارات لازم به صداوسیما

حسینعلی شهریاری،  رئیس کمیسیون بهداشت و درمان

 وی که عضو ستاد ملی مقابله با کرونا هم هست با قدردانی از صداوسیما گفت: رسانه ملی در دوره‌های قبلی کرونا همکاری بالایی داشت و مهم‌ترین منبع خبری در دسترس مردم بود که در آن اطلاعات کاملی راجع به بیماری، راه‌های مقابله با آن و واکسیناسیون سراسری ارائه می‌شد و مردم عوارض بیماری را توسط صداوسیما رصد می‌کردند. 

وی با بیان اینکه از آغاز شروع بیماری کرونا صداوسیما با دعوت از کارشناسان و مسئولانی که در این زمینه تخصص داشتند در حال ارائه گزارش به مردم بودیم، خواستار ادامه این روند در رسانه ملی شد و خاطرنشان کرد: صداوسیما دانشگاه ملی است که می‌تواند به ارتقای سطح سواد سلامت برای تمام بیماری‌ها از جمله کرونا کمک شایانی کند و با توجه به حضور رئیس سازمان در ستاد ملی کرونا  قطعاً دستورهای لازم را در این خصوص ارائه می‌دهند که باید تشکر و قدردانی بکنیم.

شهریاری با بیان اینکه تاکنون هیچ بودجه‌ای برای پیشگیری از حوادث غیرمترقبه به صداوسیما اختصاص نیافته‌است، گفت: به عنوان رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، تخصیص اعتبار لازم به صداوسیما برای پیشگیری از حوادث غیرمترقبه را در برنامه هفتم توسعه و همچنین  بودجه سال 1402 کل کشور از دولت و مجلس پیگیری و مطالبه خواهم‌کرد.

 صداوسیما در خط اول بحران

مهدی عیسی زاده،  رئیس کمیسیون اجتماعی

 

او با بیان اینکه صداوسیما به عنوان رسانه ملی، توانست با اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی به‌موقع و آموزش‌های لازم مردم را از این بیماری و رعایت مسائل بهداشتی آگاه کند و اضطراب ناشی از شیوع این بیماری را کاهش دهد و به طور کلی در آموزش سبک زندگی در ایام شیوع بیماری کارنامه موفقی داشت.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه شنیده‌ها حاکی از این است که موج هشتم کرونا آغاز شده، گفت: از صداوسیما که همچنان در خط مقدم بحران ایستاده‌ است انتظار داریم مردم را مطلع کند که در این روزها برای پیشگیری از این بیماری چه اقداماتی انجام دهند و بدانند این پایان کار نیست و بی توجهی و توقف هشدارهای رسانه‌ای می‌تواند به عادی انگاری وضعیت در جامعه منجر شود و باید همچنان زنگ هشدار در رسانه ملی تا ریشه کنی کامل این بیماری برای مردم  و جامعه نواخته شود.

 اعتماد مردم به داده‌های رسانه ملی

سید محمد پاک مهر، عضو کمیسیون بهداشت و درمان

 وی با مثبت ارزیابی کردن نقش‌آفرینی صداوسیما در ایام کرونا گفت: بسیاری از داده‌های مردم از طریق صداوسیما اتفاق افتاد. دعوت کارشناسان خبره به برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی در ایام بیماری کرونا، ارتباط مستقیمی‌با روند درمان و پیشگیری داشت. وی گفت: اطلاع‌رسانی صداوسیما در تمام زمینه‌ها نظیر واکسیناسیون، شهرهای پرخطر و ... بسیار موثر است.

پاک‌مهر با ذکر این نکته که یکی از ارکان مهم ستاد ملی کرونا، صداوسیماست، تاکید کرد: یکی از ارکان مهم پیشگیری از ابتلا به کرونا اطلاع‌رسانی از طریق رسانه ملی است. وی گفت: در زمینه مقابله با ویروس کرونا در زمینه‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی صداوسیما و کارشناسان این رسانه تاثیر بسیار زیادی دارند. همچنین حضور رسانه ملی در کنار وزارت بهداشت و درمان و ستاد ملی مقابله با کرونا و تشویق مردم به ایجاد ایمنی مصونیت عمومی و راهکارهای مقابله با بیماری کرونا بسیار اثرگذار است، چراکه رسانه ملی مخاطب بالایی به‌خصوص در بخش سلامت دارد و مردم در این زمینه همکاری بسیار بالایی با صداوسیما دارند.

پاک‌مهر در خصوص اختصاص بودجه ویژه به صداوسیما برای تولید برنامه‌های ویژه در حوادث غیرمترقبه گفت: اولین جایی که می‌تواند برای اختصاص اعتبار به رسانه ملی در حوزه بحران‌ها نظیر کرونا کمک کند، دولت است . ساخت این برنامه‌ها هزینه بسیار بالایی دارد. لذا خود رئیس ستاد مقابله با کرونا که شخص رئیس جمهور است، می‌تواند در حوزه مالی دستور ویژه دهد و در مصوبات ستاد، به صداوسیما کمک کند.

وی روش بعدی اختصاص بودجه به رسانه ملی را در قالب لایحه بودجه سال 1402 عنوان کرد و گفت: کرونا همه حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سلامت را به لحاظ مالی درگیر کرده‌است. بنابراین بحث مقابله با کرونا جایگاه خاصی دارد و باید به لحاظ بودجه، به صداوسیما هم نظیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه شود یا وزارت بهداشت از محل منابع خود به سازمان صداوسیما برای این منظور کمک کند.

پاک‌مهر در پایان گفت: باید در قالب لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق تخصیص اعتبار مورد نیاز برای پیشگیری و کنترل حوادث غیرمترقبه توسط صداوسیما پیش‌بینی شود و همان‌طور که برای دارو و واکسیناسیون و زیرساخت‌های ویروس کرونا اعتبار دیده شده، برای سازمان صداوسیما که زحمات زیادی در حوزه سلامت می‌کشند هم اعتبار مورد نیاز دیده شود.

 نقش رسانه ملی در کاهش بحران

موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی

 او گفت: در آغاز شروع بحران کرونا، سازمان صداوسیما در کنار نیروهای درمانی کشور، نقشی مهم در شناساندن بیماری کووید 19، به‌ویژه در هنگام بروز موج‌های متعدد آن و همچنین آموزش، جلوگیری از شایعات و کاهش خطرهای این بحران بر عهده داشت و همچنان نیز این نقش را برعهده دارد.

نماینده مردم بم و ریگان معتقد است که با توجه به حوزه گسترده کارکرد رسانه ملی در همه ابعاد جامعه نظیر بهداشت، فرهنگ، اقتصاد، سیاست و آسیب‌های اجتماعی بودجه این رسانه باید به صورت یک برنامه جامع و کامل در نظر گرفته‌شود.  وی با بیان اینکه باید از صداوسیما حمایت شود و الا انتظاراتی که از صدا وسیما وجود دارد بر زمین می‌ماند، ادامه داد: صداوسیما یک روز مورد حمایت قرار می‌گیرد یک روز مورد غضب واقع می‌شود. یک دولت به صداوسیما کم لطفی می‌کند و یک دولت دیگر از آن حمایت  می‌کند و به نظر می‌رسد نقصی کلی در بحث بودجه صداوسیما وجود دارد و آن این است که اولاً باید جایگاه این رسانه و انتظاراتی که از آن وجود دارد شفاف و روشن تبیین شود و بر اساس آن انتظارات، بودجه‌اش تامین شود.

رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه نمی‌شود یک کسی را با دست خالی به جنگ نرم جهانی فرستاد و در داخل هم حمایتش نکرد، متذکر شد:  به نظر می‌رسد باید در بودجه صداوسیما تدبیری صورت گیرد و ضمن تعیین یک درصد مشخص در قانون، راهکاری ارائه شود که هیچ دولتی نتواند در تخصیص اعتباراتش تخلف کند.

 اطلاع رسانی به موقع صداوسیما

 فاطمه محمد بیگی،  عضو کمیسیون بهداشت و درمان

 وی گفت: در طول سه سال گذشته سازمان صداوسیما همواره در کنار سیستم سلامت کشور یکی از نهادهایی بوده که پابه‌پای مدافعان سلامت سعی کرده مردم را آگاه کند و هشدارهای لازم را برای مقابله با این بیماری منحوس بدهد و در غم‌ها و شادی‌های مردم همواره حضور داشته‌باشد، چه آنجا که نیاز به همدلی و مواسات بود، چه آنجاکه نیاز به هشدارهای جدی برای در خانه ماندن بود، چه روزهایی که در غم از دست دادن دوستانمان در کرونا داغدار بودیم. فکر می‌کنم صداوسیما در این زمینه توانست مرهمی‌باشد برای خانواده‌های داغ‌دیده‌ای که مجبور بودند تنهایی در خانه به سوگ عزیزانشان بنشینند. در حوزه قدردانی از مدافعان سلامت و شهدای گرانقدر دفاع از سلامت نیز نقش ویژه صداوسیما را در فرهنگ سازی، گفتمان‌سازی و ترویج فرهنگ ایثار و ارتقای سلامت جامعه موفق ارزیابی می‌کنیم.  

وی افزود: صداوسیما با آگاهی‌رسانی سریع و به‌موقع و ایجاد همدلی و وفاق در دل مردم، مجدداً فرهنگ اصیل ایرانی- اسلامی را به نمایش گذاشت و همان‌طور که مشاهده کردیم وقتی که اعلام واکسیناسیون عمومی‌شد در عرصه بین المللی مردم ایران بالاترین میزان واکسیناسیون عمومی را در زمان کوتاهی ثبت کردند، در حالی که خیلی از کشورها که خیلی زودتر از ما به واکسن دسترسی پیدا کرده بودند، نتوانستند آمار بالای 70 درصد واکسیناسیون را کسب کنند. این نکته از یک سو نشان‌دهنده نقش بی بدیل صداوسیما و از سوی دیگر حاکی از این است که مردم ما در فرهنگ بهداشت‌محوری سلامت پیشرو هستند. 

نماینده مردم قزوین و آبیک در مجلس شورای اسلامی‌با بیان اینکه صداوسیما باید آمار افراد مبتلا به کرونا در کشورهای دیگر را ارائه کند، یادآور شد: ترویج تغذیه سالم، استفاده موثر از آموزه‌های طب سنتی در پیشگیری از کرونا و همچنین متخصصانی که به عنوان کارشناس در شبکه‌های سلامت سیما در شبکه‌های مختلف وگفت‌وگوی ویژه خبری حضور پیدا می‌کنند، می‌تواند در جهت آگاهی‌بخشی به مردم و حفظ  فرهنگ سلامت‌محور مفید باشد.

 تلفات را پایین آوردید

پروین صالحی مبارکه،  عضو کمیسیون بهداشت و درمان

  وی با بیان اینکه  مسئله کرونا یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید در بحث بهداشت ودرمان به آن توجه شود، گفت: مسلم است که رسانه ملی به عنوان مهم‌ترین سازمان اطلاع‌رسانی حاکمیت در زمینه بهداشتی هم پیشروست.  وی افزود: در سه سال اخیر شبکه‌های مختلف صداوسیما اعم از استانی و سراسری در مقابله با شیوع ویروس کرونا نقش ارزنده و شایسته‌ای ایفا کردند.

نماینده مردم مبارکه تصریح کرد: همواره در این دوران شاهد بودیم خبرنگارانی، فداکارانه به بیمارستان‌های مختلف سر می‌زدند و به منظور ایجاد و تقویت فرهنگ ثمربخش کمک به پیشگیری از شیوع بیماری کرونا و درمان آن تلاش می‌کردند. صالحی ادامه داد: واقعا خبرنگار‌هایی را مشاهده کردیم که با اوج فداکاری در جست‌وجوی راه‌هایی برای آگاه‌سازی مردم به منظور رعایت هر چه بیش‌تر شیوه‌نامه‌های بهداشتی بودند و تلاش می‌‌کردند هر طور شده جلوی سرعت شیوع بیماری را بگیرند.

وی افزود: قطعا این تلاش‌های رسانه ملی و خبرنگاران آن، تاثیری بسزا در کاهش آمار فوتی‌های بیماری کرونا داشته‌است. صالحی با بیان اینکه پرداختن به موضوع کرونا و حوادث غیرمترقبه دیگر، خارج از وظایف بودجه‌ای سازمان صداوسیماست و در این خصوص هیچ‌گونه بودجه‌ای به سازمان تعلق نگرفته، افزود: اطلاع‌رسانی در خصوص حوادث غیرمترقبه خود مستلزم صرف هزینه‌های زیادی است و اینکه مهم‌ترین نهاد فرهنگی نظام اگر بخواهد به نحو مناسبی اطلاع‌رسانی کند  مستلزم توجه ویژه دولت و مجلس به این نکته است و باید به نحو مطلوبی به بودجه این سازمان پرداخته شود که صداوسیما برای تامین بودجه خود مجبور به تبلیغات نباشد.

 اقدامات گسترده رسانه ملی

رحیم زارع، عضو کمیسیون برنامه و بودجه

 وی با بیان اینکه اطلاع‌رسانی و آگاه کردن جامعه در متوقف کردن شیوع ویروس کرونا خیلی مؤثر بود، گفت: صداوسیما در این دوران اقدامات گسترده و اثرگذاری در حوزه اطلاع‌رسانی داشته و با پوشش اخبار مربوط به ویروس کرونا و اطلاع‌رسانی شفاف و سریع خود ضمن ایجاد اعتماد عمومی، تأثیر مثبتی در افکار عمومی و احساس امنیت در جامعه و کاهش فوتی‌های این بیماری ایجاد کرده‌است. 

نماینده مردم آباده، بوانات و خرم‌بید با قدردانی از عملکرد رسانه ملی در پیشگیری از کرونا و سایر حوادث غیرمترقبه گفت: رسانه ملی نقش بسیار مهمی در روند بحران از آغاز تا انجام دارد. این رسانه به زاویه دید و افکار افراد برای مواجهه با بحران شکل می‌دهد و این ظرفیت را دارد تا با تشویق مشارکت عمومی در امر مبارزه با بحران به مدیریت بحران توسط دولت کمک کند.

 

 

امتیاز شما